Skocz do zawartości
IGNORED

Mission Cyrus II + Mission M73i

GrooBass

Rekomendowane odpowiedzi

Mam trochę większe m74i, niestety nie znam Cyrus II, ale bardzo mi się podoba zestawienie z pm52 badź z Denonami lecz tymi starszymi "made in japan" m74i moim zdaniem są neutralne z dobrym basem.

witam wszystkich !!!

mam nastepujace pytanko , wzmacniacz Mission cyrus II + kolumny Mission M73i to dobre połącze?

z góry dziekuje za pomocne info

Cyrus zasluguje na kolumny z nieco wyzszej polki.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

a co powiecie o wzmaku Denon PMA 250III ?

Klipsch RB 81 vs acoustic energy ae120

and the winner is.....?

ogólnie chodzi o to ze mam do kupienia wzmacniacz;

-cyrus II (400zl- mysle ze okazja)

-denon pma 250III (270 zl)

i kolumny;

-acoustic energy ae 120 (1000zl para)

-klipsch RB 81 (1200zl para)

-mision M73i (400zl para)

sprzet używa

prosze o ewntualne warianty jako ze jestem swieżak w temacie

ktoś doradzi ???

Ten denon przy cyrusie to duzo nizsza polka. Bierz Cyrusa do Tego AE lub Klipsche. Jesli masz mozliwosc porownania obydwu kolumn to wybierz te, ktore podobaja sie bardziej Tobie.

Albo zamiast w/w

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

-acoustic energy ae 120 (1000zl para)- dobre, zbyt wysoka cena

-klipsch RB 81 (1200zl para) - do rozrywki, podbarwiona góra

-mision M73i (400zl para) - za tą cenę brać nie pytać

Cyrus wzmak - płytki bas, mogą być problemy z połączeniem 4 ohm

Denon - nie słuchałem

?

dziekuje wszystkim za pomoc....ale

z tym cyrusem to zbiles mnie z tropu. wertując fora widzialem same pozytywne komentarze na temat tego staruszka.

no i o co chodzi z tymi klipschami?

a co powiecie na denon+mission M73i(coś wiecej na ich temat)? będzie to grało przyzwoicie? to byla by opcja budżetowa, w sumie ok 650zl

dodam ze "salon" nie grzeszy rozmiarami (jakies 5x8m)

muzyka jaką preferuję to przewazająco czarne rytmy ( h-h, funk,electro, blues, dub, reagge etc...) ale sie nie ograniczam tylko do tych brzmien

z gory dziekuje za pomocne komentarze!

pozdrawiam!

Cyrus II może mieć głęboki bas, ale potrzeba solidnego źródła, warto go przeczyścić - potencjometry, przełącznik, gniazda. Bardzo ważne są wtyki bananowe, na niektórych nie ma po prostu basu.

<Cyrus wzmak - płytki bas, mogą być problemy z połączeniem 4 ohm>

Nie plytki tylko mocno zdyscyplinowany, zroznicowany, bardzo energetyczny a i zejscie przyzwoite. U mnie Cyrus One wspolpracuje bezproblemowo z 4 omowymi kolumnami o efektywnosci 87 decybeli i jest wspaniale, dwójka tym bardziej poradzi sobie.

Cześć! Proponuję wyszukiwarkę: "wzmacniacz misssion cyrus II i inne...." - tam jest opisanych wiele "kombinacji" z drugim cyrusem na wzmocnieniu....moim zdaniem dwójka w połaczeniu z psx-em napedzi na prawdę poważne głośniki.....osoba pisząca , że nie ma basu, raczej tego wzmacniacza nie miała.....ja miałem (moja pierwsza miłość)zamieniłem na dzielonego Crimsona (to ta druga)...trzecia gra u mnie do dziś :-)).....pozdrawiam - Andrzej.

dziekuje wszystkim za pomoc....ale

z tym cyrusem to zbiles mnie z tropu. wertując fora widzialem same pozytywne komentarze na temat tego staruszka.

no i o co chodzi z tymi klipschami?

a co powiecie na denon+mission M73i(coś wiecej na ich temat)? będzie to grało przyzwoicie? to byla by opcja budżetowa, w sumie ok 650zl

dodam ze "salon" nie grzeszy rozmiarami (jakies 5x8m)

muzyka jaką preferuję to przewazająco czarne rytmy ( h-h, funk,electro, blues, dub, reagge etc...) ale sie nie ograniczam tylko do tych brzmien

z gory dziekuje za pomocne komentarze!

pozdrawiam!

"Gratuluję" rozterki, denonek jakiś tam , czy Cyrus.

a co powiecie o wzmaku Denon PMA 250III ?

Klipsch RB 81 vs acoustic energy ae120

and the winner is.....?

ogólnie chodzi o to ze mam do kupienia wzmacniacz;

-cyrus II (400zl- mysle ze okazja)

-denon pma 250III (270 zl)

i kolumny;

-acoustic energy ae 120 (1000zl para)

-klipsch RB 81 (1200zl para)

-mision M73i (400zl para)

Można być jednocześnie swieżakiem-

-oraz także niezłym cwaniakiem!!

sprzet używa

prosze o ewntualne warianty jako ze jestem swieżak w temacie

• 4 tygodnie później...

Witam wszystkich,

od tygodnia posiadam cyrusa one i już nie działa mi prawy kanał, myślę, że najprawdopodobniej ktoś z domowników niechcący go uszkodził. Co mogę zrobić, żeby ponownie cieszyć się tym starym pudełkiem po butach? Mam nadzieję, że jest jakieś 'tanie i proste' rozwiązanie i ktoś mnie nim cudownie oświeci. Przejrzałem forum, motyw 'spalonego kanału' już się przewinął, ale nic konkretnego nie znalazłem. Dzięki za wszelkie odpowiedzi.

Zdesperowany Piotrek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.