Skocz do zawartości
IGNORED

Co sadzicie o tych kolumnach?

Cobi

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc! Co sadzicie o tych kolumnach:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Nigdzie w necie nie znalazlem zadnych info na ich temat, moze ktos cos wie, jak graja, czy warte sa swojej ceny i czy dobre byly by do muzyki rozrywkowej: Club, dance, techno, etc.

Dodam jeszcze ze te kolumny to obudowa zamknieta.

Pozdrawiam,

Cobi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/7367-co-sadzicie-o-tych-kolumnach/

ja bym nie kupował

w tej cenie można kupić coś lepszego

ale moim zdaniem raczej sie nie sugeruj - nie jestem ekspertem :-)

Rafał

Monitor Audio RX8, RX Center, Silver 1; DAC : 8-ch DIYINHK ES9016, XMOS Multichannel; Power AMP : 6-ch TPA3255

Ukryta Zawartość

Tu masz KODE na gwarancji Nowki ! Napewno znacznie lepsze!

Ukryta Zawartość

Mam zaufanie do Niemieckiego sprzetu, a te Piloty to tez Niemieckie wiec zalozylem ze beda dobre, ale z tego co piszecie to widze ze to marny sprzet :-) Najchetniej kupil bym "Dali 104" bo duzo dobrego slyszalem o nich na forum, ale niestety nigdzie nie moge ich znalezc :-(, moze sa az tak dobre ze nikt nie chce sie ich pozbywac :-)

No nic, w kazdym razie o tych Pilotach to musze zapomniec.

Dziekuj za odpowiedzi i pozdrawiam,

Cobi

Tak, na dobrym sprzęcie wypada słuchać tylko jazza i klasyki!

bo na techno nie wyrabia ;-)

Fademan, wymądrzasz się kolego, a sam słuchasz Jarre'a i Vangelisa

z całym szacunkiem - ale mi to wyrafinowana muzyka ;-)

Dobra, wobec tego użyję słów, których znaczenie znam. Jak dla mnie słuchanie Vangelisa jest obciachem

;-) Może nie aż takim jak słuchanie niemieckiego komercyjnego techno typu umcy-umcy z love parady, ale jednak. Bez obrazy ;-))

Jednak coś tak czuję, że o techno ("prawdziwym" techno, nie tym badziewiu, ktore TV pokazuje jako "techno") nie masz pojęcia. Wobec tego nie krytykuj proszę czegoś, czego nie znasz.

Powiem Ci tak - nie przepadam np. za okresem romantyzmu w muzyce klasycznej, ale z racji, że nie znam się zbytnio na tej "działce" nie wyjeżdżam z krytyką.

(przepraszam za to obrazoburcze porównanie, jest ono jak najbardziej nie na miejscu, wstyd mi i biję się w pierś ;-)

Żeby było jednak na temat - gość słucha takiej a nie innej muzyki, niech mu będzie.

Chce sobie kupić kolumny, to dlaczego mu nie doradzić czegoś dobrego (i wesprzeć branżę, na ktorej chyba zależy tym, ktorzy tworzą to forum, czyż nie)?

Może nie jest godzien poznać lepszego brzmienia, bo słucha "ścierwa"?

Że niby na takim "ścierwie" i tak nie usłyszy różnicy?

A skąd to możesz wiedzieć, panie F. ?

Może się zdziwisz, ale usłyszy!

Zwłaszcza, że jest na rynku kilku producentów, czy konkretnych modeli, które "celują" w muzykę, ktorej slucha kolega Cobi.

U Polpaka coś się znajdzie (Koda, Paradigm), ewentualnie coś z drugiej ręki

jak ma być koniecznie niemieckie to jakiś Magnat też nie będzie zły :)

Cobi, a jak duży pokój masz do sluchania?

heeeh ale mi sie dostalo ... nazywasz vangelisa obciachem .... to wtedy jestem ciekawy co nie jest obciachem a tak pozatym o techno nie musisz mi mowic bo naprawde wiem o co chodzi i slyszalem i slucham tego gatunku muzyki elektronicznej .... zalosne jest ocenianie typu widzimisie .... chcesz zebym ci w jakis sposob udowadnial cokolwiek ...wydaje mi sie ze to nie ma sensu ..... nie lubie sie chwalic czymkolwiek ze znam cos czy co ..... ale w tym momencie bede ci musial udowodnic ...

chodzi ci o prawdziwe techno czyli ...co ??

Tresor

cl-records

Warp rec .....

wykonawcy ..... C Vogel , C Liebing , Pacou .... nie ma sensu chyba wymieniac dalej .......

Pewnie nie wszyscy muszą słuchać Jazzu i muzyki poważnej. Ale co muszą mieć w sobie kolumny do techno i muzyki elektronicznej? Pytam poważnie. Bo wiem co muszą mieć kolumny żeby dobrze dało sie na nich słuchać np. Led Zeppelin czy Satrianiego. Ale "techno" nie słucham - stąd to pytanie (mam jedną płytę Vangelisa i Tangerine Dream ;)

pozdr.

Tak się włączę na moment.A czy szanowny kolega słyszał kiedyś muzykę Vangelis do filmu "Blade Runner"?Jeśli nie to polecam. I szybko zdanie wtedy zmienimy...

Zasadą wg mnie powinno być wysłuchanie płyty.Wiele kapel nagrało w swojej hisorii gorsze i lepsze albumy. Przykłady można mnożyć ... Oceny na zasadzie ten gra dobrze a tamten źle to szufladkowanie.Czy nie zdarzyło się wam kupić płyty dla jednego utworu??

Fademan-aTom ma bardzo skonkretyzowane i barwne ,nie znoszące sprzeciwu poglądy na muzykę i za to bardzo lubię jego wypowiedzi.W większości kompozycji Vangelisa jest za dużo harmonii ,ładu i porządku ,co na aToma działa jak czerwona płachta na byka.Biada melodyce i harmonii .Gdyby Vangelis zaglądał czasem na złomowiska oraz do sklepów budowlanych pewnie zainspirowałby się czymś nowocześniejszym.Synezatory do lamusa,większy bas uzyskałby z młota pneumatycznego, gitarę można zastąpić wiertarką ,perkusję kanistrami do paliwa i wówczas stworzyć muzyczny happening.Myślę, aTom głęboko siedzi w totalnym mitologicznym industrializmie apokaliptycznym. Temu też uważa wprawdopodobnie słuchanie Vangelisa za obciach i nie należy się wcale temu dziwić.Jego prawo.

Ps.-Nawiasem mówiąc Vangelis tworzy całkiem fajne kompozycje.

Pozdrawiam.

Do Qubric : Kolumny na których słucham techno muszą być : analityczne, z dobrą równowagą tonalną, muszą grać przestrzennie.... Te warunki muszą być spełnione także wtedy, gdy słucham innej muzyki. POZDRAWIAM:)

Przed stanem wojennym byli hippisi, punki, neofaszyści itp. itd. Prawie każdy "chłopak" był w jakiejś nieformalnej grupie. Nigdy jednak nikt chocby przez chwilę nie pomyslał o rujnowaniu portfela. Kup sobie coś co zagra sssypko czyli z ostra górka (będzie subiektywne) odczucie przestrzeni i z piździarnym basem poruszającym trzustkę i wątrobę. Wierz mi, że sprawdziłem!!! Jak wychodziłem z dyskoteki w stanach, nie wiedziałem, czy zawroty głowy mam od alkoholu, hałasu, czy dymu z trawy.

-> Frank

myśl sobie co chcesz, ale akurat jeśli chodzi o moje upodobania muzyczne to... niekoniecznie jest tak jak Ci się wydaje ;-)

trudno mi czasem samemu obczaic jakieś zasady wedle ktorych muzyka się mi podoba albo podoba się mi nie ;-))

lubię np. niektóre kawałki/płyty Depeche Mode, choć zajeżdza mi to obciachem ;-)

zresztą nieważne roztrząsanie tu tego po raz kolejny

kolumny do techno/densu/muz. klubowej musza mieć moim zdaniem szybki, punktowy bas

wbrew obiegowej opinii niekoniecznie musi byc go dużo, często nawet wręcz przeciwnie - na kolumnach mających bardzo potężny, mięsisty i tłusty bas czasmi nie da się takiej muzyki sluchać, bo bas dominuje nad wszystkim (po prostu dużo basu jest już dane w "standardzie" - na płycie ;-)

poza tym liczy się dobra przestrzenność - bardziej w sensie "obszerności", sama lokalizacja już nie jest aż tak ważna)

-> Fademan, jednak się myliłem

zdarza się ;-)

pozdrawiam

ps. ale skoro znasz warpa (to jest ponoć "intelligent" techno ;-)) to chyba jesteś świadom, ze mowienie, iz dobry sprzęt nie przyczynia się do lepszego odbioru tej muzyki jest totalną bzdurą

o ile twoja wypowiedź tyczyla się tylko prymitywnej muzyki dance to zwracam honor ;-)

aTom - Wbrew pozorom main wpis nie jest złośliwy ,akurat wczoraj słuchałem EN ,pózniej przeczytałem Twój wpis ,połączyło się to w logiczną całość.

Pozdr...

Ps.-Depec,nie zaslugują na pisanie z dużej litery to:kanał,syf i woda na młyn odwetowców.

Wszelkie opinie miłośników tego n.r. nie będą rozpatrywane.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.