Skocz do zawartości
IGNORED

Fajne kolumny GrandHigh

Andrzej

Rekomendowane odpowiedzi

...." TS 5000 to już bardziej tradycyjna, ale nadal ciekawa konstrukcja. Zestawy są podłogowe, trójdrożne, a ich obudowa wykonana jest z MDF-u. Za przetwarzanie najniższych częstotliwości odpowiedzialne są dwa 20 centymetrowe polipropylenowe głośniki niskotonowe. Podobnej konstrukcji, ale o mniejszej średnicy, (16 cm) jest Głośnik średniotonowy. Natomiast za przetwarzanie najwyższych częstotliwości odpowiedzialna jest miękka kopułka o średnicy 2,5cm. Kolumny wyposażone są w bardzo solidne gniazda głośnikowe i gustowne nóżki. Na wyposażeniu odnajdziemy także płyty izolacyjne, których zadaniem jest zminimalizowanie przekazywania drgań przez obudowy na podłogę. "

No najbardziej ujęły mnie te "gustowne nóżki" ......:-))))

jak dla mnie to wygklądają elegancko :D idealnie sie wkomponują w białe sciany i beżowy komplet wyp. ;]

zastanawiałem sie nad DIY ale jak pujde do salonu posłucham nie spodoba mi sie ,, nie kupie proste a z DIY jest troche inaczej ... tu najpierw kupuje a puzniej odsłuchuje pozatym nie mam az tak duzego doswiadczenia na taką konstrukcje a jak juz mówiłem sub odpada..

sluchalem w MM w Zabrzu jakies?? GH i mnie nie urzekly niczym

poza tym ze byly wielkie i gwizdek zlota obwodka nie wiele pamietam

jaj0ne jesli interesuje cie DIY to wpadnij posluchac do Rybnika masz niedaleko

Gdy pracowałem jako sprzedawca w sklepie Euro RTV AGD w Sosnowcubardzo często słuchałem kolumn tej firmy.

Podłączałem je do Yamaszek i innych ( nie zawsze dobrych amplitunerków KD).

Najtańszy zestaw GrandHigh kosztował 1300PLN ( cena za komplet 5 kolumn). Niestety nie mogę się dostać na stronę producenta, więc nie podam modeli, ale te najtańsze kolumny miały dwie 16 centymetrowe głośniki plus kopułka. Po wyjęciu ich z pudełek byłem w szoku. Ciężkie, dobrze wykonane.

Wszystkie modele podłogowców mają solidne wzmocnienia wewnątrz i niezłe podzespoły. opisywany zestaw grał bardzo dobrze jak na swoją cenę. Słuchałem tylko frontów, ale zrobiły na mnie wrażenie ogólnie poukłafdanego dźwięku. Bas szybki, ale nie za mocny ( nie podkolorowany), średnica też OK, trochę mogżna przyczepić się do wysokich tonów bo dla mnie troszkę za ostre. Jednak myślę, że to reszta sprzętu ( amplituner) nie dawał tej jakości. Więc jak na tą cenę kolumny są bardzo dobre.

Modele które są tu wklejone na forum zbytnio mnie nie przekonały. Ociężały bas i już nie tak audiofilskie.

Najlepsze GrandHigh jakie słyszałem ( moje ulubione) to takie z basem 25 cm umieszczonym z boku 16cm średnioniskotonowcem, średnim i kopułką. Te są bardzo neutralne i mają duże możliwości. Srednica i wysokie są świetne. Poniżej foto tych kolumn.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

No dobrze ładne trumienki i w Media Smarkcie zajmuja dużo miejsca. Jednak czy ktoś wie coś o tej kompani "Alex" ? Widzę, że mają jakieś wzmacniacze i procesory dźwięku. Być może nietrafna jest analogia z ruskimi możycami do drutu.

Co to jest ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 10 miesięcy później...

jeśli ktoś chce polukać na gh7 to sa na szwajcarskiej w poznaniu jednak o odsłuchu to juz raczej nie ma mowy bo warunki zenujace, ale jesli znajdzie sie jakiś "twardziel-ka" to proponuje własna płytke zabrac bo to proponuja sprzedawcy jest odpowiednikiem warunków odsłuchowych ;(((

cena chyba 17kzł.

żeby nie było

byłem dotykałem słuchałem i nic nie powiem j.w

ale uśmiałem sie ogladając strone producenta- zdjecie kolumn i ..... oba potwory dosuniete szczelnie do sciany, kurcze chyba ktos zapomniał ze bas refleks jest z tyłu ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.