Skocz do zawartości
IGNORED

Taśma ATA/SATA - też gra ...

matee

Rekomendowane odpowiedzi

Patrzę co dziennie. Jakoś bez większego zniechęcenia.

Masz z tym jakieś problemy skoro o tym wspominasz?

Chcesz opowiedzieć nam swoją historię?

To jest właśnie dowód.

Gość rochu

(Konto usunięte)

oj rochu, rochu... to się czyta, a nie słucha...

Oj nie wiem.

Obawiam się, że od samego czytanie coś może się stać złego.

W końcu na forum wyznawców ABX-a co nie słyszeli, nie widzieli a jedynie znają z relacji pisanych jest co niemiara...

Rzekłbym cały legion lub raczej Legion imię ich ; )

Oj nie wiem.

Obawiam się, że od samego czytanie coś może się stać złego.

W końcu na forum wyznawców ABX-a co nie słyszeli, nie widzieli a jedynie znają z relacji pisanych jest co niemiara...

Rzekłbym cały legion lub raczej Legion imię ich ; )

nie bój się, od czytania nikomu się jeszcze nic złego nie stało... wprawdzie mądrzejszy nie będziesz, ale może coś do ciebie dotrze ? i pamiętaj, w ABXie chodzi głównie o słuchanie :)

Tak?

A ja myślałem że chodzi głównie o udowodnienie tym co słyszą jak głęboko się oni mylą ; )

teraz już widzisz jak głęboko się mylisz. To jest naukowa obiektywna metoda.

Gość rochu

(Konto usunięte)

To jest naukowa obiektywna metoda.

Z tą naukowością to bym uważał.

W niektórych krajach afrykańskich szamanizm jest także naukowy i bywa dyscypliną uniwersytecką.

Taki marksizm-leninizm także kiedyś był uważany za naukowy.

W sumie ABX w audio dobrze wpisuje się w ten nurt...

Ciekaw jestem jakie osiągnięcia na tym polu mieli uczeni radzieccy ; )

Z tą naukowością to bym uważał.

W niektórych krajach afrykańskich szamanizm jest także naukowy i bywa dyscypliną uniwersytecką.

Taki marksizm-leninizm także kiedyś był uważany za naukowy.

W sumie ABX w audio dobrze wpisuje się w ten nurt...

Ciekaw jestem jakie osiągnięcia na tym polu mieli uczeni radzieccy ; )

Biednyś... przy pomocy ślepych testów bada się leki. Nie bierz leków bo to na pewno sprawka szatana.

Czy ja dałem publikacje z krajów afrykańskich ? Nie. Chciałeś publikacji naukowych. Dostałeś. Teraz ględzisz coś bez związku ze sprawą o krajach afrykańskich. Nie umiesz przegrywać.

Fakty są takie, że dostajesz regularne lanie w dyskusji ode mnie i od innych zwolenników ABX i nie potrafisz przyjąć tego z godnością.

Jakoś nie zauważyłem tego.

Coś przeoczyłem?

nie przeoczasz, wolisz udawać, że tego nie ma i kablować do moderacji żeby usuwała moje posty :) widoczne oznaki Twojego lania i bolącego tyłka :)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Ciekawe. Miało być żartobliwie i do pewnego momentu było, a tu nagle ktoś wyjeżdża z ABXem i co najciekawsze nie jest to ich zwolennik. Oczywiście zaraz pojawia się następna gwiazda forum słynąca z "konstruktywnych" i szalenie "merytorycznych" prowokacji i wycieczek osobistych. A potem są lamenty i donosy do moderatorów spowodowane tylko tym, że ktoś nie lubi monopolu na "wiedzę" i argumentów typu "ja słyszę" popartych conajwyżej osobistymi wycieczkami i tekstami w stylu "nie stać cię" albo "ile masz płyt", "jakich kabli słuchałeś". Totalny absurd.

Myślę, że na początek powinieneś sięgnąć po słownik ortograficzny - to tak z szacunku dla interlokutorów. Pamiętając Twoje mało rozgarnięte wypowiedzi na temat konkretnych klocków i lamerskie pytania które zadawałeś jakoś nie dziwię się że stałeś się zwolennikiem ABX.

Gość rochu

(Konto usunięte)

w takim razie musiałbym Ci je przeczytać na głos... ale kto Ci pisze posty... ?

Jak widzę, nie masz na mnie argumentów.

Tak samo z resztą jak na poparcie swojej wiary w ABX.

Wybacz ale będę upierdliwy.

Użyłeś stwierdzenia "specyfikacji testów ABX" co miało czynić przekonanie u nieuświadomionych maluczkich[...]

Nie, nie wybaczam. Jeśli ktoś wie lepiej niż ja, co myślałem, i przypisuje mi intencje których nie miałem - mimo że sam się chwilę później poprawiłem, to ja skreślam taką osobę z grona osób z którymi warto rozmawiać.

jancio

Of course, equalizers are an absolute heresy - so go ahead and burn me at the stake(Thorsten Loesch).

jancio, nie wiedziałem żeś taki wrażliwy.

To nie wrażliwość. To alergia na manipulatorów.

A ponieważ powyższe, żegnam.

Jancio

Of course, equalizers are an absolute heresy - so go ahead and burn me at the stake(Thorsten Loesch).

minął koledzy przeszło tydzień od ostatniej sprzeczki w tem temacie.

czy ktoś dorwał jakąś nową taśmę/kablek i sprawdził jak wpływa ona na barwę, przestrzeń i rozciągnięcie basu?

w sumie to bas mnie najbardziej interesuje, bo w większości systemów, które składałem, z nim miałem najwięcej problemów.

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

A co, chcesz zrobić ślepy odsłuch?

Może się wproszę?

jakbyś przeczytał mój pierwszy wpis, to byś wiedział, że nie mam póki co serwera muzycznego.

wątek założyłem, by pomógł osobom budującym takie to-to, w dobrze części okablowania wewnętrznego.

to, że pojawiły się bzdety o abx i ślepych testach to m.in. twoja zasługa.

chciałbym bardzo abyś nie zaśmiecał dalej wątku wpisami o ślepych testach.

jako jedna z bardziej osłuchanych osób na forum, osłuchana zwłaszcza w dziedzinie kabli cyfrowych, mógłbyś, gdybyś tylko zechciał pomóc reszcie forumowiczów.

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

• 3 miesiące później...

ciekawe czy w ciągu czasu, który upłynął, którakolwiek z firm kablarskich wprowadziła jakiś zgodny z tematem, godny uwagi, produkt ?

czy pojawiły się nowe testy i odsłuchy?

ciekawe czy w ciągu czasu, który upłynął, którakolwiek z firm kablarskich wprowadziła jakiś zgodny z tematem, godny uwagi, produkt ?

czy pojawiły się nowe testy i odsłuchy?

Wątek przenoszę na Bocznicę - poprzedni zbyt dużo w nim było awantur. Jeśli rzeczywiście jesteś zainteresowany tematem, proponuję założenie nowego wątku, w dziale PC Audio.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

zwisa mi to i powiewa, mam tylko nadzieję na równe traktowanie burd i durnych wątków.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.