Skocz do zawartości
IGNORED

BALTAB EPOCA , ROTEL, CZY DENON

mario39

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam sie z zamiarem kupna wzmaka głosników dobrych jeszcze niemam , chce skompletowac cos w miare, słucham róznej muzy typu rock pop troche metalu rzadko powaznej , budzet na wzmak do 2 tys max ,jezeli sie da taniej bedzie miło , mam pokój 16m kw i miejsce tylko na monitory , prosze doradzcie

https://www.audiostereo.pl/topic/74110-baltab-epoca-rotel-czy-denon/
Gość Gshock

(Konto usunięte)

pieniadze na baltlaba to pieniadze wyrzucone w bloto. wzmak, ktory nigdy nie podniesie ci sceny ponad omlet z przeterminowana smietana i starymi pieczarkami. wzmak, ktory nigdy nie zbasuje bardziej niz twoj tesc po literku. probowalem go w roznych konfiguracjach i to jest chyba wystarczajaca przestroga, zeby go odstawic na sam koniec listy. wzmak, ktory gra z co 3-4 klockiem to zaden wzmak. daruj!

pieniadze na baltlaba to pieniadze wyrzucone w bloto. wzmak, ktory nigdy nie podniesie ci sceny ponad omlet z przeterminowana smietana i starymi pieczarkami. wzmak, ktory nigdy nie zbasuje bardziej niz twoj tesc po literku. probowalem go w roznych konfiguracjach i to jest chyba wystarczajaca przestroga, zeby go odstawic na sam koniec listy. wzmak, ktory gra z co 3-4 klockiem to zaden wzmak. daruj!

Pewnie, a setki zachwyconych użytkowników to idioci, recenzenci zeszmacili się i nawypisywali bzdury żeby tylko ten gigantyczny gdański koncern z dwoma właścicielami - pracownikami zamieszczał u nich reklamy. Hifi też wybrało Baltlaba na sprzęt redakcyjny bo albo się nie znają albo na takim szajsie najlepiej testuje się pozostałe elementy toru...

no ludzie!

ręce opadają ze świstem!

PROPONUJE Gshock wizyte u dobrego laryngologa.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Gość Gshock

(Konto usunięte)

budzetowe pioneery i marantze graja lepiej niz baltlab. za polowe ceny! przykro mi, ze ulegacie ogolnej hipnozie. mozecie moje zboczenie nazywac gluchota albo korupcja. malo mnie to obchodzi, ale naprawde przestrzegam

budzetowe pioneery i marantze graja lepiej niz baltlab. za polowe ceny! przykro mi, ze ulegacie ogolnej hipnozie. mozecie moje zboczenie nazywac gluchota albo korupcja. malo mnie to obchodzi, ale naprawde przestrzegam

Późno już jest, za 5 godzin muszę wstać więc nie będę jakoś mocno się Tobą kłócił. Najfajniejsze w tym hobby jest właśnie to że każdy kupuje to co JEMU sprawia radość.

Po głębszej analizie twojego wpisu z jednym muszę się zgodzić. Słuchając dobrze zestawionego Baltka jest się zahipnotyzowanym...

miłego weekendu!

ps. Gshock, korzystaj proszę z Shifta bo trudno się czyta taki słowotok. Nie piszę tego złośliwie. Będzie po prostu pozostałym wygodniej.

No ja mam właśnie Baltlaba Epoca3 na testach i nie mogę się zupełnie zgodzić z opinią Gshock.

Gshock jakiego modelu słuchałeś, i w jakiej konfiguracji?

Mario39, tak jak piszą inni musisz sam posłuchać, bo każdy ma inny gust, akustykę pomieszczenia i konfigurację sprzętu.

W moim zestawieniu: Baltlab Epoca3, Cyrus cd6s, Monitor Audio RS6, Albedo Flat One i Air 1 w pokoju 24 m2 gra naprawdę fajnie. A dokładnie to bas jest szybki i w miraę nisko schodzący, Średnica gładka i zaokrąglona delikatnie a przede wszytskim wciągająca. Natomiast góra jest raczej perlista o średnim poziomie rozdzielczośći. Generalnie dzeięk jest lekko plastyczny.

Żeby cię choć trochę nakierować to napisz czy wzmacniacz ma być nowy czy może być używany. Z nowym będzie trudniej coś znaleźć, z używanych to już nie powinno być tak źle. Na pierwszą myśl przychodzi mi używany Naim.

Gshock z rodzaju tych co to wszystko wie najlepiej. Nawet nie napisał czy on techno słucha czy dyskopolo. Wie i już. Jakieś kryteria, jakaś ocena?? nie ma. Przecież wystarczy, że Gshock powiedział. Może i Baltlab nie nadaje się do techno, chociaż trudno mi jest sobie to wyobrazić. Moje poddawanie się ogólnej hipnozie polegało na tym, że słuchałem wielu wzmacniaczy o podobnej i wyższej cenie i Baltlab się zdecydowanie wybijał. Na wszystkich innych muzyka brzmiała nijako. Dopiero znacznie droższy Densen ma podobną jakość, a nawet wolałbym Baltlaba. Ma on tylko jedną wadę: grzeje się niemiłosiernie. W zimie można kaloryfer wyłączyć, ale w lecie...

• Użytkownicy+

Rotel 01,02,04,05 grają identycznie, różnią się minimalnie rzeczami nie związanymi z dźwiękiem - zdalne sterowanie, lub jego brak, gniazda na odtwarzacze multimedialne itp. Dźwięk tych modeli jest konturowy, z b.dobrą kontrolą basu (w skali bezwzględnej) i dobrym ataku. Nic się nie ciągnie, ale i nie wybrzmiewa. Wysokie tony są nieco surowe, trochę brak "rozświetlenia", wybrzmień. Średnica neutralna bez docieplania, wokale raczej lekkie, nieco brakuje im masy. Scena budowana dokładnie, ale nie tak szeroko i głęboko jak w innych urządzeniach.

Urządzenia mają się razem zgrać, trzeba dobrać całość do siebie. Rotel będzie pasował do systemu w którym pozostałe części mają problem ze zbyt długim wybrzmiewaniem i za dużą ilością basu.

Wyższe modele tego producenta zachowują zalety dotyczące kontroli, ataku itd, a jednocześnie mają lepsze wypełnienie i wysokie tony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.