Skocz do zawartości
IGNORED

Phast i konfiguracje

Rekomendowane odpowiedzi

No to jak juz sie wygrzeja to z checia wpadlbym z moim pre i kilkom plytami;)

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Wlasnie o winylach mysle:)

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Bezapelacyjnie najlepiej się sprawdziły Jantzen Audio Silver Gold i te zostały.

Miałem duże nadzieje związane z Duelandami ale te okazały się tylko nieznacznie lepsze od Audio Note.

A Audio Note mam dość. Żyłem z nimi ponad dwa lata i nie chcę ani dnia dłużej :)

AN robią straszną bułę na basie. Piszę oczywiście o ich aplikacji w Phascie.

Bezapelacyjnie najlepiej się sprawdziły Jantzen Audio Silver Gold i te zostały.

Miałem duże nadzieje związane z Duelandami ale te okazały się tylko nieznacznie lepsze od Audio Note.

A Audio Note mam dość. Żyłem z nimi ponad dwa lata i nie chcę ani dnia dłużej :)

AN robią straszną bułę na basie. Piszę oczywiście o ich aplikacji w Phascie.

A w Pre na wejściu zostawiłeś AN? U mnie to ostatnie miejsce, gdzie zostały. Za to Jantzeny były zbyt ostre do kopułki berylowej :-) lepiej wypadł M. S/G oil.

Gość

(Konto usunięte)

No to trochę mnie zmartwiłeś. Czy w pre je też próbowałeś? Kupiłem parę Dueland'ów na podmianę Jantzen'ów ale mam wątpliwości czy je wsadzać. Po kolejnej wymianie lamp w pre i końcówce góra złagodniała i nie wiem, czy się bawić dalej z kondami, czy dać spokój...

Edytowane przez JuG
Gość masza1968

(Konto usunięte)

Jurek, ja nie uzurpuje sobie żadnego prawa do wyznaczania kierunku aplikacji kondensorów w Phascie. Po prostu w mojej konfiguracji całego systemu jednogłośnie z Włodkiem stwierdziliśmy, że u mnie najlepiej zagrały te Jantzeny.

Zupełnie inaczej może zagrać to w Twojej konfiguracji a jeszcze inaczej u Mirka.

Przy okazji - rozmawiałem dzisiaj z Włodzimierzem. Moje monobloki grały kilka dni w salonie audio. Są już pierwsze zamówienia na nie do Niemiec, na Ukrainę i do Rosji :)

Znam bardzo dobrze serię Anniversary i słowo Wam daję, te nowe monobloki to nowa jakość grania tej manufaktury.

Gość

(Konto usunięte)

Maćku, dla mnie jesteś autorytetem Phast'owym. Wiele Twoich wskazówek mi pomogło. Ale, parafrazując rosyjskie przysłowie, własne uszy bliżej ciała. :-) Jak już mam te Duelund'y to je wstawię, osłucham i wypowiem się. W pre jest znacznie łatwiejsza wymiana kondów. Ile dawaliście kondensatorom czasu na wygrzewanie?

Bardzo się Cieszę, że Włodkowi się udało stworzyć lepszy wzmacniacz! Za sukces Lwowskich Phast'ów! drinks.gif

Też dzisiaj rozmawiałem z Włodkiem, faktycznie skarżył się, że mu roboty przybyło :-) Potwierdził też, że nowe trafa, to nowa jakość grania. Co mnie ucieszyło, to obietnica, że się zajmie również ich wymianą w Integrze. Już sam nie wiem, czy się cieszyć, czy smucić, myślałem, że po ostatnich modyfikacjach wydatki się na czas jakiś skończyły a tu kolejny króliczek :-)))

Co do kondensatorów, to z reguły daję sobie około dwa tygodnie, nie wiem, czy one się wygrzewają, czy ja się adaptuję do ich dźwięku :-) ale nigdy "wygrzewanie" nie trwało dłużej niż miesiąc.

Wydaje mi się, że wystarczy kilka (góra kilkanaście) godzin grania.

Dokładnie, dwa tygodnie po godzinę, dwie dziennie.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Mirek, te trafa są minimum dwa razy większe od dotychczasowych. Nie widzę specjalnie możliwości wsadzenia ich do Twojego wzmacniacza bez wymiany obudowy???

Tak, to moje monobloki.

Fajne Klipsche sobie zbudował Jurij. Włodek mówi, że fantastycznie grają.

Po ostatnich doświadczeniach z głośnikami ScanSpeaka podejrzewam, że takie zestawienie jak te Klipsze, to to, co tygryski lubią najbardziej. SET + Horn, do tego duży woofer i jest synergia. Współczesne głośniki łatwiej łączyć z tranzystorem. Tylko jak takie "piękności" wystawić na widok publiczny :-( Uciekam od tego jak mogę ale pewnie się skończy na uruchomieniu dedykowanego pokoju do AV a wtedy już nie będzie zmiłowania :-)))

Mirek, stolarkę zawsze można zlecić komuś takiemu jak bingant i wówczas będzie wilk syty i owca cała :)

Wcale nie musi to wyglądać jak pralka :D

Wiem, że można zlecić ale jak się chce coś na 15-tu calach to będzie to pralka i wcale nie od góry ładowana :-(

Ot choćby wyrób naszego innego forumowego kolegi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Będę jechał do niego z Phastem na odsłuch, zobaczymy, moje obecne kolumny maja wysoki WAF i dobrze się ze wzmacniaczem zgrywają ale zawsze chciałoby się lepiej :-)))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość

(Konto usunięte)

Fajne Klipsche sobie zbudował Jurij.

Ciekaw jestem jak talkie coś brzmi. Ale znając Jurija (co prawda zaocznie: mam jego kable i czytam jego wątki na forach ukraińskich) jestem przekonany, że dźwięk ma rewelacyjny. Phono ma Phast'a.

Zwrotnica w tej pralce:

post-32560-0-25448000-1372606257_thumb.jpg

post-32560-0-53798300-1372606263_thumb.jpg

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Będę jechał do Włodzimierza to się szurniemy jeszcze do Jurija.

Jestem bardzo ciekawy jak one grają :)

Mirek, Jurek - kiedy przyjeżdżacie do mnie??

Gość

(Konto usunięte)

Będę jechał do Włodzimierza

good.gif Byłeś już we Lwowie?

kiedy przyjeżdżacie do mnie?

Dzięki za zaproszenie! Mam niestety do września zapieprz w pracy. dash2.gif

Ale mam nadzieję, że jednak będzie okazja w najbliższym czasie skorzystać z Twojej gościnności. friends.gif

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Byłeś już we Lwowie?

Niestety nie 0doubledown.gif

Włodek już nas ze dwa lata zaprasza a nam ciągle coś innego wypada 0blush2.gif

Ale już sobie obiecałem. Może uda się jesienią...

Ale mam nadzieję, że jednak będzie okazja w najbliższym czasie skorzystać z Twojej gościnności

Trzymam Cię za słowo! Zorganizujemy jakieś atrakcje cycki.gif

02icon_mryellow.gif

Edytowane przez masza1968

Będę jechał do Włodzimierza to się szurniemy jeszcze do Jurija.

Jestem bardzo ciekawy jak one grają :)

Mirek, Jurek - kiedy przyjeżdżacie do mnie??

Jak nie uciekniesz na urlop, to za jakieś dwa tygodnie będę w W-wie :-) a jak nie, to pewnie dopiero wrzesień.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

+/- w tym terminie szanowna małżonka chce mnie oderwać od szanownego hobby i gdzieś wywieźć w niewiadomych celach :) ale dokładnej daty jeszcze nie ma więc ustalimy wszystko przed Twoim przyjazdem.

ktm777 jezeli bedziesz jechal ze Szczecina to ja a moze i kolega bysmy mogli sie zabrac?:) Jestem bardzo ciekaw tych mono a i wyprawe by sie na 3 podzielilo, moznaby tez kolegi samochodem, oszczedny;)

Ja tak nieśmiało czytam te posty i jeszcze bardziej nieśmiało pytam. Można? Chciałbym też usłyszeć :) Ze Skierniewic jestem.

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

Ciekawi mnie bardzo jak wypadną moje phasty na Lundahlach na tle tych Maszy-bo inne kondy tz. duelund Alexander,inny kenotron ,inne trafo-

-lundahl z dedykacją do diabła.

• Pokaż nowe odpowiedzi