Skocz do zawartości
IGNORED

Yaqin MC-100B potrzebny na odsłuch

PiotrJ

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy ktoś z okolic Poznania zechciałby wpaść do mnie na dwie godzinki? Chciałem odsłuchać setkę z moimi ProAc Response, bo zastanawiam się nad tym wzmakiem ale nie chciałbym nic robić w ciemno. Zapewniam dojazd w obie strony i jeszcze piwo.

pozdrawiam

Witam

Czy ktoś z okolic Poznania zechciałby wpaść do mnie na dwie godzinki? Chciałem odsłuchać setkę z moimi ProAc Response, bo zastanawiam się nad tym wzmakiem ale nie chciałbym nic robić w ciemno. Zapewniam dojazd w obie strony i jeszcze piwo.

pozdrawiam

Może trochę nie na temat, ale to raczej będzie mezalians. Znam Yaqina, raczej nie nadąża za głosnikami tej klasy. ProArc Responce są raczej wyższych lotów niż 100B.

Nie przejmuj się takimi wpisami, tylko jednak sam posłuchaj tego Yaqina.

Jedno z drugim niekoniecznie musi się spasować (głównie ze względu na "cechy wrodzone" tweetera D2010), co nie oznacza od razu że te ProAki są do dupy ;-)

Sugerowałbym również zapoznanie się z ukraińskim triodowcem PhaSt na "diabełkach". Obstawiam, że z ProAkami Response 1,5 stworzyłoby to zgrabny duet. Bo nie od dziś wiadomo że triody grają inaczej niżpentody.

Co to są za cechy wrodzone tweetera ? Rozumiem że ma on jakiś swój charakter ? A jaki to wg Ciebie charakter ? Jak tu odsłuchiwaćjak jak nikt z Poznania nie ma MC-100B, albo ludziskom po prostu nie chce się tego dźwigać.

pozdrawiam

Co to są za cechy wrodzone tweetera ? Rozumiem że ma on jakiś swój charakter ? A jaki to wg Ciebie charakter ? Jak tu odsłuchiwaćjak jak nikt z Poznania nie ma MC-100B, albo ludziskom po prostu nie chce się tego dźwigać.

pozdrawiam

Nie jestem z Poznania lecz ze Strykowa - jak byś chciał posłuchać Yaqina B 100 to autostradą masz cały czas prostą i bezpośrednią drogę ,autostrada z Poznania kończy się właśnie w Strykowie - raptem 200 km.Możesz u mnie posłuchać "Janka" na 2,5 drożnych scan-speakach-więcej na PW

Piotr

Co to są za cechy wrodzone tweetera ?

D2010 miałem w dwóch konstrukcjach.

Głośnik ma dość wyraźne , lekko ostre i zapiaszczone brzmienie.

To był świetny głośnik 20 lat temu i 15 jak go aplikowałem ;)

Ale ja Ci przypasi wzmak to możesz pomyśleć nad wymianą D2010 na 27TBFC/G Seasa który przy nim jest hi-Endem ;)

Co to są za cechy wrodzone tweetera ?

D2010 miałem w dwóch konstrukcjach.

Głośnik ma dość wyraźne , lekko ostre i zapiaszczone brzmienie.

To był świetny głośnik 20 lat temu i 15 jak go aplikowałem ;)

Ale ja Ci przypasi wzmak to możesz pomyśleć nad wymianą D2010 na 27TBFC/G Seasa który przy nim jest hi-Endem ;)

Obecnie wysokie tony mam najbardziej krystaliczne z kolumn jakie dotąd posidałem. Ale dużo ich nie było :) Tonsil Scherzo 200, Koda 306F, Tannoy Sensys DC-2, Audio physic Tempo 2, Proac Studio 100. Do jakości wysokich tonów w Response nie mam żadnych zastrzeżeń. Ale być może ktoś inny może mieć większe wymagania, czego nie neguję.

Apetyt rośnie w miarę jedzenia, wymagania rosną w miarę osłuchania. D2010 nie jest zły, ma po prostu swój charakter. Istnieją też lepsze głośniki, co nie powinno dziwić.

Dzięki 23031970 za zaproszenie, lecz to za daleko jak na odsłuch. Druga sprawa - taki odsłuch to jakbym wziął wzmacniacz w ciemno. Po prostu nie jest dla mnie miarodajny odsłuch u kogoś z obcymi kolumnami i w innej akustyce. Muszę ten wzmacniacz posłuchać u siebie. Jeśli nie to go nie biorę i już. Za wiele patrzę jak ludzie wtapiaja po takich sytuacjach.

Apetyt rośnie w miarę jedzenia, wymagania rosną w miarę osłuchania. D2010 nie jest zły, ma po prostu swój charakter. Istnieją też lepsze głośniki, co nie powinno dziwić.

Kiedy w końcu mi wyślesz DACA na CS czyli swoją lampucere tak jak obiecałes sie zamienić?? Wysłąłęm Ci przecież

Daca na USB, Podałem ci adres Podaje jeszcze raz

Krzysztof Famulski

Wielkpolska 25

97-400 Bełchatów

Odezwji sie w końcu, bo znowu kolejny tydzeń mija a ty nie wysyłasz !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.