Skocz do zawartości
IGNORED

pre out we wzmacniaczu słuchowkowym

rykuj

Rekomendowane odpowiedzi

@rykuj

Źródło dźwięku (na przykład CD) podłączasz do wejścia wzmacniacza słuchawkowego, a do wyjścia pre-out tego wzmacniacza podłączasz na przykład końcówkę mocy (ewentualnie wzmacniacz zintegrowany). Dzięki temu bez przepinania przewodów bądź stosowania dodatkowego rozdzielacza masz możliwość odsłuchu albo poprzez słuchawki albo poprzez głośniki. Nie wiem czy producent wzmacniacza słuchawkowego miał taki plan, ale takie zastosowanie pre-out w tym wzmacniaczu przyszło mi na myśl... ;)

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Rykuj

Ja tego wyjścia używam cały czas, wysyłam sygnał do końcówki mocy na 300B i dalej do słuchawek AKG K-1000.

Tylko jest jeden problem, jak wkładam w dziurkę wzmacniacza słuchawkowego kabel od słuchawek to siła sygnału na wyjściu pre spada, zatem nie da się na raz porównywać słuchawek z końcówki mocy i wyjścia słuchawkowego. Przynajmniej na tym co mam wzmacniaczu słuchawkowym bo na zwykłym to i owszem - wysyła sygnał na słuchawki do dziurki i na wyjście pre.

Troszkę z zazdrością czytam ten wątek, ponieważ w moim forum608, do szczęścia brakuje właśnie wyjścia L i R out. Chciałbym go wpiąć pomiędzy źródło a wzmacniacz zintegrowany, a tak muszę do tape out. Może nie ten wątek, ale czy jakość dźwięku w obu połączeniach jest taki sam, czy gorszy jest raczej na tape out?

R i L OUT v. PRE OUT w wzm.słuchawkowym.

Czy podłączenie do pre out np. integry spowoduje, że mogę np. sterować głośnością ze wzm. słuchawkowego a przy podłączeniu do wyjść OUT nie.

Inne zastosowania ? można podłączyć subwoofer ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.