Skocz do zawartości
IGNORED

OPPO BDP-95

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

to dopiero wiadomość !!! to już lecę sprzedać mojego 83 (bez SE) !!!

a to niby gdzie nie dał rady po tym HDMI?

z tego co mi wiadomo to nie dają rady jedynie odtwarzacze z uszkodzonym(nie działającym) wyjściem ;-)

na razie nikomu nie udało się usłyszeć i zobaczyć różnic przy przesyle HDMI ...

wszystkie opinie o rzekomych różnicach to subiektywne wrażenia, a nie obiektywne oceny.

swoją drogą, to skąd wziąć ośmiokanałowy "DAC" ;o), który z sygnału lecącego po HDMI zrobi nam analog 7.1?

Ja wiem rozumiem że odtwarzacz spełnił twój amerykański sen ale dobrze było by się obudzić choć ciężko bo zima sroga za oknem

Nie mam zamiaru burzyć dobrego samopoczucia posiadaczy zabawek Oppo bo i po co, w końcu jako posiadacz drogiego klocka wystarczy ci wiedzieś że jest najlepszy i przy tym pozostań.

Z drugiej strony dziwię się że jak ktoś wydał nie małą sumę pieniędzy to chyba widział i słyszał słuszność swojego wyboru.

Żeby doczuć różnicę po hdmi nie wystarczy pójść do sklepu i porównywać trzeba mieć na to dużo więcej czasu i dobrze oswoić się z urządzeniem.Będąc posiadaczem pionera bdp 320 przez jakieś pół roku podłączonego do plazmy też pioniera kuro 9 generacji zauważyłem malutki brak płynności obrazu w poziomie(szybki przejazd kamerą) w stosunku do pionu gdzie było płynnie.Słuchając koncertu Metalicy wiedziałem że coś w dzwięku jest nie tak trudno to sprecyzować ale w ścianie gitar brak było precyzji i porządki, właśnie dlatego zamieniłem odtważacz na starszy ale lepszy model pionka Lx 71 i okazało się że może być lepiej.Nastąpiła poprawa płynności juder w filmach 24p prawie niezauważalny

ale przede wszystkim dzwięk ma lepsze wypełnienie i precyzję.Odtważacze miałem okazję przez krótki czas testować razem zanim nie sprzedałem 320 i wiem że gdybym miał na dokonanie wyboru dzień lub dwa nie znając przy tym jednego z nich bardzo dobrze to pewnie nie przekonał bym się do sprzedaży ze stratą i kupna nowego jeszcze droższego Blu-raya.

Pioneer Lx 71 ma poprostu genialne wyjście hdmi i różnicę słychać i widać w porównaniu nawet z nowszym i bardzo dobrym w swojej klasie bdp 320 któremu nic przecież nie brakuje.

Ja wiem, rozumiem że odtwarzacz spełnił twój amerykański sen ale dobrze było by się obudzić choć ciężko bo zima sroga za oknem

Nie mam zamiaru burzyć dobrego samopoczucia posiadaczy zabawek Oppo bo i po co, w końcu jako posiadacz drogiego klocka wystarczy ci wiedzieć że jest najlepszy i przy tym pozostań.

Z drugiej strony dziwię się że jak ktoś wydał nie małą sumę pieniędzy to chyba widział i słyszał słuszność swojego wyboru.

Żeby doczuć różnicę po hdmi nie wystarczy pójść do sklepu i porównywać trzeba mieć na to dużo więcej czasu i dobrze oswoić się z urządzeniem.Będąc posiadaczem pionera bdp 320 przez jakieś pół roku podłączonego do plazmy też pioniera kuro 9 generacji zauważyłem malutki brak płynności obrazu w poziomie(szybki przejazd kamerą) w stosunku do pionu gdzie było płynnie.Słuchając koncertu Metalicy coś mi nie pasowało, coś w dzwięku było nie tak trudno to sprecyzować dopiero w bezpośrednim porównaniu z Lx 71 usłyszałem że w ścianie gitar może być więcej precyzji i porządku, właśnie dlatego zamieniłem odtważacz na starszy ale lepszy model pionka Lx 71 .Nastąpiła poprawa płynności juder w filmach 24p prawie niezauważalny

ale przede wszystkim dzwięk ma teraz lepsze wypełnienie i precyzję.Odtważacze miałem okazję przez krótki czas testować razem zanim nie sprzedałem 320 i wiem że gdybym miał na dokonanie wyboru dzień lub dwa nie znając przy tym jednego z nich bardzo dobrze to pewnie nie przekonał bym się do sprzedaży ze stratą i kupna nowego jeszcze droższego Blu-raya.

Pioneer Lx 71 ma poprostu genialne wyjście hdmi i różnicę słychać i widać w porównaniu nawet z nowszym i bardzo dobrym w swojej klasie bdp 320 któremu nic przecież nie brakuje co by było w konfrątacji z zupełnie najtańszym odtważaczem to aż strach pomyśleć ale co tam za bazgroły wypisuje wystarczy że jest hdmi to już jest gwarancja najwyższej jakości.

Ja wiem, rozumiem że odtwarzacz spełnił twój amerykański sen ale dobrze było by się obudzić choć ciężko bo zima sroga za oknem

Nie mam zamiaru burzyć dobrego samopoczucia posiadaczy zabawek Oppo bo i po co, w końcu jako posiadacz drogiego klocka wystarczy ci wiedzieć że jest najlepszy i przy tym pozostań.

Żeby doczuć różnicę po hdmi nie wystarczy pójść do sklepu i porównywać trzeba mieć na to dużo więcej czasu i dobrze oswoić się z urządzeniem.Będąc posiadaczem pionera bdp 320 przez jakieś pół roku podłączonego do plazmy też pioniera kuro 9 generacji zauważyłem malutki brak płynności obrazu w poziomie(szybki przejazd kamerą) w stosunku do pionu gdzie było płynnie.Słuchając koncertu Metalicy coś mi nie pasowało, coś w dzwięku było nie tak trudno to sprecyzować dopiero w bezpośrednim porównaniu z Lx 71 usłyszałem że w ścianie gitar może być więcej precyzji i porządku, właśnie dlatego zamieniłem odtważacz na starszy ale lepszy model pionka Lx 71 .Nastąpiła poprawa płynności juder w filmach 24p prawie niezauważalny

ale przede wszystkim dzwięk ma teraz lepsze wypełnienie i precyzję.Odtważacze miałem okazję przez krótki czas testować razem zanim nie sprzedałem 320 i wiem że gdybym miał na dokonanie wyboru dzień lub dwa nie znając przy tym jednego z nich bardzo dobrze to pewnie nie przekonał bym się do sprzedaży ze stratą i kupna nowego jeszcze droższego Blu-raya.

Pioneer Lx 71 ma poprostu genialne wyjście hdmi i różnicę słychać i widać w porównaniu nawet z nowszym i bardzo dobrym w swojej klasie bdp 320 któremu nic przecież nie brakuje co by było w konfrątacji z zupełnie najtańszym odtważaczem to aż strach pomyśleć ale co tam za bazgroły wypisuje wystarczy że jest hdmi to już jest gwarancja najwyższej jakości.

Ale namieszałem sory

https://www.audiostereo.pl/topic/74518-oppo-bdp-95/page/2/#findComment-2066530

Ale namieszałem sory

w sumie to na forum istnieje funkcja zwana edycją.

ale dziękuję za wyczerpującą odpowiedź ;-)

to się nazywa być wideofilem !!!

teraz już wiem, że nie wszystko jest takie proste, jak mi się wydawało.

ps. istnieją też szkoły, gdzie uczą składni, gramatyki i ortografii. polecam.

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

https://www.audiostereo.pl/topic/74518-oppo-bdp-95/page/2/#findComment-2066565

Ja wiem rozumiem że odtwarzacz spełnił twój amerykański sen ale dobrze było by się obudzić choć ciężko bo zima sroga za oknem

Nie mam zamiaru burzyć dobrego samopoczucia posiadaczy zabawek Oppo bo i po co, w końcu jako posiadacz drogiego klocka wystarczy ci wiedzieś że jest najlepszy i przy tym pozostań.

W przypadku OPPO dziala to odwrotnie. Jest to tani klocek bijacy na glowe duzo drozsze produkty konkurencji - oczywiscie nie wszystkie... powodem jest sprzedaz bezposrednia od producenta bez dystrybucji. modele OPPO, o ktorych pisza Koledzy, a ktore kosztuja po 1tys USD sa wersjami z rozbudowanym audio co jest bez znaczenia dla ludzi posiadajacych dzielone systemy i odrebne klocki do CD. ja zaplacilem za swojj OPPO 83 1.800,00 PLN zamieniajac Denona BDP-3800. roznica kolosalna za 30% ceny.

https://www.audiostereo.pl/topic/74518-oppo-bdp-95/page/2/#findComment-2066585

W przypadku OPPO dziala to odwrotnie. Jest to tani klocek bijacy na glowe duzo drozsze produkty konkurencji - oczywiscie nie wszystkie... powodem jest sprzedaz bezposrednia od producenta bez dystrybucji. modele OPPO, o ktorych pisza Koledzy, a ktore kosztuja po 1tys USD sa wersjami z rozbudowanym audio co jest bez znaczenia dla ludzi posiadajacych dzielone systemy i odrebne klocki do CD. ja zaplacilem za swojj OPPO 83 1.800,00 PLN zamieniajac Denona BDP-3800. roznica kolosalna za 30% ceny.

Wiem że fima jest świetna odtwarzacze jakośc cena rewelacja

Sam miałem zamiar nabyć ale że mam TV pionek to chciałem to jakoś sensownie skompletować

Był kiedyś nawet mały skandal kiedy jakaś tam zagraniczna redakcja porównała wnętrzną budowę odtwarzacza za 3000 usd do Oppo 83, było dokładnie to samo tylko inna obudowa.Przyniosło to firmie Oppo dużo dobrego rozgłosu.

w sumie to na forum istnieje funkcja zwana edycją.

ale dziękuję za wyczerpującą odpowiedź ;-)

to się nazywa być wideofilem !!!

teraz już wiem, że nie wszystko jest takie proste, jak mi się wydawało.

ps. istnieją też szkoły, gdzie uczą składni, gramatyki i ortografii. polecam.

Sprzęty audio i video wywołują u mnie tyle pasji i emocji że zapominam o zasadach pisowni ale postaram się poprawić

https://www.audiostereo.pl/topic/74518-oppo-bdp-95/page/2/#findComment-2066780

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -pierwsze opinie użytkowników o 93-ce.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/74518-oppo-bdp-95/page/2/#findComment-2068239
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.