Skocz do zawartości
IGNORED

Cremona+Ma6900 czy Cremona+ML No383

jarro

Rekomendowane odpowiedzi

-> mikehihi-end - autorytatywnie?? Czy Ty sam siebie sluchasz? W kwestii podoba mi sie to brzmienie albo nie chcesz sie wypowiadac autorytatywnie??? Moze zbyt dlugo siedzisz i zapomniales znaczenia slowa "autorytatywnie" - odsylam do slownika Kopalinskiego. Tak - autorytatywnie stwierdzam, ze Ci sie chyba troche sufit na glowe upadl :-))

=> jaro przemyśl zakup MACA 6900 ,ja teraz już bym nie kupował integry ,za te pieniądze wolałbym MC 252 (19 000zł.)-250 watów przy 2,4,8 omach ,posiada autoformery,zbalansowany lub MC 202(17000zł) - 200watów reszta jak wyżej.Mam nowy cennik i prawie całą ofertę MACA.

-> gutekbull - jestes pewien, ze MC 252 jest zbalansowany? Na stronie Mac'a nie ma takiego info. Jest dopiero przy MC 402, ale to juz ~25 kzl. Pls let me know jesli wiesz na pewno, ze jest - zastanawiam sie nad 402, ale moze 252 bedzie wart uwagi...

gutekbull... a masz w tym cenniku MA2275 i MC275 :)

Jesli chodzi o MC202 to jest to to samo co sekcja wzmacniacza w MA6900 i jesli ktoś ma dobry pre lub niechce go kupować to faktycznie - może to być dobre rozwiązanie.

Pzdr.

Mam dane od dystrybutora sprzed paru dni oba są zbalansowane.Z własnego doświadczenia wiem ,odsłuch z końcówki dużo lepszy,gdybym całą kasę za którą kupilem integrę przeznaczył na końcówkę-była by lepsza końcówka, a o preampie-jeśli musisz, można pomysleć jak żona ochłonie.

gutekbull

Tak. MC275 Mk.IV to czwarta już wersja legendarnej koncówki lampowej McIntosha. Legendarnej co nie znaczy że najlepszej pod słońcem :))) MA2275 to zintegrowana wersja MC275 MK.IV + uproszczony C2200. Orientacyjne ceny znam, tylko że dystrybutor nie był do końca pewien czy to właśnie będzie tyle. Sprzęt jeszcze stoi na cle i wygląda na to że dopiero jak zejdzie będzie ustalona ostateczna cena.

Pzdr.

->gutekbull - no i tutaj sie zgadzamy - koncowka zamiast integry + dobry CD z regulowanym wyjsciem i chwatit. Nie sluchalem 252-ki bo jej nie bylo, 402-ki sluchalem przy wyborze kolumn i na pewno predzej wydalbym kase na koncowke niz na integre. Tyle, ze zawezamy od razu wybor zrodel, ktore wchodza w gre.

dokładnie. odtwarzaczy z reg. wyjściem wbrew pozorom nie jest aż tak mało - Proceed CDP, ML 39/390, Theta Miles oraz Accuphase i Wadie wszelkiej maści.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

A czy jest jakiś dystrybutor JRowlanda . albo czy można gdzieś posłuchac takich końcówek.

Trochę przeskakuję z firmy na firmę ale przy okazji chcę wszystko sobie poukładać w główce.

-> jarro - A-Mar Audio z gdanska - dzwonilem tam jakis czas temu - Concentry nie ma w Polsce i podobno juz nie bedzie bo wyszla z produkcji (chodzi o wersje II). Warto moze zaczekac na 201 - monobloki - w USA retail price 4.7 k$.

Jarro->>>

Wlasnie otrzymalem e-mail od jednego z forumowiczow ze ktos pyta o JRDG. 201 i Mc402 to sa ABSOLUTNIE najlepsze wzmacniacze ponizej $ 10,000. Ktory lepiej zagra z twoja Cremona bardzo trudny wybor, nie wiem co lubisz? Za czym poszukuejsz jezeli chodzi o brzmienie. Ja uwazam ze McIntosh wypadnie LEPIEJ biorac pod uwage ze jestem wielkim fanem JRDG i w dodatku jego sprzedaje to chyba powinno Ci dac do myslenia. Zgadzam sie sie rowniez z pomyslem koncowki i dobrego CD playera, wole Wadia ale to subiektywne. Jezeli kupisz Accuphase nie wiem z kad przyjedzie to zobacz czy bedzie odwracac bieguny. Mac ma HOT=2 and Accuphase HOT=3. 201 bedzie kosztowac w Polsce ok 28000 zl.

Jezeli masz jakies pytanie specyficzne to bardzo prosze.

Pozdr.

“I drink a great deal. I sleep little and I smoke cigar after cigar. That is why I am in the two-hundred percent form” Winston Churchill

-> Lacrimosa - czy mozna odwiedzic w USA Twoj sklep/studio? Dosyc czesto jezdze sluzbowo do Stanow - gdybym byl w poblizu chetnie obejrzalbym pare gratow, ktorych w Polsce pewnie nie obejrze? W jakiej czesci USA mieszkasz?

Qb_1->>>

Jak najbardziej, jestem w polnocno-wschodniej czesci.

Jak by sie wybieral to napisz na private [email protected]

Pozdr.

“I drink a great deal. I sleep little and I smoke cigar after cigar. That is why I am in the two-hundred percent form” Winston Churchill

lacrimosa>>> dzięki chłopie zaoszczędziłeś mi jakieś trzy tygodnie jeżdżenia po Polsce i szukania wniosku który

wyłożyłeś mi w chwilkę.Bardzo Dziękuję. Mam ostatnie pytanie:jak się ma pass X250 do tego Ma402.Jeżeli to mi się wyjaśni to jadę do Warszawy kupuję póki mam szmalec w ręku

Jarro->>>

Pass X-250 versa MC402 NO CONTEST !!! Mcintosh jest MUZYALNY i gra jak lampa tylo z prawdziwym bassem i kontrola niskich czestotliwosci. Mcintosh nie ma zadnych wad, nawet cena jest uczciwa jak popatrzysz na konkurencje.

Pass- brzmi jak HIFI produkt, dla mnie nie jest to produkt na dluga mete. Ponadto Pass'y maja kiepska wartosc na rynku wtornym. Pass to tylko Aleph 2 lub 4. Nawet nowe XA seria ktora miala zastapic Aleph jest wielkim rozczarowaniem.

Ciesze sie ze moglem Tobie pomoc i zaoszczedzic czas, ale uwierz mi nikt i nic nie zastapi odsluchu z repertuarem muzycznym ktory jest Tobie dobrze znanny.

Pozdr.

Lacrimosa - z całym szacunkiem dla twojej osoby, ale

po pierwsze primo, to nie ma wzmacniaczy bez wad

po drugie primo to Passy serii X ciesza się duzym uznaniem ludzi za oceanem - jak spojrzysz na fora AA lub AgoN to wszyscy piejąnadnimi z zachwytu

i po trzecie primo - ultimo, to każdy hi-endowy klocek sporo traci na rynku wtórnym w stanach, chyba że nazywa sie krell (wtedy po 10 latach możesz sprzedać za 50% retail).

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

-> Lacrimosa - jedna rzecz w tym porownaniu mnie interesuje - kontrola basu MC 402 (albo jeszcze lepiej MC501) vs X-250 lub X-350. MC 402 jest chyba rzeczywiscie muzykalniejszy, ma wzorowa stereofonie, ale wydaje mi sie, ze nie z kazdymi kolumnami kontroluje bas tak, jakbym chcial...troche to bylo dla mnie dziwne odkrycie. Pozostale zalety Mac'a - podpisuje sie 2 rekoma - Mac jest rzeczywiscie the best w zestawieniu quality/price.

Elberoth->>>

Zwarzywszy na cene/dzwiek Mc402 jest najlepszym wzmacniczem, i nie ma zadnych wad tzn. mozesz z nim zyc przez najblizsze kilkanascie lat i zapomniec o audio a z koncentrowac sie na MUZYCE i jej sluchaniu. Napisz gdzie jest wada w tym ampie za $5100.00 to wszyscy wysiadaja.

AA i Audiogon chyba zartujesz kto pieje? Na tych forach Ci co pieja to sa dilerzy ktorzy proboja je sprzedac.

Krell ktory jest cos warty to tylko KSA-150 i 250.

Pozdr.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.