Skocz do zawartości
IGNORED

First Watt F5 - zamówienie na płytki z audiosector.com

maxdila

Rekomendowane odpowiedzi

Czy można się jeszcze dopisać? Jeżeli tak, to proszę o namiary do wpłaty (nr konta, kwotę)

01. Maxdila - 4szt PCB F-W F5 (bez zasilacza)

02. SebeQ - 1 kompet stereo F-W F5 + zasilacz + elementy

03. Peja - 1 kompet stereo F-W F5 + zasilacz + elementy

04. mgr321 - 1 komplet stereo F-W F5 + zasilacz + elementy (jak się uda)

05. Zwykły Drut - wycofal sie

06. Piotr_1 - 1 kompet stereo F-W F5 + zasilacz + elementy

07. zephyr - 1 kompet stereo F-W F5 + zasilacz + elementy

08. Tehtoril - elementy do F5 (bez PCB)+ 2x zasilacz (2X PCB + 2x elementy)

09. Dzius - 1 kompet stereo F-W F5 + zasilacz

10. artw - same rezystory - 1 kpl stereo

11. nutka - 1 kompet stereo F-W F5 + zasilacz + elementy

• 2 tygodnie później...

Witam.

Niestety nie dobre wieści - paczka z tranami i rezystorami poszłą na cło :/

Z tego co wyczytałem dowalą 22% Vat i około 4% cła.

Nikogo nie naciągam - jestem w stanie wysłać skan zawiadomienia osobą "kwestionującym" moją uczciwość.

Za komplet elementów - rez i trany (34,5$) po doliczeniu 26% wychodzi 9$ dopłaty :/

Sam jestem trochę w#urwiony bo kupiłem jeszcze od gościa kilka częsci na zapas w razie wybuchów tranów itp. czy gdyby ktoś kiedyś potrzebował i będę musiał troszkę za nie dopłacić :/

Wysłałem od razu mailem dane które potrzebują żeby to jak najszybciej zakończyć.

• 2 tygodnie później...

płytki zasilacza są podwójne (do przełamania) i taka podwójna przypada na jedną osobę zamawiającą płytki wraz z zasilaczem

jest paczka

odebrałem z poczty - 235,5zł zapłaciłem

wychodzi mi że osoby zamawiające komplet częsci płacą po 26,5zł

all477 płaci za komplet dale 8,5zł

IrekF płaci za dale i 2xkomplet 2sj 2sk 17zł

zaraz każdemu wyślę przypomnienie na PW

jeśli ktoś z zamawiających chce to robię skan/foto rachunku od celników

paczki jutro skończę kompletować i wysyłam tym którzy wpłacą

ja nie kupowałem tych płytek zasilacza od Petera bo robię na dwóch mostkach i kondziorach z mocowaniem śrubowym prawdopodobnie a jeśli ich nie kupię to pcb pod kondziory nie jest problemem

Piotr_1 jest mistrzem szybkiej wpłaty i do niego jutro idzie pierwsza paczka z zestawem, chyba ze do 15:00 będę miał jeszcze od kogoś wpłatę

Plytki jeszcze sa, takze mozesz dokupic.

Senk ju ;) Najpierw muszę sobie je obejrzeć :) W ostateczności taka jedna chyba się może przydać do mojej wersji bufora B1 w dual mono.

W ramach porannego relaksu w pracy sprawdziłem rezystory 0.47/3W i tu miła niespodzianka. Bardzo dobra dokładność, lekko zawyżone wartości ale max o : 0.0459 Ohm

Lp Slope Ohm

1 1.93844 0.515878748

2 1.89974 0.526387821

3 2.00391 0.499024407

4 2.12752 0.470030834

5 2.10602 0.474829299

6 2.14759 0.465638227

7 2.08477 0.47966922

8 2.09168 0.478084602

9 2.10272 0.475574494

10 2.06619 0.483982596

11 2.00454 0.498867571

12 2.09845 0.47654221

mam nadzieje że reszta dostawy równiez taka jest.

Badziewia nie kupuję :]

Te 0,47R warto mieć dokładne na płytkach końcówki, w zasilaczu raczej super dokłądnoś nie jest wymagana.

100R sprawdzałem też, rozrzut max 1R.

Jak by ktoś nie miał obudowy to jestem w stanie sprzedać jedną (zrobiłem dwie sztuki) pod F5 lub podobne.

• 1 miesiąc później...

Nie pytaj tu tylko pisz do niego bezpośrednio

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 10 miesięcy później...

Zamierzam w sobotę wziąć się za składanie. Jaka jest metodologia uruchamiania i regulacji tego cuda? Tzn. jak regulować prąd spoczynkowy i co jeszcze należy sprawdzić, aby momentalnie nie sfajczyć tranów po podaniu napięcia? Może mi to ktoś łopatologistycznie zapodać?

Wszystko jest w PDFie F5 od Passa.

W skrócie sprawdź napięcie - nie większe niż 25VDC

Ustaw potencjometry na połowę skali

Podłącz zasilanie

Sprawdź dc na wyjściu

Kręć aż będzie w miarę niskie (do 0V)

Odczekaj około pół godziny na wygrzanie się tranów

Zacznij ustawiać napięcie na R11 i R12, na każdym powinno być około 0,59V, jak ustawisz na obu to wróć do pierwszego bo kręcąc drugim na pierwszym zmienia sie wartość tak że trochę tego kręcenia jest

z swojego doświadczenia wiem ze nie ustawiłem dokładnie tych 0,59V bo miałem nieciekawe dc na wyjściu

Bardzo wygodne przy tym calym ustawianiu jest podpiecie 3 miernikow, tak aby na bierzaco widziec co, gdzie i jak sie zmienia. Ja na razie odpalilem jeden kanal ale na chwile tylko gdyz mialem za male radiatory.... Zamowilem juz odpowiednie wiec licze ze do konca lutego odpale calosc :)

F5 stoi w garażu, odpalona ale bardzo powoli idzie mi kończenie obudowy - klika zmian w trakcie wykonywania utrudniło szybkie skończenie.

Grzeje dość mocno - na każdy tran mam radiator 200x350x5 z gęstym użebrowaniem i temperatura po godzinie pracy bez obciążenia osiąga 45'C.

F5 stoi w garażu, odpalona ale bardzo powoli idzie mi kończenie obudowy - klika zmian w trakcie wykonywania utrudniło szybkie skończenie.

Grzeje dość mocno - na każdy tran mam radiator 200x350x5 z gęstym użebrowaniem i temperatura po godzinie pracy bez obciążenia osiąga 45'C.

z obiążeniem i w czasie grania będzie mniej:)

DIY to przyjemność grzebania w sprzętach.

Czy K170 i J74 oraz MOSFET'y powinny być dobrane w pary czy lutować jak leci? Bo jeśli parowane to w kicie pary nie są oznaczone i nie ma możliwości zorientować się które to pary.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.