Skocz do zawartości
IGNORED

Zniekształcony dżwięk z gramofonu.

robiz

Rekomendowane odpowiedzi

A może po prostu nacisk na płytę jest za mały.Często przy "oszczędnościach" nie ma pełnego zagłębienia w rowku nie mówiąc o błędach bocznych wychyłów i trudno to co odtwarza nazwać dźwiękiem z winyla. Pojawia się wtedy charczenie,jakby odtwarzano brudnym tipem igły.

To nie nacisk igły, miałem ustawiony różnie od 1,5 do 1,8 zostałem przy 1,7. Po użyciu suwmiarki na 52 mm i ustawieniu wkładki wg zwykłego szablonu z serii "stupid protactors" wszytko gra o wiele lepiej bez syczeń i zniekształceń, jeśli występują to w dopuszczalnym minimum na niektórych płytach ale ucho nie boli i nie drażni. Jak dojdzie z ebaya ten biały plastikowy dynks to sprawdzę czy mam dobre ustawienie. Z Baerwaldem się zatem żegnam, szkoda tylko mi tych godzin spędzonych niemal na klęczkach (szafka jest dosyć niska), ale cóż ten koszt jest wpisany w to wspaniałe hobby. Pozdrawiam i dziękuję za porady.

Clark...

Jeszcze pytanko:

Szablon Baerwalda dobrze był wyskalowany do druku???

Ta górna linia powinna mieć dokładnie 140mm

Jeśli dźwięk zaczna powoli Cię "zadowalać" to znaczy,że idziesz w dobrym kierunku to oczywiste.Zapomnij o Baerwaldzie.

Niedługo czeka mnie wymiana wkładki i ustawię przesięg wg.Technicsa i wg.szablonu z Hi- Fi News i tym razem bez Baerwalda...

Zobaczymy co wyjdzie...

pozdro dla analogowców

MUSIC NON STOP

Szablon wyskalowany idealnie, obydwie długości sprawdzone.

Niedługo czeka mnie wymiana wkładki i ustawię przesięg wg.Technicsa i wg.szablonu z Hi- Fi News i

a gdzie ten szablon można znaleźć?

Szablon wyskalowany idealnie, obydwie długości sprawdzone.

a gdzie ten szablon można znaleźć?

Szablon jest razem z płytą testową HI-FI News Analogue Test.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

MUSIC NON STOP

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.