Skocz do zawartości
IGNORED

jakim kablem połączyć

szelodh

Rekomendowane odpowiedzi

temat zapewne błachy dla wielu osób. Kupiłem BD i chce go połączyć analogiem z pre amp amplitunera. Jakimi kablami się to łączy. Przy opcji 5.1 nalezy chyba podłączyć 6 końcówek - czy mogą do tego posłuszyć dwie pary kabli chinch 3xrca-3xrca, czy jest jakis specjalny kabel

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/75034-jakim-kablem-po%C5%82%C4%85czy%C4%87/

czyli przy zakupie np. 2 kompletów kabli

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) będzie wszystko OK?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

witam,

kolejne pytanie z serii trudnych. Do tej pory subwoofer miałem podłączony pod SW pre-out. W tej chwili po połaczeniu analogiem wyjść w BD z pre-out amplitunera nie wiem gdzie miałbym podłączyć subwoofer.

Wyjścia BD to chyba z pre-in połączyłeś? Suba zatem podepnij pod pre-out w ampli. A tak w ogóle, to albo zamieść obrazki tylnych paneli sprzętów, albo chociaż podaj ich typy, coby można coś konkretniej doradzić... :rolleyes: ;)

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

fotki póki co nie zrobię. Tu mam kłopot ponieważ widzę złącza Pre-Out ale nie ma Pre-in chyba że EXT.IN to te wejście (pod które mam podpiąć kable wychodzące z BD)

ok, fota zrobiona będzie dla was i dla mnie dużo łatwiej.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

po te na górze BR podłacz

a do tego niżej suba

ps.

jaki BR kupiłeś? napisz jak podłączysz, jak to gra

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

123... test

Philips BDP 8000, sprawdzę tą konfigurację

Póki co w audio mogę powiedzieć że moje DVD-1930 gra nieco cieplej z delikatnie niższym basem (przewód coaxial). Myślałem że zostawię sobie tylko BD ale po pierwszych odsłuchach audio na pewno tak się nie stanie. Zobaczymy jak będzie z obrazem i dźwiękiem Dolby HD. Czekam na zamówiony koncert na Blu-ray i komplet kabli. Póki co dzięki za pomoc

Póki co w audio mogę powiedzieć że moje DVD-1930 gra nieco cieplej z delikatnie niższym basem (przewód coaxial)

podlacz coaxialem tego philipsa to ci zagra tak samo jak dvd

podlacz coaxialem tego philipsa to ci zagra tak samo jak dvd

podpinałem coaxialem oba. Trwało to chyba z pół godziny 9porównywanie muzy) i Denon zagrał dla mnie nieco lepiej - nie wiem może to kwestia wygrzania sprzetu ale póki co zostawiam DVD

wszystko podłączone - niestety koncert Comy jedynie w wersji DD5.1 więc szału nie ma. Co mnie natomiast zaskoczyło - puściłem DVD Pink Floyd Pulse i na starym DVD 1930 przez kabel Euro obraz lepszy niż przy nowym Philipsie po HDMI (większa ziarnistość na ciemnych scenach)

wszystko podłączone - niestety koncert Comy jedynie w wersji DD5.1 więc szału nie ma. Co mnie natomiast zaskoczyło - puściłem DVD Pink Floyd Pulse i na starym DVD 1930 przez kabel Euro obraz lepszy niż przy nowym Philipsie po HDMI (większa ziarnistość na ciemnych scenach)

A może na Euro po prostu są wycięte pewne odcienie, albo następuje rozmycie szumu w ciemnych miejscach? Praktycznie niemożliwe jest by obraz po Euro był lepszy niż po HDMI ... jeśli w ogóle przy DVD można mówić o dobrym obrazie :/

jeśli w ogóle przy DVD można mówić o dobrym obrazie :/

Apetyt rośnie (nam wszystkim, mnie również) w miarę jedzenia. Jeszcze nie tak dawno (mając porównanie do VHS) pialiśmy peany zachwytu nad DVD jaki to on hiper-super,och-ach i mniam-mniam.

tez uważam że obraz DVD nie powinien być lepszy ale jednak porównując mam takie odczucia, może to kwestia rozmycia nie mam pojęcia. Po HDMI widać straszną ziarnistość, jakby piksele non stop się poruszały. Byc może na mojej 50" plazmie za dużo widać. Póki co materiał DVD dla Denona 1930 a BluRay na Philipsie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.