Skocz do zawartości
IGNORED

stopiona kalafonia czy dać sobie spokój?

Gringo997

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

wybaczcie, że tak na okrętkę zadaję pytanie, ale rozglądam się w najbliższym czasie za wzmacniaczem

i przeglądam różne oferty. Znalazłem jedną interesującą mnie sztukę, lecz McGyver pisał by uważać przy zakupie tego wzmaka

gdy nie ma się możliwości odsłuchu, bo zdarzają się różnie eksploatowane modele. Jeżeli jest to kalafonia to czy wzmak nie był dłubany, bo jakoś dziwnie mi te luty wyglądają...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Płytka była lutowana na fali i umyta fabrycznie. Natomiast wszystkie, nie tylko te, które zaznaczyłeś, tranzystory przymocowane do raiatora zostały dolutowane ręcznie, ponieważ nie da się ich przylutować na fali. Możliwe, choć dziwne trochę byłoby aby w tak wyszły z fabryki, ale możliwe także że ktoś potem je lutował. Zauważ, że to dotyczy wszystkich elementów na radiatorach.

Wszystkie marantze mają kupę kalafonii przy traznystorach. Co innego, że w tym egzemplarzu trany były wymieniane. Podkładki nie są oryginalne, sorty tranzystorów się różnią, obstawiam, że połowa końcowych i jeden sterujący były wymieniane, nie mniej jednak wyglądają na oryginalne i nie powinno być problemów w użytkowaniu. Skoro jednak tranzystory były wymieniane to powinny być wymienione wszystkie na egzemplarze z jednej serii i to na obu kanałach a nie połowa na jednym. JA bym sobie ten piec odpuścił.

Bzdura! Podkładki SĄ oryginalne, wszystkie zielone.

Miałem kilka Marantzów, ZAWSZE połowa tranzystorów była czarna, a połowa zielona.

możesz ja delikatnie wyskrobać albo spirytem umyć

Focal + Naim

McGyver ja myślę że koledze chodziło o oznaczenia z prawej i lewej strony

już pokazuję ocb

Ukryta Zawartość

C3182n ---> 0A

C3182n---> 8J

Ukryta Zawartość

C3182n ---> 2x0B

jeżeli to robi jakąkolwiek różnicę...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

mój max budżet to 750 zł i wymagam w tej cenie pre-phono więc raczej nie znajdę fajnej lampy za tyle...

McGyver ten pm7000 to nie jest pm68 w innej budzie? tuning dużo pomoże?

lepiej poczekaj, dozbieraj i kup sobie cos odrazu w miare dobrego, bo na tjuningach to tylko stracisz...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Sting, The Police, U2, Jopek, Krall, Pink Floyd, Brubeck, Kravitz, Hendrix, Lennon, Satie, Chopin

jak widać przekrój muzyki całkiem spory, ale nie interesuje mnie metal ani hip-hop. Chcę przestrzeni, oddechu pomiędzy instrumentami, klarowności. Chcę gołym uchem słyszeć smaczki, a dźwięk ma być ciepły i niemęczący. Dlatego szukałem Marantza z klasą A.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Popatrz na te arty, ale i na audiostereo poczytasz sobie o tych wzmakach... ale oczywiscie najlepiej gdybys mogl posluchac w swoim systemie....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Tuning Marantza kiedyś opisałem ze szczegółami:

Ukryta Zawartość

Można zrobić samemu. Na pewno to lepsze niż wymienianie kondensatorów na pałę.

Ukryta Zawartość

no ale jak kto nie umie lutowac to co?

aaaaaaa.... odpowiedz tez mamy w watku podanym przez mcgyvera :D eh nasz maly pomocnik! maładjec!

ja tam lutować niby umiem i ponoć na elektronice też się powinienem znać po ukończeniu kierunku technik elektronik, ale wolałbym jednak trzymać się wersji, że umiem poprawnie wlutować element i nic poza tym

;)

ładny ten dayen ampino, taki malutki, skromniutki. Szkoda, że wychodzi 1800zł na polskie z cłem i wysyłką

bo mój denon gra ale mi na nerwach, a do stycznia będę miał maks 1200zł i potem nie zanosi się na jakiś kolejny przypływ gotówki...

no to jak umiesz poprawnie wlutować element to tam masz na tacy podane co gdzie czym zastąpić. Ale nawet w stanie fabrycznym taki Marantz PM7000 gra sporo lepiej od Denona PMA480.

no to jak umiesz poprawnie wlutować element to tam masz na tacy podane co gdzie czym zastąpić. Ale nawet w stanie fabrycznym taki Marantz PM7000 gra sporo lepiej od Denona PMA480.

Mac BŁAGAM CIE zwróć mi pieniądze za DACA. Dane masz podane meliu , klika meili Ci wysłałem !!!!!!!!!!!!!!!!

prawo, nie lepiej poczekac na dac'a? przeciez i tak jest pewnie wiecej wart niz zaplaciles!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.