Skocz do zawartości
IGNORED

sprzęt do 4 tys

playitcool

Rekomendowane odpowiedzi

To mój pierwszy post na forum tak więc z góry pardon jezeli dubluję. Jestem nowy w temacie a chciałbym w przyszłym roku zakupić analoga. Trochę na razie uprawiam myślenie życzeniowe, niemniej w grę wchodzą 2 pułapy: budżet całkiem realny: 4 tys zł, budżet marzenie: 8 tyś. słucham głownie gitar (beatles, bowie, the rolling stones, the smiths, xtc...) ale także motown, funka, popu. aha, mieszkam w Anglii jeśli ma to jakieś znaczenie : -)

z góry dziękuję na podpowiedzi.

https://www.audiostereo.pl/topic/75360-sprz%C4%99t-do-4-tys/

zamiast przepraszać poczytaj sobie forum. ochujeć można od tych samych pytań i tych samych wątków. efekt jest taki, że odpowiadają na nie forumowicze równie doświadczeni co pytający bo ci, którzy naprawdę coś wiedzą siedzą cicho (przepraszam wyjątki), bo ILE RAZY MOŻNA ODPOWIADAĆ NA TE SAME PYTANIA?! w efekcie w takich wątkach jest stek bzdur, a z forum coraz większy śmietnik. Jak wychodzą na tym pytający sam się domyśl.

kolego wczoraj się zarejestrowałeś i chciałbyś dostać na tacy odpowiedź na skomplikowane w gruncie rzeczy, pytanie?

poszukaj sobie, przemyśl temat a potem zadaj KONKRETNE pytanie!

w analogu nic nie przychodzi łatwo...

hej forumowi bossowie, DLACZEGO ZNIESIONO 2 TYGODNIOWĄ KARENCJĘ???!!! CZY DZIĘKI TEMU MACIE JESZCZE WIĘCEJ KASY?

hmnn......

wczoraj założyłem konto bo gdybym założył jutro to wczoraj nie mógłbym założyć tematu. to chyba proste, prawda? i proszę proszę nie ochujuj, jeszcze będę miał wyrzuty sumienia, że cię tak skrzywdziłem.

tematem jestem zainteresowany od ok 2 miesięcy. chodzi mi o sprzęt nowy, i o taki przy którym poczuję różnicę pomiędzy analogiem a cd. chodziło mi o przykładowe 3-4 konfiguracje żebym potem już mógł szperać samemu, przeglądać recenzje itd itp. tutaj nie znalazłem konkretnej odpowiedzi ale przyznaję nie zaglądałem dalej niż na trzecią stronę. jeżeli identyczny wątek pojawił się wczesniej - kasujcie ten i po sprawie.

Technics SL-1210 Mk.2 + Audio-Technica AT150MLX - jak w "o mnie", nie mam ochoty zamieniać na nic innego w tym przedziale cenowym, do tego jakiś pre za max. ok. 1000zł (u mnie obecnie forumowy pre Ahai). Ale oczywiście masz jeszcze 1000 innych możliwości i kombinacji. Jak przyjdzie kol. Yul, to Ci wyjaśni dlaczego mój zestaw jest zły, niewłaściwy, nieaudiofilski, dj-ski etc. etc.

Pytanie, co rozumiesz przez "odczuć różnicę w stosunku do CD" - ta różnica jest zwykle dość oczywista, ale często na minus też może być. Jeżeli miałeś okazję posłuchać płyt analogowych na sensownym sprzęcie to zapewne wiesz, o co Tobie chodzi. W przeciwnym razie - najpierw posłuchaj...

>>>jac660,

"...ochujeć można od tych samych pytań i tych samych wątków..."

Zastanawiałem się kiedyś, czy twój avatar odzwierciedla stan twoich nerwów. Jednak tak.

jaki avatar??? to ja we własnej osobie :))) tak wyglądam z rana jak otworzę kompa i widzę taki wątek. a ciebie to nie wk***ia?

a tak przy okazji panowie moderatorzy, słowo "ochujeć" nie figuruje w słowniku programu "gwiazdkującego" !!!

>>>jac660,

"...a ciebie to nie wk***ia?..."

Nie, nie za bardzo. Wiesz, każdy ma trochę inne potrzeby. Jeden kupi trupa do remontu i im jego stan będzie gorszy, tym taki ktoś będzie bardziej szczęśliwy. Inny kupi też takie coś i jak to zobaczy, to dostanie zawału serca albo się rozpłacze. Każdy z nich może wydać na gramofon 4000 zł. Szkoda, że nasz nowy kolega nie napisał czy szuka nowego gramofonu czy używanego w stanie obojętnym.

Cześć playitcool,tu niestety nie jest tak cool :)Nie zrażaj się,poczytaj spokojnie i na pewno coś wybierzesz.W UK. masz ogromny wybór,LINN,Rega i co tam jeszcze chcesz.U nas króluje Pro Ject i Thorens.

Technics jest równie bardzo dobry.Osobiście nie doradzę ci,ja wolę produkty Boothroyt Stuart.

A jakie masz zagłębie vinyli,pozazdrościć.

Pozdrawiam

To mój pierwszy post na forum tak więc z góry pardon jezeli dubluję. Jestem nowy w temacie a chciałbym w przyszłym roku zakupić analoga. Trochę na razie uprawiam myślenie życzeniowe, niemniej w grę wchodzą 2 pułapy: budżet całkiem realny: 4 tys zł, budżet marzenie: 8 tyś. słucham głownie gitar (beatles, bowie, the rolling stones, the smiths, xtc...) ale także motown, funka, popu. aha, mieszkam w Anglii jeśli ma to jakieś znaczenie : -)

Kup sobie LP12 z ramieniem na jakie Ciebie stać, średnie pre potem wymienisz na lepsze i możesz hulać. Jeśli nie wiesz co to jest LP12 to sobie doczytaj przynajmniej więcej wiedzy łykniesz.

A swoją drogą dziwię się że mieszkając w UK masz taki problem no chyba że chcesz mieć wszystko podane na tacy.

Pozdrawiam, paweljazz

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Zależy czego oczekujesz od dźwięku. Jeśli ma być rytm i kontrasty dynamiczne to szukaj gramofonów, w których talerz i ramię są zainstalowane na osprężynowanym subchassis np. Systemdeck, Linn LP12 czy chociażby Pro-Ject 6.1, 6,9 Perpective (głównie używane bo nowych już nie robią). Jeśli chcesz super przestrzeń i namacalne źródła dźwięku to jakąś cięższą maszynę. Przede wszystkim odwiedź sklepy ze sprzętem second hand. Pozdrawiam:-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.