Skocz do zawartości
IGNORED

Elac fs 57 vs Canton le 207

majsteros

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od kilku lat czytam forum jednak nigdy się nie udzielałem ;)

Jestem na etapie zakupu kolumn do pokoju fundusz ograniczony do 1kzł (portfel studenta MIBM nie jest zbyt duży :P)

Sprzęcik jaki posiadam to CA azur 540r + marantz 72SE mkII (kapitalne źródełko :D ). Ciężko określić jaką muzykę słucham ale powiedzmy że wszystko w około rocka. (ogólnie praktycznie każdy rodzaj muzyki, co by bardzo wskazywało że przydały by się uniwersalne ale w tym przedziale cenowym to tylko kompromisy :( )

pokojik nie duży. przydało by się troszke basu ponieważ marantz gra bardzo muzykalnie ca bardzo jasno to do tego przydało by się jakieś raczej kolumny bogate w bas (jednak nie zalży i na "dupcyś dupcyś" nie ma to przestawiać ścian )

w cene blisko 1kzł mogę kupić 2 pozucje bardzo podobne CANTON LE-207 ELAC FS 57 (odsłuchu brak, w toruniu jest jeden dobry salon ale nie stać mnie tam chodzić :P)

kolumny oczywiśćie z 2 ręki

a co myślicie to tych goky

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wyglądaja praktycznie HI-ENDOWO :P ktoś słyszał ktorekolwiek z tych kolumienek??

(probowałem podłączyć do B&W niepamiętam dokłądnie jaki model ale jak podłączyłem od razu przypomniałem sobie opinie na temat takiego połączenia faktycznie kicha)

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/75612-elac-fs-57-vs-canton-le-207/

ale mowa tu o goky tak??? a wogole jest to propozycja dobra i warta uwagi?? bo jeżeli tak to może zorganizuje większy pokój albo zaproponuje mojemu bratu ktory w innym mieszkaniu też poszukuje jakiś kolumn. a czy to są układy bas reflex??

Gość rydz

(Konto usunięte)

Tak ,jest to układ bas-reflex i to podwójny znajdujący się na dole z tyłu obudowy.

Do tego opisu Goky który jest zamieszczony w linku trzeba dodać że bas nistety dosyć często lubi zadudnić.

ok a co do tych podoguweczek wcześniejszych ??

bo głownei o nie mi chodziło a te gocky to tak zapytałem pogladowo zeby wiedziedć więcej :)

A może macie jakieś inne proopzycje w cenie do około 1tyś za używki??

myśle że "poluzowany" bas to nie będzie taka straszna wada ponieważ ten mój marantz raczej bas też trzyma w ryzach. a CA też wcale najgorzej go nie kontroluje. (chociaż jak włącze muzykę z laptopa to bas zaczyna się robić nieco leniwy). W hi-fi wsumie te elaki nie obdarowali dobrą oceną

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) a te Eposy els 303??. Tylko że na ich temat też raczej opinie słabe wyczytałem. Czy ktoś ich słuchał??(wiem ze powinienem sam tego słucać ale jako student to miej jem żeby zaoszczędzić na kolumny tak że na wycieczki mnie nie stać :P ) Wczesniej miałem Tannoyki r1 którym jak nie trudno się domyśleć brakowało basu wysokie i średnie były ok teraz tymczasowo mam jakieś tanie yamahy ns-50 które po prostu męczą uszy "piaskiem" w wysokich tonach (stoją tyko dlatego że czegoś słuchać trzeba)

o magnatach też myśłem tyko je ciężko na allegro dostać a niebardzo wiem gdzie znajde jeszcze coś dobrego z drugiej ręki.

I z tą muzyką rockową też nie jest sztywne ważne żeby były stosunkowo uniwersalne bo często lubie pozje śpiewaną, jakieś spokojne reggae jakąś bardziej "przyswajalną" forę jazzu i czasami jakieś dobre spokojne żeńskie wokale.

wiem ze w tej cenie to nie ma sie co cudów spodziewać (bo takie rzeczy to tylko w erze :)))

i eszcze jedno pytanko czy 900zł za elaki to dobra cena?

Ukryta Zawartość

pokojik ma skromne 9m. tak wiem powinny być podstawki ;) mimo jednak z wieli powodów zdecydowałem sie na małe podłogówki. (przydał by się basik (wiele osób w moimwieku szuka bardziej dudnienia niż basu ja jednak wole bas.. mam nadzieje że wiecie o co chodzi) a subik odpada ze wzgledu że nie ma go gdzie postawić).

A co w elakach jest nie tak że do rocka się nie nadaje? Na jakie niedociągnięcia zwrócić uwagę??

Wezme kilka płytek i podreptam do media (wiem ze słabe miejsce do słuchania) bo wydaje mi się że stoją tam elaki. Magnatów będę szukał

A co myślicie o naszych dobrych bo polskich Tonsilkach np maestro II czy one za duże? (jakoś mam sentyment. Koszmarne altusy :D )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.