Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Research CD3 vs AYON CD 1-s

mztv

Rekomendowane odpowiedzi

Nawet jest G2 w ogłoszeniach (nic nie sugeruję - po prostu informuję), 280CD również. Wadie tylko jakieś stare i z niedostępnymi laserami (6, 850).

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

KPS28 nie zmieści się w zakładanym budżecie.

G2 sprzedaje ktoś tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

(Nie napisali skąd, tylko Mazowieckie - ale jeżeli to jest człowiek z Radomia, to jest to odtwarzacz od Filipa Kulpy).

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Koniec emisji 2011-01-04

no to troszkę upłynęło czasu ....co nie zmienia faktu, że można spróbować

czyli jednak padnie na krella lub Audionet.....kto by pomyślał.....początkowo stawiałem na ARC CD3 lub Ayona 1s (nawet mam dogadaną bardzo ale to bardzo okazyjną cenę)

bardzo ciekawym wyborem do typu muzyki będzie Audionet Art G2. Ma głęboki, trzymany w ryzach bas. Posłuchaj na nim Moonspell-a "The Antidote". Obłęd. Drive niesamowity. Do tego ma bardzo dobrą przestrzeń i gradację planów. Wiele Dark Ambiet-owych rzeczy zabrzmi całkiem na nowo (o ile Twoje kolumny stoją w na tyle dużym lub dobrze wytłumionym pomieszczeniu, żeby tą przestrzeń wykreować).

Wysokie tony są fantastycznie rozdzielcze. Na dobrze nagranych rzeczach (jak Rome czy Ordo Rosarius Equilibrio) usłyszysz bardzo dużo smaczków.

Art G2 nie jest - moim zdaniem - ani ciepły ani zimny. Dla mnie to zaleta. Ale zagra płytę tak jak ją nagrano. Art jest bardzo dynamiczny.

G3 nie słyszałem. Ale jego wejście to świetna okazja do zakupu G2 z drugiej ręki. Zbudowany jak czołg. Najgorsze co może spotkać to wymiana lasera.

Tak się składa że grałem na G2 i nie w pełni podzielam Twój entuzjazm.

Dla mnie największą jego wadą było granie wszystkiego w jednej manierze. Nudno, marszowo - po niemiecku.

Ale do takiej muzyki .......może i dobry.

mztv -> skąd piszesz? może ktoś w Twojej okolicy ma interesujący sprzęt? nie myślałeś o tym żeby posłuchać u siebie przez zakupem?

Ja w Twojej sytuacji zamieniłbym kroki. Najpierw pozbywamy się Xindaka a potem po wyborze lepszego wzmacniacza szukamy CD.

wiesz piszę z Włocławka......to miasto gdzie jest produkowany super ketchup...

właśnie pozbywam się xindaka muse 2.0.....zaczynam od cd bo wzmak to znaczne większe wyzwanie finansowe(bynajmniej na tym etapie)

Moje typy to: jakość cena to nr 1 Krel 280 CD. Bardzo rytmiczny, precyzyjny i klarowny dźwięk.

Ayon cd1 słuchałem i radzę omijać szerokim łukiem, ładny cd i...to koniec jego zalet

Nie wiem jaki budżet, ale świetnym wyborem jest także Audio Aero Capitole MK II SE. Kapitalne, czyste i analogowe granie z dobrą

rozdzielczością i dynamiką.

Audioneta słuchałem i miałem Art V2 także od F. Kulpy. Jeżeli G2 jest lepszy co najmniej o 2 klasy od Art V2 to weź go pod uwagę.

A najlepiej posłuchaj przed zakupem.

Ten G2 z ogłoszenia to od Kulpy

pozdr

A to niewątpliwie ma baaardzo duże znaczenie.

Jeżeli chcesz kupić pewny, niegrzebany sprzęt, to ma.

Audio Aero Capitole MK II SE trochę za wysoko cenowo

Miałem Capitole mk II przez 2 lata. Super, ale nie do tej muzyki.

Jeżeli chcesz kupić pewny, niegrzebany sprzęt, to ma.

Miałem Capitole mk II przez 2 lata. Super, ale nie do tej muzyki.

Od Kulpy to pewniak. No ale czy sonicznie przypasuje?

Kapitole SE grałem także 2 lata z Martonem Opusculum Ref i to był duet na lata...( niestety pochopny rozwód wziąłem)

pozdr

Tak się składa że grałem na G2 i nie w pełni podzielam Twój entuzjazm.

Dla mnie największą jego wadą było granie wszystkiego w jednej manierze. Nudno, marszowo - po niemiecku.

Ale do takiej muzyki .......może i dobry.

Ja mam całkiem odmienną opinię. Ale o tym jak coś gra często decyduje nie to coś a cały tor i - przede wszystkim - akustyka pokoju. U mnie po ciężkich bojach Art (do kupy z resztą) potrafi grać gęsto jak syrop albo lekko i zwiewnie. Czasami ostro a czasami łagodnie. To nie jest jakiś ultra entuzjazm. Ale to kawał maszyny. Choć ma jedną poważną wadę - nóżki!!! Takie filcowe - postawiony nawet na granicie ma faktycznie 'filcową barwę'. Ale ustawienie go nawet na prostych superspikach (nie wspominając o lepszych wynalazkach) wynosi go na bardzo wysoki poziom. Co prawda nie pożyczam każdego sprzętu żeby go obskoczyć u siebie (a tylko takie porównanie ma sens), ale kilka rzeczy w przedziale słyszałem i zawsze... czegoś mi brakowało (szczególnie... szczegółów)

Za 7500 PLN (cena wywoławcza, więc pewnie nie finalna) jest nowy ayon CD-07. Brzmieniowo bardzo uporządkowany i równy - wszystkiego ma w dobrych proporcjach: dynamiki, barw, szczegółowości, przestrzenności. Wolę go od CD-1s, a do tego potrafi nieźle reagować na zmianę kabla sieciowego. Przykładowo może się okazać, że z sieciówką za 2,5k (cena z sufitu) masz lepszy cedek niż taki za 10k + kabel hama z MM. Jak usłyszałem co potrafi zrobić topowa sieciówka Acrolinka z tym ayonem to zdębiałem. Dla mnie było to ciekawsze od 9x droższego konkurenta w bezpośrednim porównaniu. Doceta 0.6 z jego sposobem podawania dźwięków ja do elektroniki nie widzę. Tak przy okazji to w ogóle nie rozumiem kojarzenia jego brzmienia z winylem.

michelangelo,

A w jakim zestawieniu słuchałeś Doceta 0.6 (sklep, dom) i jak długo.

I czy go także słuchałeś z topowymi sieciówkami.

Docet nie jest odtwarzaczem na krótkie demo zaraz po jazgotliwych cedekach. Te są właśnie w ogłoszeniach...

W ogłoszeniach był Capitole MKIISE za 10kzł. - hifi.pl

Elb

Nie zgodzę się, AA Capitole zagra wszystko - reszta zależy o kolumn, tu mamy Paradigmy i powinno być akurat.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Wuelem, słuchałem na tym samym wzmacniaczu słuchawkowym i słuchawkach tego doceta co ayona, do tego doceta na większej ilości wzmacniaczy słuchawkowych i słuchawek, a ayona jeszcze na głośnikach Dynaudio C1 przez Lebena CS660P i którychś avantgardach z crossfire'a. Słuchawki Grado GS1000i, PS1000, Denon AH-D7000, Beyerdynamic T1, zestaw Stax SR-4040. Obecne na meetingu CDek i DACe nie były w żadnym stopniu bardziej jazgotliwe od doceta, a sieciówek tam nie było wyjątkowych to fakt, więc odnoszę się do ayona i doceta zasilanych saute, a tu dla mnie wybór jest prosty. Lepsza sieciówka zresztą nie czyni ayona czymś innym, po prostu pojawia się duża głębia i namacalność, a sprawy tonalne zasadniczo pozostają niezmienne.

Sieciowka nie tylko moze poprawic przestrzen ale rowniez dodac lub zmniejszyc bas zamulic go, zamulic gore lub poprawic....itd jak kazdy inny element toru, moze nie na taka skale jak glowne podzespoly ale mimo wszystko.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Mialem przez chwile Aero capitole MK II i jak dla mnie nieporozumienie ale mialem wtedy Accuphase E-450 i mysle ze nie do konca pasowal,

radze sie przyjrzec i przysluchac ofercie firm T+A seria R ,jest tez lampowy odtwarzacz D10 ale to juz ponad 30000pln (juz niedlugo u mnie),proponuje posluchac CD1260R,dystrybutor w Jaworze koło Bielska napewno wypozyczy do odsluchu

Za uczciwe pieniadze masz super zrodlo kladace na lopaty wszystkie Ayony srajony Docety pierdety,Accuszajszy,moze nie wyglada kosmicznie ,ale za to gra kosmicznie

Widać kolega nawet nie słuchał dobrych modeli Accuphase, albo w wyjątkowo nie spasowanych konfiguracjach, skoro nazywa je tak infantylnie. Myślałem że do wszystkiego podchodzi na poważnie.

Ayony rzeczywiście nigdy mi sie nie podobały (nie słyszałem jednynie nowego CD-07 i daca Skylla). Nie stawiłbym ich na równi z najwyższej klasy źrodłami nawet w swoim przedziale cenowym.

Miejmy pasje, by oswobodzić drzemiący w nas entuzjazm wiodący nas do realizacji własnych celów...

Ale Accu do metalu to stanowczo nie.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Widać kolega nawet nie słuchał dobrych modeli Accuphase, albo w wyjątkowo nie spasowanych konfiguracjach, skoro nazywa je tak infantylnie. Myślałem że do wszystkiego podchodzi na poważnie.

Ayony rzeczywiście nigdy mi sie nie podobały (nie słyszałem jednynie nowego CD-07 i daca Skylla). Nie stawiłbym ich na równi z najwyższej klasy źrodłami nawet w swoim przedziale cenowym.

Mialem DP67.75V,sluchalem DP400,500,600,700 dzielonego 800 nie sluchalem ,ale te ktore sluchalem oprocz starszych modeli nie sa warte tych pieniedzy ktore zyczy sobie Accuphase

Audionet Art G2 sprawa nieaktualna......sprzedany

może znacie inną lokalizację używki?

Ukryta Zawartość

pozdr

Ukryta Zawartość

Mialem DP67.75V,sluchalem DP400,500,600,700 dzielonego 800 nie sluchalem ,ale te ktore sluchalem oprocz starszych modeli nie sa warte tych pieniedzy ktore zyczy sobie Accuphase

Nie są tego warte-bo to beznamiętne granie jest-więc wesołych i zdrowych świąt życzę.

ps.kup w singapurze-to zobaczysz ile Cię wyniesie,bo nie wiesz ile przycinają po drodze inni,a i tak konfiguracja to priorytet.

a to niby czemu nie?

parsknąc posta od tak sobie - bez szczątkowego wyjaśnienia = trochę słabo

a może nie bo nie i już ??

Jezeli sluchasz metalu i sluchales Accu to powinienes wiedziec, a jezeli nie to przypomne co pisalem wczesniej....do takiej muzyki polecam odtwarzacz co gra srednica i basem a oszczednie wysokimi bo meczy...uwazasz, ze tak graja odtwarzacze Accu? Oczywiscie jak pisze SA wazne konfiguracja ale mimo tego.

"

Ukryta Zawartość

pozdr "

tak wiem....ale niestety przekraczają założony budżet

Ukryta Zawartość

"

Ukryta Zawartość

pozdr "

tak wiem....ale niestety przekraczają założony budżet

Posłuchaj T+A 1260R ,jak ci sie spodoba pomoge w uzyskaniu rabatu,jak cos pisz na maila

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.