Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Research CD3 vs AYON CD 1-s

mztv

Rekomendowane odpowiedzi

To teraz spraw sobie do niego vdH The Second XLR. Jeden z lepiej pasujących kabli do tego modelu IMO, a można kupić za przysłowiowe grosze (350-400zł s/h). Doskonały stosunek jakości do ceny (nawet jak kupisz nowy za 1000zł).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ten kabel zachowuje wszystkie zalety 280CD, dodając trochę ciała. A przy tym jest niesłychanie gładki.

Wkleję maila którego swego czasu dostałem, może komuś pomoże:

Właśnie jestem po odsłuchach i porównaniach kabelków.

1. Sonus Oliva, którego obecnie użytkowałem

2. Nordost Red Dawn, kupiłem w USA

3. VDH The Second

Bezkonkurencyjny okazał się polecany VDH. Po zapięciu go do 280CD od początku zrobiło się dużo, dużo "powietrza" i przestrzeni. Dzwięk bardzo detaliczny i nie męczący przy długim słuchaniu. Nawet przy bardzo cichym słuchaniu, w muzyce słychać wszystkie szczególy.

Nordost natomiast okazał się za suchy i za piszczący. Natomiast SO w porównaniu z VDH nie posiada takiej dynamiki i czytelności.

Jednym zdaniem na koniec kabelek 350 zeta rozwalił całkowicie na łopatki konkurencję. Faktycznie w tych pieniądzach jest nie do pobicia i przynajmniej w moim systemie to strzał w 10-kę.

Jak jesteś z W-wy to ci mogę nawet swojego pożyczyć, tyle że mój nie jest na sprzedaż.

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

To teraz spraw sobie do niego vdH The Second XLR. Jeden z lepiej pasujących kabli do tego modelu IMO, a można kupić za przysłowiowe grosze (350-400zł s/h). Doskonały stosunek jakości do ceny (nawet jak kupisz nowy za 1000zł).

Ukryta Zawartość

Ten kabel zachowuje wszystkie zalety 280CD, dodając trochę ciała. A przy tym jest niesłychanie gładki.

Wkleję maila którego swego czasu dostałem, może komuś pomoże:

Właśnie jestem po odsłuchach i porównaniach kabelków.

1. Sonus Oliva, którego obecnie użytkowałem

2. Nordost Red Dawn, kupiłem w USA

3. VDH The Second

Bezkonkurencyjny okazał się polecany VDH. Po zapięciu go do 280CD od początku zrobiło się dużo, dużo "powietrza" i przestrzeni. Dzwięk bardzo detaliczny i nie męczący przy długim słuchaniu. Nawet przy bardzo cichym słuchaniu, w muzyce słychać wszystkie szczególy.

Nordost natomiast okazał się za suchy i za piszczący. Natomiast SO w porównaniu z VDH nie posiada takiej dynamiki i czytelności.

Jednym zdaniem na koniec kabelek 350 zeta rozwalił całkowicie na łopatki konkurencję. Faktycznie w tych pieniądzach jest nie do pobicia i przynajmniej w moim systemie to strzał w 10-kę.

Jak jesteś z W-wy to ci mogę nawet swojego pożyczyć, tyle że mój nie jest na sprzedaż.

Ten sklep do którego podałeś linka jest polski?podają ceny brutto?

Niestety nie podają żadnych informacji o firmie ani o sposobie płatności?

Ukryta Zawartość

Polski. To jakiś taki internetowy sprzedawca HiFi Sound Studio. Lepiej jednak dzwonić bezpośrednio do Pana Jasika z HiFi Sound Studio i uzgodnić jakiś rabat ;)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Polski. To jakiś taki internetowy sprzedawca HiFi Sound Studio. Lepiej jednak dzwonić bezpośrednio do Pana Jasika z HiFi Sound Studio i uzgodnić jakiś rabat ;)

Pytałem o wiarygodność,przy dobrym kursie złotego ceny Pass-owe wyglądają intrygująco.

Stronę prowadzi sąsiad Jasika - zwróć uwagę na adres, to dwa domy dalej. Istnieje kilka lat, więc jest chyba OK, aczkolwiek sam nic nie kupowałem - zawsze załatwiam wszystko bezpośrednio.

Ceny na stronie to odzwierciedlenie cenników detalicznych Jasika - jako jedyna firma HiFi Sound Studio w dalszym ciągu ma cenniki w walucie.

no i doszedł do mnie Krell KAV-280CD czekałem na niego kilka dni......otwieram pudełko, wszystko ok.....włączam a tu lipa....

po włączeniu powera wyświetlacz cały czas "mruga" tak jakby chciał odczytać płytę......po włożeniu płyty jest to samo......

czy macie jakiś pomysł co się z nim stało...proszę o sugestię?

no i doszedł do mnie Krell KAV-280CD czekałem na niego kilka dni......otwieram pudełko, wszystko ok.....włączam a tu lipa....

po włączeniu powera wyświetlacz cały czas "mruga" tak jakby chciał odczytać płytę......po włożeniu płyty jest to samo......

czy macie jakiś pomysł co się z nim stało...proszę o sugestię?

Wyłącz z sieci i włącz ponownie.Zacznie migać dioda poczekaj aż zgaśnie.U mnie diodka init. jest po prawej stronie wyświetlacza.

i tak zrobiłem....gaśnie diodka init i wysuwa się szuflada napędu....czekam chwilę, włączam power...szuflada się wsuwa i cały czas wyświetlacz mruga

Sprawdż jaki masz kabel zasilający-powinien być 3-pinowy(według instrukcji).Po inicjalizacji przechodzi w stand-by,spróbuj ręcznie nie z pilota.

Do sieci-int.-power-open.Jeżeli szuflada wysuwa się przed power to coś nie tak.Trzeba by popatrzeć w instrukcji.

kabelek dostałem wraz z cd.....sprzedawca chyba wiedział co wysyła.....włączam power z pilota i jest to samo...cały czas mruga

( po włączeniu do sieci automatycznie załącza się stand by....ale pewnie to normalne)

po kilku rozmowach ze sprzedawcą z allegro, stwierdził aby pozostawić go wyłączonego do rana i wtedy zobaczyć.....to sam już nie wiem czy wyłączony z sieci czy stand by do rana?

za***iście niekomfortowa sytuacja......cd wizualnie ok....szkoda cholera szkoda

Wygląda na laser.

też myślę o laserze........co do pierwszego uruchomienia włączyłem go dopiero po przyjściu z pracy...więc po około 5 godzinach od dostarczenia do domu przez kuriera...

ciekawe czy to usterka spowodowana kurierem czy nieuczciwym sprzedającym?

też myślę o laserze........co do pierwszego uruchomienia włączyłem go dopiero po przyjściu z pracy...więc po około 5 godzinach od dostarczenia do domu przez kuriera...

ciekawe czy to usterka spowodowana kurierem czy nieuczciwym sprzedającym?

Nie wiem jaką masz umowę ze sprzedajacym,ale jeżeli nie masz możliwości zwrotu,spróbowałbym wystartować z płyty czyszczącej cd,albo zajrzeć do środka czy nie dostały się jakieś śmieci-nie polecam takiego rozwiązania,to w zasadzie ``strzał rozpaczy`` przed wizytą w serwisie.

wiesz układ ze sprzedawcą jest chyba ok.....jutro rano "jeśli się nie naprawi" zwraca mi PLN a ja odsyłam cd......jeśli tak będzie to raczej jest ok....co nie zmienia faktu, że znowu poszukuje odtwarzacza do 7000PLN (rynek wtórny......mocno się zastanawiam)........szkoda bo krell przypadł mi do gustu(wizualnie)

a może jakiś namiar na naima.....chyba z drugiej ręki

Ukryta Zawartość

to odpada...zdecydowanie przewyższa założony budżet

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.