Skocz do zawartości
IGNORED

Densen De Magic - once again :))))

zyzio

Rekomendowane odpowiedzi

no kurde jak wlaczylem pierwszy kawalek to szczeka mi opadla , tylu nowych detali to sie nie spodziewalem, myslalem ze zmiana bedzie ledwo zauwazalna a tu prosze. Wszystko co napisal zyzio potwierdzilo sie. Thx to gregi.

Zalecają, żeby odpalać to CD przy głośności ustawionej na "normal listening level". Czy ktoś próbował odpalić Demagic na gałce całkowicie w lewo albo po prostu wyjść na te 3 minuty z domu/zatkać sobie uszy ? Bo jakoś nie docierają do mnie pseudotechniczne tłumaczenia nt. działania tej płyty. Natomiast naszła mnie myśle, że może po prostu Demagic działa nie na klocki tylko na człowieka, który po wysłuchaniu takiego irytującego dźwięku nawet najgorszy hałas potraktuje potem jak balsam dla uszu ? ;)

Proponuję nie słuchać okropnego dźwięku, wyjść z pokoju , wrócic po 3 minutach i zapuścic płytkę z ulubioną muzą :) Można zrobic też tak:

1. zapuścic płytkę z ulubioną muzą

2. zapuśćić Densen DE Magic i wyjść z pokoju , wrócic po 3 minutach

3. zapuścić płytkę z ulubioną muzą ponownie i przypomnieć sobie dźwięk sprzed 3 minut - jeśli nie będzie grało lepiej to przeczyścić uszy :D

Proponuję nie słuchać okropnego dźwięku, wyjść z pokoju , wrócic po 3 minutach i zapuścic płytkę z ulubioną muzą :) Można zrobic też tak:

1. zapuścic płytkę z ulubioną muzą

2. zapuśćić Densen DE Magic i wyjść z pokoju , wrócic po 3 minutach

3. zapuścić płytkę z ulubioną muzą ponownie i przypomnieć sobie dźwięk sprzed 3 minut - jeśli nie będzie grało lepiej to przeczyścić uszy :D

to działa!!!!!!!!!!!!!!!

moja wieża ożyła!!!!!!!!!!!

może nie mam przestrzeni na 2 hektary ;) ale na pewno się wiele poprawiło, wszystko jest wyraźniejsze,

klarowniejsze, przestrzeń się poprawiła, lokalizacja.....sam nie wiem,

ale i tak lepiej się słucha.

Może nie mam tak fenomenalnych wrażeń jak Zyzio,

ale faktycznie się poprawiło.

A teraz pytanie: jakie są naukowe podstawy działania tej płyty???

He, he, a nie mówiłem że działa. :)

Naukowe podstawy - wg. Densena specjalnie dobrany algorytm sygnału usuwa pola magnetyczne, które tworzą podczas odtwarzania na wszystkich częściach sprzętu audio, pola magnetyczne zniekształcają sygnał audio, a De Magic je usuwa co daje efekt w postaci bardziej czystego, detalicznego i transparentnego dźwięku.

A czy te naukowe podstawy mowią coś o źródle , bo na razie mogę na upartego przez komputer odtworzyć :) A co do demagnetyzacji to Zyzio jak czytałeś wątek o "audiofilskiej cegle" to magnetyzowanie wzbudzalo tam bardzo naukowe wątpliwośći. Zresztą co za różnica czy to sie da uzasadnić czy, nie i czy to autosugestia, czy nie. Ważne chyba jest że słychać efekt.

zyzio napisał - "Proponuję nie słuchać okropnego dźwięku, wyjść z pokoju , wrócic po 3 minutach i zapuścic płytkę z ulubioną muzą :)"

E tam to nie zadziała. Trzeba słuchac tego okropnego dźwieku - wtedy bedzie dzialało ;) Jak Icek żalił sie rabinowi ze ma ciane mieszkanie, to ten kazał mu wprowadzić kozę i z nia pomieszkać. Po dwóch tygodniach Icek całkien zrozpaczony idzie do rabina. A ten mu radzi - wuprowadź kozę i zobaczysz jakie masz duże mieszkanie ;)))

Ja niestety nie wypróbuję tej kozy - to jest tej płyty bo nie mogę ściągnąć z podanego linku. Download pobrał tylko plik tekstowy (choć wygladało ze miał te 8mb). A przy próbie połączenia każe podać jakies hasło sieciowe. Trudno - mój komputer i wzmacniacz będą namagnesowane :)

pozdr.

Ta płyta to prawdziwy Magic :) Ściągnąłem ją menagerem downloadu - wszedła cały plik ponad 8mb spakowany w archiwum *.rar. Tylko ze po rozpagowaniu go nie widać. Jedyne co się rozpakowuje to plik textowy z opisem tego pliku co to ma być a go nie ma :))) Dziwne - cuda jakieś czy co???

Może pakowaczke mam nieaktualną? (a miała rozpakowywac wszystko - tak reklamowali ;)

pozdr.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.