Skocz do zawartości
IGNORED

Denon DCD 1550 R vs 1500 AE

karczka

Rekomendowane odpowiedzi

Muda44. Dla czego kino a nie stereo to już pisałem na jakimś innym wątku i nie chce mi się tego szukać zeby wkleic, z grubsza powiem że ma to być kino które jak najlepiej w tej cenie spisze się w muzyce. Przyjdzie moment na drugi zestaw do stereo ale to za jakis czas. Na razie jak by to głupio nie brzmiało ma być "kino do muzyki" i tyle :]

Odnośnie stanu urządzeń w tym tkwi największy problem że daleko mam do jednego i drugiego. Po dvd jakies 170km a dcd1500 jakieś 300km. Po dvd bym sie przejechał ale jeśli o cd chodzi to musiałbym chyba zaufac poczcie polskiej ;/ (i sprzedawcy ale to mi łatwiej przychodzi)

Xavian XN evo 250, Arcam Alpha 7r, Samsung BD-C5900, QED Silver Anniversary-XT, Sennheiser HD 555.

?

Całkiem niedawno byłem w sklepie AUDIO gdzie wychodził w pełni zadowolony klient.

Znajomy sprzedawca z bananem na ustach powiedział że klient szuka zestawu stereo za kilka kzł. I zaczął od kabla zasilającego za 1,5kzł bo tak mu doradzili.

O w mordę - co to za sklep audio?

Niedawno czytałem w jednym z wątków ironiczny wpis mówiący o tym że kompletowanie systemu należy rozpocząć od interkonektu :-)

Okazuje się że można i od kabla zasilającego - dobre.

hmm ja może bym proponował zacząć od porządnego stolika antywibracyjnego pod sprzęt ;>

Xavian XN evo 250, Arcam Alpha 7r, Samsung BD-C5900, QED Silver Anniversary-XT, Sennheiser HD 555.

"kino do muzyki" i tyle :]

I dlatego zaproponowałem Ci żebyś zrezygnował z dźwięku wielokanałowego na rzecz dobrego stereo.

Przez kilka lat tak właśnie miałem.

Przewaliłem zestawy kina od kilku do kilkunastu tysięcy zł.

Z podobnym skutkiem

Kupiłem promocyjnie kino za 6kzł - w " o mnie " z wyższej półki Yamahy wraz z kolumnami gdzie fronty kosztowały 2300zł.]

I NIE DA SIĘ NA TYM SŁUCHAĆ MUZYKI !!!!

Nie ważne jakie CD do tego podepnę !!!!

Dlatego tak Ci radzę.

OK.

Jak już za kilka lat utopisz kasę i w końcu dojdziesz do tego co Ci tu piszę to napisz to w tym wątku ;)

Niech inni skrócą swoją drogę do dobrego dźwięku.

Ps.

Twój wpis

Dziś słuchałem u siebie w systemie 1550r... kurde, no... nie było szału.

Widzisz - sam już do tego dochodzisz.

Chcę kino bo od dawna "marzyłem" o "przyzwoitym" kinie no i w końcu zorganizowałem trochę środków. Chcę się nim trochę pocieszyc i nie wykluczone, że za poł roku czy rok sprzedam je całe i kupię stereo lub kupię drugi zestaw. Zależy jak będę zadowolony. Na razie spełniam swoje marzenie o kinie i tyle. Jeśli chodzi o marzenia jakie mam w stereo są to Xavian XN 250 Evoluzione oraz Swans M3. Zakochałem sie w nich od pierwszego usłyszenia ale na razie jeszcze nie osiągalne. Na kinie myslę że raczej dużo nie stracę przy sprzedaży bo i kolumny i wzmaka kupilem w okazyjnych cenach. Nie żenię się z tym sprzętem.

Aha no i na moim kinie nie mam wrażenia, że nie da się słuchać muzyki. Fakt, chociażby na słuchawkach (zenki hd 555) jest zdziebko lepiej ale na kolumnach tez tragedii nie ma.

Nie wchodziłem w Twoje o mnie ale jeśli to było całe nowe kino za 6 tysi to masz odpowiedź dla czego się nie dalo słuchac muzyki. Mój wzmak jak był nowy kosztował myśle sporo wiecej niz 6 tysi a teraz nowe głównie sie różnia tym, że mają hdmi podłączenie do sieci i inne bajery a w kwestii samego dźwięku to raczej dużo się nie zmieniło i myśle ze moj wzmak kd gra "lepiej" niz nowy pma 700 np czy inne z tego przedziału cenowego. Myślę że nowy wzmak tej klasy co moj by pewnie kosztowal z 8 tysi teraz.

To moje subiektywne zdanie

"kino do muzyki" i tyle :]

I dlatego zaproponowałem Ci żebyś zrezygnował z dźwięku wielokanałowego na rzecz dobrego stereo.

Przez kilka lat tak właśnie miałem.

Przewaliłem zestawy kina od kilku do kilkunastu tysięcy zł.

Z podobnym skutkiem

Kupiłem promocyjnie kino za 6kzł - w " o mnie " z wyższej półki Yamahy wraz z kolumnami gdzie fronty kosztowały 2300zł.]

I NIE DA SIĘ NA TYM SŁUCHAĆ MUZYKI !!!!

Nie ważne jakie CD do tego podepnę !!!!

Dlatego tak Ci radzę.

OK.

Jak już za kilka lat utopisz kasę i w końcu dojdziesz do tego co Ci tu piszę to napisz to w tym wątku ;)

Niech inni skrócą swoją drogę do dobrego dźwięku.

Ps.

Twój wpis

Dziś słuchałem u siebie w systemie 1550r... kurde, no... nie było szału.

Widzisz - sam już do tego dochodzisz.

muda44 ten zestaw Yamahy który posiadasz to nie klocki wyższej półki tylko duuuużo niżej tak moim zdaniem niska półka. Wzmacniacz który posiada karczka to bardzo dobry klocek KD tak wyższa półka moim skromnym zdaniem i zagra on naprawdę dobrze w stereo. Myślę też, że warto podpiąć pod niego jakiś bardzo dobry odtwarzacz cd lub dvd.

Też tak myślę. Podpinając dcd 1550r nie było szału ale nie to żeby nie było różnicy. W porównaniu do mojego dvd na którym słuchałem do tej pory, usłyszałem szepty w pewnej piosence których wcześniej nie słyszałem. Zdziwiłem się i po podłączeniu dvd faktycznie gdy się przysłuchałem ... no były... ale wcześniej ich nie słyzałem lub nie zwróciłem uwagi. A na dcd1550r były bardzo wyraźne. Tak więc wymiana jakiegoś elementu systemu na lepszy wg mnie zawsze ma sens, tym bardziej tak istotnego elementu jak cd. Bo rozumiem że kable za 500 zł za metr w moim systemie to strzelanie do mrówki z armaty jak to mój kolega mawia, ale cd jak najbardziej nie jest wyrzuceniem pieniędzy w błoto.

A poza tym żeby dla mnie był szał, to bym musiał mieć kolumny o jakich wcześniej wspominałem, za ponad 8 tysi więc pewnie tu pies pogrzebany z tym brakiem szału w moim systemie. ;)

Zle zrozumieliście mój wpis.

Wyższa półka z KD YAMAHY a nie w całym dostępnym KD ;)

A z podobnym skutkiem było w kinach za kilkanaście tyś jeżeli chodzi o stereo.

Ten Denon może i kosztował 8kzł ale i tak nie zagra to jak dobry wzmak stereo za 2kzł.

No i najwęższym gardłem są kolumny.

Stąd propozycja przeznaczenia kasy na nowe CD w zmianę kolumn frontowych co przyniesie większą poprawę w stosunku do zmiany CDka.

aż nie mogę się powstrzymać

panie gdybyś na przykład zaproponował dokupienie wzmacniacza ALE ... CO TY CHCESZ od Wharfedale Diamond 10.7

ten ampli w środku naprawdę fajnie się prezentuje google grafika są zdjęcia siedzą tam końcówki mocy "wyjęte" ze wzmacniaczy stereo

także owszem zagra to dobrze

i weź komuś tłumacz :(

Ten Denon może i kosztował 8kzł ale i tak nie zagra to jak dobry wzmak stereo za 2kzł.

No i właśnie tu się z Tobą nie zgodzę. Zdecydowanie zagra. Nie zagra jak wzmak stereo za 8kzl ale jak za 2kzl to spokojnie. Myślę, że teoretyzujesz. Natomiast nikt Ci nie broni miec takiego zdania.

Zyczę przyjemnosci ze słuchania w stereo ;]

Ale za ta kase i tak zawsze bedzie lepszy wzmak stereo i tego nie zmienisz. Nie zaczynajmy tematu, bo nie ma to najmniejszego sensu. Przerabiane milion razy.

Co to jest "my".

Raczej wiekszosc uzytkownikow AS.

?👈

Ale za ta kase i tak zawsze bedzie lepszy wzmak stereo i tego nie zmienisz. Nie zaczynajmy tematu, bo nie ma to najmniejszego sensu. Przerabiane milion razy.

Raczej wiekszosc uzytkownikow AS.

A jakiż to kolega ma wzmacniacz...? Przykładowo denon avc a10se z drugiej ręki to koszt od 900zł do 1300zł. Nie dość, że jest 5.1 to gra naprawdę dobrze w stereo czego nie można powiedzieć o każdym wzmacniaczu stereo. Tak więc jakiego to posiadasz staruszka i jaką kaskę za niego wydałeś tak abyśmy mieli punkt odniesienia.

Już koledze odpowiadam. PM7000 to nic specjalnego a pm78 czy to coś ciut lepszego? Zasilanie oba mają bardzo lichawe. ;) Swego czasu avc a10se napędzało moje dynki i grało to z wigorem gdzie pm7000 próbował ale poległ. Przewinęło się trochę sprzętu przez moje rączki tak więc mogę coś na ten temat napisać. Słuchałeś choć raz denona avc a1, a10se, a11sr, a1se, a1sr? Ja posiadałem wszystkie wymienione modele plus wiele innych stereo... Warto sprzęt przetestować u siebie a nie posłuchać u kolegi gdyż jest wtedy jakieś miarodajne porównanie co do jakości.

Ten ampli nowy kosztowal duzo siana wiec nie dziwo ze jakos gra w stereo. Ale za ta kase i tak bys kupil lepszy wzmacniacz. Zawsze trzeba dac za niego jakies 3tys albo i 4 czy 5, a za to juz mamy porzadna integre. Jak ty porownujesz flagowe ampli do podstawowych wzmanciaczy to wiadomo co sie stanie, dziwny masz tok rozumowania. Pokaz mi gdzie on jest wart 900zl na rynku wtornym.

?👈

Myślę, że szwed 75 pisząc w tym wątku brał pod uwagę mój punk widzenia. Ja chciałem kino "jak najlepiej" radzące sobie w stereo w określonych pieniądzach. Wiadomo że wzmak kina za 1300 (mowie o sprzetach używanych) zagra gotrzej w stereo niż wzmak stereo za 1300 (chodź myślę że nie dużo gorzej bo w tej cenie ewentualnie mógłbym kupic np pma1500r i czy byłby tak dużo lepszy? kolega go ma z waflami evo 2 50 i też nie ma szału) ale przy wzmaku stereo już nie będe miał kina (które nie podlegało wątpliwości że ma być) a przy solidnym wzmaku KD mam i "niezłe" kino i myślę "całkiem całkiem" stereo.

a przy solidnym wzmaku KD mam i "niezłe" kino i myślę "całkiem całkiem" stereo.

A wiesz ile taki solidny ampli kosztuje? Szwed przytacza tu swego AVC, ktory byl swego czasu flagowym modelem i trzeba dac za niego ze 4 tys o ile wogole gdzies go kupisz. Idac dalej tym tropem za 4tys to juz mozna poszalac w stereo i tak kolo sie zamyka.

?👈

Swój AVC-10SE uważam juz za solidny i wystarczający dla mnie a koła żadnego nie ma ponieważ w ogóle nie rozważam wyboru wzmak kd czy wzmak stereo.

A wracając do głównego tematu wątku, co do wyboru miedzy 1500ae a dvd5000 (bo o tych juz głównie myślałem), po dzisiejszym słuchaniu muzyki bardziej jestem nastawiony na 1500 ponieważ moje dvd philipsa na którym miałbym odtwarzać cd-r z użyciem dvd jako dac-a, chodzi jak kombajn na żniwach (a przynajmniej dla mnie)...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.