Skocz do zawartości
IGNORED

Clone ACCPHASE E-550

Rekomendowane odpowiedzi

Jaskiniowcu narysowanie pcb do AAVA nie stanowi dla mnie najmniejszego problemu,mam kolegę inżyniera robotyki który napisze mi program dla procesora który będzie wydawał rozkazy dla NJU3716L .wiec jak będzie sterowanie z procka to reszta to pikuś.Na razie rysuje A-65 bardzo złożona pcb gorsza od 550.

Tak na marginesie to ten gość z ebayu dał nam jedyną szanse na zbudowanie sprzętu na który nie było by nas stać.Lub szkoda by było wywalić dużo kasy na taki sprzęt.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez tomek0104

Po wyprostowaniu są takie .Na trany mocy 49v i 61.5v dla drivera

Sypać się na priva kto co ma to się powymieniamy. I nie wklejać schematów na forum bo kitajec czuwa!!!

Ludzie ale jaja !!!

Chyba kitajec na pocztę mi się odezwał.

Pisałem wcześniej watku dotyczącym daca Accu.

Że chcę go zrobić jakis dac na postawie DP-400. Chyba oni zrozumieli że klonuję orginalnego DP-400.

Dostałem na pocztę odnośnie DP-400 taki opis chyba z translatora :

" Żeby projekt dawał sobie radę z forum należy zapoznawać ludzi z tym DP400 i umieszczać schemat urządzenia i wstępnego *PCB* na forum

Nie tylko my prosimy o to To naprawdę jest ważne, pokazać dokumenty, aby mieć pewność poparcia projektu. Dużo ludzi może być przyłączony do projektu "

Edytowane przez Robertus

Miejmy pasje, by oswobodzić drzemiący w nas entuzjazm wiodący nas do realizacji własnych celów...

Ludzie ale jaja !!!

Chyba kitajec na pocztę mi się odezwał.

Pisałem wcześniej watku dotyczącym daca Accu.

Że chcę go zrobić jakis dac na postawie DP-400. Chyba oni zrozumieli że klonuję orginalnego DP-400.

Dostałem na pocztę odnośnie DP-400 taki opis chyba z translatora :

" Żeby projekt dawał sobie radę z forum należy zapoznawać ludzi z tym DP400 i umieszczać schemat urządzenia i wstępnego *PCB* na forum

Nie tylko my prosimy o to To naprawdę jest ważne, pokazać dokumenty, aby mieć pewność poparcia projektu. Dużo ludzi może być przyłączony do projektu "

Tak tak - a potem PCB juz po 2 dniach sa w sprzedaży

ja już mam do e-450 i e-550

to dla tych którzy planują to zrobić :) - zawsze można się wymienić

pozdrawiam

Głupio. Obydwa juz mamy i niepotrzebnie sie dubluje :((( PIszcie na priva do mnie!

Co do chinoli. Oczywiście, że bezczelnie wszystko nie tylko zgapią, ale jeszcze zafaszują orginalne nasze zdjęcia, jak mieliśmy okazje już sie przekonać.

Widzę, że to się nasila, dlatego też apeluje:

nie umieszczajmy płytek ze zrobionymi projektami w dużej rozdzielczości, ani żadnych schematów tych urządeń !

A oczywiście by pokzać orientacyjnie daną płytkę, którą wykonujemy, wystarczy rysunek małej rodzielczości z jednej strony.

Wszlekimi schematami dla budujacych dane urządzenie można wymienić się bezpośrednio po ustaleniach poza forum.

Edytowane przez Robertus

Miejmy pasje, by oswobodzić drzemiący w nas entuzjazm wiodący nas do realizacji własnych celów...

Co do chinoli. Oczywiście, że bezczelnie wszystko nie tylko zgapią, ale jeszcze zafaszują orginalne nasze zdjęcia, jak mieliśmy okazje już sie przekonać.

Widzę, że to się nasila, dlatego też apeluje:

nie umieszczajmy płytek ze zrobionymi projektami w dużej rozdzielczości, ani żadnych schematów tych urządeń !

A oczywiście by pokzać orientacyjnie daną płytkę, którą wykonujemy, wystarczy rysunek małej rodzielczości z jednej strony.

Wszlekimi schematami dla budujacych dane urządzenie można wymienić się bezpośrednio po ustaleniach poza forum.

popieram !!!!!!!!!!!

pzdr

popieram !!!!!!!!!!!

pzdr

Skośniakom nic nie ujawniamy!

Ja "dostałem" płytki, ale nie mam ich bo poszły na inny adres. Może w tym tygodniu dotrą do mnie.

Pomyłki się zdarzają przy zamieszaniu.

Panowie, to może zróbmy tak. Zakładam, że wszyscy kupowali z tego samego źródła z e-bay te manuale. (128PLN + przesyłka). Niech każdy napisze co ma. I kto jest czym zainteresowany. To co mamy to zostanie, to czego brakuje się dokupi. Szkoda, też kupować za wiele. Wystarczy po 1-2 urządzenia każdego typu: np. E-450,E-550,A-45,A65,2 CDP, AAVY mamy w E-550,E-450 i nie widze sensu robienia specjalnego pre. Jak będzie taka tabelka, to można wyliczyć ile na każdego wypada. I po wpłacie wrzucić to do sieci na hasło każdy plik. Np. na konto RAPIDSHARE i hasło dostaną te osoby co brały udział w zbiórce na dane urządzenie. Zresztą, tak jak pisał jaskiniowiec, te wzmaki są przeważnie na jedno kopyto, różniąć się detalami typu napięcie zasilania, ilość par wyjściowych etc.

Dlatego mając e-550, nie brałbym A-35 tylko A-45 i/lub A-65 do ustalenia. Co wy na to?

System gra dobrze, albo nie....

Ja mam takie

A-65

p-7100

e-550

e-450

dp-77

e-350

e-307

e-407

reszta wymachów to to samo różnią się układem pcb tak jak napisał Barmanek

można by wziąć

dp-67 lub dp400 i dc-801 itp

jakiś kondycjoner ps-1210 z ciekawości

pre c-2810

pre gramofonowe c-27

Edytowane przez tomek0104

Ja wezmę jakiegoś DAC'a razem z kogutaudio. Tylko jakiego?. Robertus ma sporo racji, że w tych 800-tkach część cyfrowa jest mocno pokomplikowana z procesorami DSP (programowanie samych DAC'ow to nie problem). Z drugiej strony, strasznie kusi sprawdzić mnie jakie tam są filtry, z tak dużego prądu... Mieliśmy brać to DP-800, ale sam nie wiem czy nie lepiej jakiś inny.

Mam też DP-77, E-305.

Tomek, a E-450 to nie to samo co E-407 tylko, że z MCSem (podwójny stopień wejściowy)? Szczerze mówiąc, do pracy zwykłej "niemostkowej", ten E-407 ma chyba lepsze parametry.

Czy ktoś się orientuje, czy któryś z tych manuali jest do wzmaka słuchawkowego?

Ze wzmaków interesowałyby mnie A-45 i E-450 lub E-407. Ale pewnie i 406 by się dało przerobić zmieniając mu wejście ;-).

System gra dobrze, albo nie....

Tomek naprawdę masz Naprawdę masz P-7100 ?

Nie wiem jak gra ta 7100 Ale słyszałem P-4100 i brzmiała świetnie, a widzę iż chyba rożnią się iloscią par tranzystorów na wyjściu.

Ja proponuje ze wzmacniaczy, by właśnie skończyć z tymi integrami i wziaść jakąś poteżną koncówkę co wysteruje trudne kolumny, i da doskonałą kontrolę na basie. Właśnie coś z typu P-4100 (P-7100 to raczej przesada)

Tomek, a E-450 to nie to samo co E-407 tylko, że z MCSem (podwójny stopień wejściowy)? Szczerze mówiąc, do pracy zwykłej "niemostkowej", ten E-407 ma chyba lepsze parametry.

Ja nie mówię że e-407 to to sam co 450,mówię o nowych konstrukcjach że są takie prawie same jak a-45 a-35 a-30 p-4100 itp

Ja słyszałem P-7000.

Powiem jedno. Muszą być b.dobre kolumny.

A w dźwięku dynamit. Co najbardziej utkwiło w pamięci to te zejścia kontrabasu.

Nie słyszałem do tej pory takiego bulgotania.

A co powiecie o A-65 .słuchałem na audio show ale szału nie było ale to nie wina sprzętu ,tylko według mnie kolumn i pomieszczenia no i operującego płytami cd i winylami,puszczał taka muzę że wybacz:( Kurde teraz ciężko wybrać co zrobić:)

Zaraz, widzę iż posiadają serwisówkę do końcówy P-5000. I tą definitywnie bym robił. i kropka.

Nie tylko miałem okazje posłuchać, ale gościła u mnie w domu przez prawie miesiąc. Brzmienie jej przypomina mi potężne monobloki MBLa, jest to pierwszy do tej pory wzmacniacz który wysterował moje Kappy 9.1.

Wszystko do tej pory się wykladało na tych głosnikach, znaczy grały nawet dobrze, ale przy tej końcówce miałem jedynie trójwymarową scene i niesamowicie szybki bas.

Włśnie jak pisze kogutaudio w nawiązaniu do 7100, kontrabas oprócz tego że grał odpowiednią barwą było po prostu czuć z konkretnego miejsca - jakby całą bryłe tego instrumentu. Niesamowita kontrola nad głośnikami, i odziwo nawet się nie grzała przy normalnym graniu jak dotykałem.

Może to kwestja oprócz jego wydajności prądowej bardzo dużego wspołczynnika tłumienia, mało z którychkolwiek wzmaków może się aż tak pochwalić.

W każdym razie ze źródła DP-67 (tu już przesądzone), a z koncówki polecałbym P-5000

Edytowane przez Robertus

Pomijając koszty budowy P-7100 / A65 . 7100/ lub nawet 5000 wydają się byc bardziej elastyczne.

Z mojejgo punktu widzenia, te wzmacniacze mogą byc bardziej przyjazne dla większości osób, które będą skłonne do budowy takiej elektrowni.

Ale, to co słyszałem o prezentacji na AS nie dyskwalifikuje A-65 do budowy. Ja myślę, że ten wzmacniacz nawet może lepiej zagrac niż, 7100/5000 lub nawet ta 7000-czka tylko to jest wzmacniacz do specyficznych kolumn i specyficznych gustów odbiorców.

Jeśli będą powstawały jednocześnie p-7100 lub A-65, to bym miał ciężki orzech do zgryzienia co wybrać.

Mówisz, że schematu blokowego wynika iż troche jest inaczej rozwiązana. W 7100 oprócz zupełnie innego układu MCS (nowsze opracowanie z +) są jeszcze nie wiem poco dołożone jakieś układy wzmaków w stopniu wejściowem. W 5000 tego nie ma, w dodatku jest jeszcze operacyjny do dc-svero.

Jeśli będą powstawały jednocześnie p-7100 lub A-65, to bym miał ciężki orzech do zgryzienia co wybrać.

I tak zrobię tego i tego będą do wyboru .Zrobię wersie p-7100 ale z mniejszą liczbą tranów czyli p-5000 .wszelkie dane do budowy mam więc nie ma problemu tylko ciekawe co chińczyki i Japończyki na to co my tu robimy :)

Trzeba zrobić jakieś dobre źródło dźwięku bo co z tego jak będziemy mieli dobre wzmacniacze a gdzie reszta????

Ja nie pakowałbym sie przy takim monstrum w klase A. Tymbardzjej, że to samodzielnie budowany wzmak i duże poniesione koszty, nie wspominając o obudowie do tego.

Może ten A-65 jest faktycznie super, nie mniej znajomy który kupił tego P-5000, zrezygnawał z nowego A-45 (też mocny byk) na rzecz używki 5000, który zdeklasował go od pierwszych taktów.

Mówisz, że schematu blokowego wynika iż troche jest inaczej rozwiązana. W 7100 oprócz zupełnie innego układu MCS (nowsze opracowanie z +) są jeszcze nie wiem poco dołożone jakieś układy wzmaków w stopniu wejściowem. W 5000 tego nie ma, w dodatku jest jeszcze operacyjny do dc-svero.

Oj Robert nie wiesz co mówisz .opamy ma każdy monoblok itp a ten ich mcs czy mcs + rózni sie tym skąd jest brane zasilanie do par różnicowych .Czy ze sclaka dc serwo jak w 550 lub z gałęzi zasilania driverów to tyle w temacie mcs

• Pokaż nowe odpowiedzi