Skocz do zawartości
IGNORED

Poszukuje głośników niskotonowych do kapp 7a

diabeł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jakiś czas temu zakupiłem kolumny jak w tytule,okazało się jednak że są w nich zamontowane nie oryginalne niskotonówki.Poszukuje takich właśnie głośników,moga byc do regeneracji,dobrze zapłace.Ewentualnie czym je zastapić????

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

nie wiem czy to coś pomoże

można zapytanie wysłać na mail'a

pozdro

Ukryta Zawartość

Witam

Jakiś czas temu zakupiłem kolumny jak w tytule,okazało się jednak że są w nich zamontowane nie oryginalne niskotonówki.Poszukuje takich właśnie głośników,moga byc do regeneracji,dobrze zapłace.Ewentualnie czym je zastapić????

bywaja na ebay'u.... pozostaje cierpliwie poszukac...najbardziej "chodliwe" sa Polydom'y - czesto zdarza sie, ze kolumny sa sprzedawane na czesci.... wiec w koncu trafisz...powodzenia !

w jaki sposob rozpoznales, ze nie sa oryginalne....?

bywaja na ebay'u.... pozostaje cierpliwie poszukac...najbardziej "chodliwe" sa Polydom'y - czesto zdarza sie, ze kolumny sa sprzedawane na czesci.... wiec w koncu trafisz...powodzenia !

w jaki sposob rozpoznales, ze nie sa oryginalne....?

Z zewnątrz wygladają normalnie,ale mają inny kosz i magnes,sygnowane są inna firma...

Ukryta Zawartość

Chyba te:)

W każdym razie nr modelu głośnika - 902-3054 - jest taki sam jak na manualu Kappy!!!

I jeszcze:

Ukryta Zawartość

Chyba masz szczęście...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

No to sie zdziwiłem,kupiłem już dwa basy,coprawda ze stanów ale co tam...dziekuje.

Śmiało!

Też kupowałem kilka mniejszych rzeczy z USA (zawieszenia 12 cali i wysokotonowe do Infinity). Bez przeszkód!

Nawet z przesyłką wychodzi taniej niż w EU.

Jednego razu, paczka przyszła już po 7 dniach!!!

Numery się zgadzają - wygląd też! Cena chyba nie jest zła?

Bierz, bo te jedne już sprzedane...

No i zapraszam do KLUBU!!!

Pozdrawiam!

P.S.

Kto Ci doradził kopie?

Tak źle się spisują?

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Śmiało!

Też kupowałem kilka mniejszych rzeczy z USA (zawieszenia 12 cali i wysokotonowe do Infinity). Bez przeszkód!

Nawet z przesyłką wychodzi taniej niż w EU.

Jednego razu, paczka przyszła już po 7 dniach!!!

Numery się zgadzają - wygląd też! Cena chyba nie jest zła?

Bierz, bo te jedne już sprzedane...

No i zapraszam do KLUBU!!!

Pozdrawiam!

P.S.

Kto Ci doradził kopie?

Tak źle się spisują?

Te sprzedane to właśnie ja kupiłem,cena z dostawą to 280 dolarów,cena do zaakceptowania.Ostatnio jak licytowałem regenerowane basy na ebay de cena doszła do 200eu (lekko ponad 800zł) i odpuściłem.Teraz mam dwa nowe przetworniki za 870zł,naprawde jestem zadowolony.Tak jak Grzegorz wspomniał to nie sa moje pierwsze kappy,wiem że są warte zachodu.

Takie jeszcze pytanko,wie ktoś może czy jest w polsce osoba zajmująca sie czyszczeniem średniotonówek????W ogóle warto to robć???

Te sprzedane to właśnie ja kupiłem,cena z dostawą to 280 dolarów,cena do zaakceptowania.Ostatnio jak licytowałem regenerowane basy na ebay de cena doszła do 200eu (lekko ponad 800zł) i odpuściłem.Teraz mam dwa nowe przetworniki za 870zł,naprawde jestem zadowolony.Tak jak Grzegorz wspomniał to nie sa moje pierwsze kappy,wiem że są warte zachodu.

Takie jeszcze pytanko,wie ktoś może czy jest w polsce osoba zajmująca sie czyszczeniem średniotonówek????W ogóle warto to robć???

Gratulacje!

To się nazywa refleks i zdecydowane działanie:)

Co do czyszczenia średniotonowych Polydomów - znam taką osobę:)

Nie jestem fachowcem, ale co by nie mówić - usuwa się zanieczyszczenia, warstwę osadów, które przeszkadzają w swobodnym wydobywaniu się dźwięku.

No i estetyka...

Nie powinno być zbyt drogo.

Jakby co - pisz na p.w. lub gg (powinno być w "o mnie").

Pozdrawiam!

Gratulacje!

To się nazywa refleks i zdecydowane działanie:)

Co do czyszczenia średniotonowych Polydomów - znam taką osobę:)

Nie jestem fachowcem, ale co by nie mówić - usuwa się zanieczyszczenia, warstwę osadów, które przeszkadzają w swobodnym wydobywaniu się dźwięku.

No i estetyka...

Nie powinno być zbyt drogo.

Jakby co - pisz na p.w. lub gg (powinno być w "o mnie").

Pozdrawiam!

Oj,odezwe się w przyszłą niedziele(ja tylko w niedziele jestem w domu),jest jeszcze jedno pytanie.Kolumny pochodza od osoby palącej(dowiedziałem sie tego dopiero gdy do mnie dotarły),jaki móże mieć to wpływ na wstęge????Wiem że generalnie moje kappy nie zapowidaja sie dobrym zakupem,ale naprawde kupiłem je za grosze.Nawet jak wymienie basy i wstęgi to sie opłaci:)

Oj,odezwe się w przyszłą niedziele(ja tylko w niedziele jestem w domu),jest jeszcze jedno pytanie.Kolumny pochodza od osoby palącej(dowiedziałem sie tego dopiero gdy do mnie dotarły),jaki móże mieć to wpływ na wstęge????Wiem że generalnie moje kappy nie zapowidaja sie dobrym zakupem,ale naprawde kupiłem je za grosze.Nawet jak wymienie basy i wstęgi to sie opłaci:)

Diabeł, to podaj info gdzie i jak takie paczki za grosze kupić ;-) Marzą mi się te klasyczne infinity i po nocach śnią :)

Powrót po dłuższej przerwie...

Dlaczego ma być niedobry?

Cena w pełni sprawnych Kappa 7 to 600-700 euro.

Jakiś czas temu kupiłem parę Emitów K za 65 dolców + 15 za przesyłkę. Nie mniej - obserwuje, że ceny wciąż rosną:(

Moim zdaniem dym papierosowy nie może być bezpośrednią przyczyną uszkodzenia, czy też wielkiej degradacji dźwięku wysokotonówki. Oczywiście, że może się osadzać i zanieczyszczać przetwornik. Czy wygląda to podobnie jak w przypadku "normalnej" membrany - nie wiem?

Martwiłbym się raczej, gdyby to było uszkodzenie mechaniczne... Aczkolwiek, nie palę w pokoju odsłuchowym i nie mam tego problemu:)

Jeśli już miałeś klasyczne Infinity - lubisz ten dźwięk - to wiesz, że się opłaci:)

A Romkajagodę zapraszam do NAS!!!

Pozdrawiam!

A Romkajagodę zapraszam do NAS!!!

Pozdrawiam!

Zukzuk, dziękuję ;-)

Ja się przyznam, że podglądam Wasz wątek klubowy przez dziurkę od klucza... I postanowiłem sobie, że kiedyś u mnie infinity zagrają. Na razie to się nie uda pewnie, bo ceny wysokie (niższe nie będą), a obecnie inne wydatki, ale kiedyś - na pewno!

Pozdrawiam.

Romek

Powrót po dłuższej przerwie...

Zuk:

Takie czyszczenie „Polidome K” nie zaszkodzi mu?

Jeśli to będzie li tylko czyszczenie, czyli zmywanie, bądź usuwanie jakąkolwiek inną SKUTECZNĄ metodą wieloletniej warstwy różnego rodzaju nalotu, nie uszkadzając przy tym membrany? Teoretycznie - nie ma przeciwwskazań (przyjmując, że oryginalny materiał zachował swoje właściwości).

Oczywiście. Membrana Polydoma z Kappy 7 ma już lat może 20 (a może i więcej?).

Życie pokazuje, że czasami jak ingerujesz w stare, wiekowe "organizmy" w celu naprawy - różnie to bywa!

Raz się przywróci do świetności, a innym razem - rozwali w pył:(

Kolega robił taki zabieg w Kappa 8.2i. To, jakby nie było o 5 lat późniejszy model. Udało się:) Głośnik wygląda jak nówka.

Z tego, co wiem - nie ma też uszczerbku na brzmieniu (lecz nie słuchałem osobiście).

Robić? Czy nie robić?

Decyzja należy do posiadacza...

Pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.