Skocz do zawartości
IGNORED

Moje pierwsze Hi-Fi

oiad

Rekomendowane odpowiedzi

>>>> Sawyer

Budżet trochę mały ale spróbujmy. Podam tylko przykłady moim zdaniem warte polecenia.

Wzmacniacz

1. Cambridge Audio A500 (może uda się dostać w tej cenie)

2. NAD 3020e lub 3020i

3. NAD'y 310, 312 lub 314

4. Rotel RA 930AX

5. Rotel RA-921 lub RA-931

6. Rotel RA-840BX2

7. Radmor A-5512B

Kolumny - też używane

1. Polecam coś ze starszych kolumn Quadral (różne modele)

2. Tannoy M1 lub M2

3. Koda AV 702

4. Coś ze starszych B&W

5. Kef Cresta 10

6. Altusy 140

7. Wharfedale CRYSTAL 30 lub 40

Nie kupuj kolumn używanych, bo w cenie do 400 zł nie ma żadnej możliwości zakupu czegoś jako tako grającego.

Powodzenia w poszukiwaniach i wyborach. Miłych odsłuchów.

Pozdrawiam

>>>> Sawyer

Budżet trochę mały ale spróbujmy. Podam tylko przykłady moim zdaniem warte polecenia.

Wzmacniacz

1. Cambridge Audio A500 (może uda się dostać w tej cenie)

2. NAD 3020e lub 3020i

3. NAD'y 310, 312 lub 314

4. Rotel RA 930AX

5. Rotel RA-921 lub RA-931

6. Rotel RA-840BX2

7. Radmor A-5512B

Kolumny - też używane

1. Polecam coś ze starszych kolumn Quadral (różne modele)

2. Tannoy M1 lub M2

3. Koda AV 702

4. Coś ze starszych B&W

5. Kef Cresta 10

6. Altusy 140

7. Wharfedale CRYSTAL 30 lub 40

Nie kupuj kolumn używanych, bo w cenie do 400 zł nie ma żadnej możliwości zakupu czegoś jako tako grającego.

Powodzenia w poszukiwaniach i wyborach. Miłych odsłuchów.

Pozdrawiam

Dzięki wielkie za pomoc, będę szperał w modelach podanych przez Ciebie. Co prawda spodziewałem się firm typu Yamaha czy Denon, ale to utwierdza mnie w przekonaniu, że trafiłem w dobre miejsce na poszukiwanie pomocy ;-)

Witam,właśnie wybieram sobie pierwsze audio i nie bardzo wiem jakie kolumny kupić.Mam na nie 800 zł.Mam Altusy 75 ale one maja za bardzo dudniący bas.

Moje propozycje to :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

lub

Ukryta Zawartość

Może coś innego.

Muzyka jaką słucham to Trance,House,Techno

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

-bedzie to moj pierwszy zestaw w zyciu, chce przeznaczyc na niego do 12 tys. zl.

- rozmiar pokoju: ok. 25m2(salon) forma zblizona do kwadratu plus ok. 25m2 (kuchnia), ogolnie jest to parter domu w ktorym nie ma zadnej sciany pomiedzy pokojem a kuchnia.

Adam,

Nie kupuj nic w ciemno. Wstaw cokolwiek do salonu, od kolegi, wypożycz ze sklepu, cokolwiek. To co piszesz, to świetna recepta, żeby wywalić w błoto 12 tys. zł. Przerabiałem z kolegą z forum takie coś - salon otwarty na kuchnię, masakra. Masz w sumie bardzo duże pomieszczenie do nagłośnienia - bo przecież ten dźwięk nie zatrzyma się w tych 25m2 salonu. Jak masz umeblowany ten salon - wykładzina, dywan, firany, zasłony na oknach, kwiatki? Czy minimalizm?

We stand in the Atlantic
We become panoramic

>>> Sawyer

Przepraszam Cię tylko za błąd, bo napisałem w ostatnim zdaniu mojego posta:

"Nie kupuj kolumn używanych, bo w cenie do 400 zł nie ma żadnej możliwości zakupu czegoś jako tako grającego.

Powodzenia w poszukiwaniach i wyborach. Miłych odsłuchów"

A powinienem napisać:

"Nie kupuj kolumn nowych, bo w cenie do 400 zł nie ma żadnej możliwości zakupu czegoś jako tako grającego.

Powodzenia w poszukiwaniach i wyborach. Miłych odsłuchów"

Ta wersja jest prawidłowa :-)

Pozdrawiam

- salon otwarty na kuchnię, masakra. Masz w sumie bardzo duże pomieszczenie do nagłośnienia - bo przecież ten dźwięk nie zatrzyma się w tych 25m2 salonu. Jak masz umeblowany ten salon - wykładzina, dywan, firany, zasłony na oknach, kwiatki? Czy minimalizm?

Narazie minimalizm,niedawno sie wprowadzilem.

Powierzchnia kuchnii jest bardzo duza! Prawie taka sama jak salonu, ustawiajac glosniki w salonie , chcac nie chcac dzwiek bedzie w calej kuchnii.

Zalaczam skan parteru, woonkamer oznacza salon , keuken oznacza kuchnia. Czarne kwadraty to ustawienie glosnikow.

Witam,właśnie wybieram sobie pierwsze audio i nie bardzo wiem jakie kolumny kupić.Mam na nie 800 zł.Mam Altusy 75 ale one maja za bardzo dudniący bas.

Moje propozycje to :

Ukryta Zawartość

lub

Ukryta Zawartość

Może coś innego.

Muzyka jaką słucham to Trance,House,Techno

Witam,

Do tej muzyki to idealne byłyby Radmory LS 30 (świetny, krótki i niezwykle szybki bas) ale trudno dostać i cena za używane też raczej wyższa.

Starsze quadrale mogą być. Miałem kilka różnych modeli ale akurat tych quintas'ów 5000 nie znam. Chyba quintas to niższa półka. W tej cenie, to może Koda AV 702, która jest znacznie tańsza niż 800 zł a jak za swoją cenę niezła. Ostatnio widziałem Audio Academy Phoebe III za 900 więc blisko twojej kwoty a też grają nienajgorszym basem (choć do radmorów im daleko). Oczywiście nie wiem z czym masz zamiar je połączyć a to ma zasadnicze znaczenie. Co więcej?

Może Bolero 200 (nawet są teraz na allegro), które grają nieźle czy Wharfedale CRYSTAL 30 lub 40. Coś ze starszych B&W też można rozważać.

Żadne nowe do tej kwoty nie zagrają jak podane powyżej.

Ja bym dozbierał i polował na Radmory LS30 lub ewentualnie Ushery s520 (bardzo dobry monitor), które widziałem kiedyś za 1000 zł. Nie musisz kupować na allegro, bo tam ceny są często za wysokie. Masz jeszcze ebay lub giełdy na audiostereo czy hi fi.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam,

Do tej muzyki to idealne byłyby Radmory LS 30 (świetny, krótki i niezwykle szybki bas) ale trudno dostać i cena za używane też raczej wyższa.

Starsze quadrale mogą być. Miałem kilka różnych modeli ale akurat tych quintas'ów 5000 nie znam. Chyba quintas to niższa półka. W tej cenie, to może Koda AV 702, która jest znacznie tańsza niż 800 zł a jak za swoją cenę niezła. Ostatnio widziałem Audio Academy Phoebe III za 900 więc blisko twojej kwoty a też grają nienajgorszym basem (choć do radmorów im daleko). Oczywiście nie wiem z czym masz zamiar je połączyć a to ma zasadnicze znaczenie. Co więcej?

Może Bolero 200 (nawet są teraz na allegro), które grają nieźle czy Wharfedale CRYSTAL 30 lub 40. Coś ze starszych B&W też można rozważać.

Żadne nowe do tej kwoty nie zagrają jak podane powyżej.

Ja bym dozbierał i polował na Radmory LS30 lub ewentualnie Ushery s520 (bardzo dobry monitor), które widziałem kiedyś za 1000 zł. Nie musisz kupować na allegro, bo tam ceny są często za wysokie. Masz jeszcze ebay lub giełdy na audiostereo czy hi fi.

Pozdrawiam

P.s.

Poszperałem jeszcze w dawnych zapiskach i z tego co notowałem, to mogły by sprawdzić się dodatkowo jeszcze takie modele jak:

1. Elac 203

2. Epos M5

3. JBL Nortridge E30

4. Mission M32i, M71 lub M73

5. Phonar Compact2

6. Koda SL 600F

7. Wharfedale Diamond 9.4

Pozdrawiam

Narazie minimalizm,niedawno sie wprowadzilem.

Powierzchnia kuchnii jest bardzo duza! Prawie taka sama jak salonu, ustawiajac glosniki w salonie , chcac nie chcac dzwiek bedzie w calej kuchnii.

Adam,

Kolega miał identycznie ustawione kolumny - efekt KATASTROFA. Przy takim ustawieniu kolumn możesz równie dobrze wrzucić tam jakąkolwiek miniwieżę. To nie ma prawa grać. Szkoda wywalać kasę, naprawdę.

Możesz jeszcze popróbować ustawić kolumny na przeciwnej ścianie.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Adam,

Kolega miał identycznie ustawione kolumny - efekt KATASTROFA. Przy takim ustawieniu kolumn możesz równie dobrze wrzucić tam jakąkolwiek miniwieżę. To nie ma prawa grać. Szkoda wywalać kasę, naprawdę.

Możesz jeszcze popróbować ustawić kolumny na przeciwnej ścianie.

Nie tragizujmy. Co prawda planowane ustawienie kolumn nie jest może nazbyt szczęśliwe ale to nie znaczy, że nie zagra. Zasadnicze znaczenie będzie miała kwestia odpowiedniego doboru ustrojów akustycznych powodujących poprawę warunków odsłuchowych (dywan/y, kwiaty, ciężkie zasłony, meble, obrazy itp.). Wszelkie nieregularności w pomieszczeniu typu: występy, uskoki, załamania, antresola, itp. zdecydowanie poprawią warunki akustyczne.

Zatem nie martw się, kombinuj a satysfakcja jest możliwa :-)

Pozdrawiam

Wszelkie nieregularności w pomieszczeniu typu: występy, uskoki, załamania, antresola, itp. zdecydowanie poprawią warunki akustyczne.

Ok, dzieki za wskazowki. Z tym dywanem to troche kiepsko, nigdzie nie mam dywanow bo mam ogrzewanie w podlodze.

Ja nie planuje robic studia nagraniowego czy odsluchowego w domu.

Mysle ze do zwyklego sluchania muzyki kazdy pokoj powinien sie nadawac.

Mam taki pokoj a nie inny i nic nie moge z tym zrobic, po zakupieniu sprzetu bede doswiadczal jakie sa roznice akustyczne pomiedzy pustym pomieszczenie, a umeblowanym idt.

Ok, dzieki za wskazowki. Z tym dywanem to troche kiepsko, nigdzie nie mam dywanow bo mam ogrzewanie w podlodze.

Ja nie planuje robic studia nagraniowego czy odsluchowego w domu.

Mysle ze do zwyklego sluchania muzyki kazdy pokoj powinien sie nadawac.

Mam taki pokoj a nie inny i nic nie moge z tym zrobic, po zakupieniu sprzetu bede doswiadczal jakie sa roznice akustyczne pomiedzy pustym pomieszczenie, a umeblowanym idt.

Ja też mam w salonie ogrzewanie podłogowe i choć jeszcze nie mieszkam, to na pewno mały dywan położę. Już dziś możesz wstępnie sprawdzić ile pracy będzie trzeba włożyć w poprawę warunków odsłuchowych. Sprawdź pogłos. Czym jest większy tym będzie trudniej.

Pozdrawiam

Ja też mam w salonie ogrzewanie podłogowe i choć jeszcze nie mieszkam, to na pewno mały dywan położę. Już dziś możesz wstępnie sprawdzić ile pracy będzie trzeba włożyć w poprawę warunków odsłuchowych. Sprawdź pogłos. Czym jest większy tym będzie trudniej.

Pozdrawiam

P.s.

"Mysle ze do zwyklego sluchania muzyki kazdy pokoj powinien sie nadawac"

Pytanie co to znaczy zwykłe słuchanie muzyki. Zapewniam Cię, że jak kupisz dobry sprzęt to będziesz dużo słuchał. A jak będziesz jej dużo słuchał, to zawsze będziesz miał ochotę podkręcić potencjometr i posłuchać głośniej. Więc akustyka bardzo ważna rzecz. Trochę bez sensu wydawać kupę forsy na stereo a potem siedzieć w dudniącym pomieszczeniu.

Pozdrawiam

Witam jeszcze raz. Poszukałem jeszcze trochę i wyboru wzmacniacza chciałbym wybrać spośród tych modeli:

ROTEL RA-930AX

NAD 3155

YAMAHA AX-392

YAMAHA AX-9

DENON PMA-725R

HARMAN KARDON HK6550

Użytkownik fido33polecił mi powyższego Rotela, więc podejrzewam, że on wybrałby właśnie jego, ale miło byłoby gdyby ktoś się ustosunkował do tej mojej listy.

Witam, potrzebuje pomocy dla kolegi w kupnie wzmacniacza:

- deklarowanej kwoty na zakup sprzętu: 300- 500 zł (raczej bliżej niższej kwoty)

- jasno sprecyzowanych oczekiwań dotyczących brzmienia: muzyka rock, rege, pop (mp3). Wzmacniacz ma być mocny i dysponować dobrym basem. (beż żadnych audiofilskich fajerwerków) wzmak na tranzystorach. żadnych scalaków/hybryd techniksowych

- aktualny system: w budowie taki projekt kolumn

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) + komputer jako źródło.

- rozmiary pokoju: 25m2

Ukryta Zawartość

Witam.

Czytam ,czytam i już się pogubiłem.Potrzebuję porady na temat zakupu wzmacniacza i kolumn.

Kwota: 3-4 tys.

Brzmienie : w miarę uniwersalne( nie mam pojęcia o średnicy , scenie itp.itd)

Aktualny system : brak

Rozmiary pokoju : antresola otwarta na dolne pomieszczenia.Po podłodze ok 50 m2.Użytkowej ok 30m2

Rodzaj muzyki : tutaj schody.Praktycznie słucham tego co mi się spodoba :-)( w kolekcji mam płyty od Dead Can Dance przez Karla Orfa po System of a Down)

Mam też dużo starych winyli ,więc będę chciał później dokupić jakiś gramofon.

Nie jestem audiofilem i nie mam słuchu absolutnego.Potrzebuję czegoś uniwersalnego do posłuchania muzyki i podłączenia plazmy ,bo to co płynie z jej głośników ,to dno.

pozdrawiam

Tomek

Straszny tu chaos w tym temacie panuje ale może znajdę wybawcę i mi ktoś pomoże:

Pokój ma ok 20 metrów:

3,61m na ok 5m bo połączony z kuchnią.

Jest to pokój dzienny do spędzania czasu, wszelkiego rodzaju zabiegi z robieniem pokoju pod słuchanie muzyki odpadają ma to być miejsce do miłego spędzania czasy przy muzyce a nie pokój do odsłuchu, czyli kanapa, stół, komoda, szafka, krzesła i inne tego typu pułapki dla dźwięku...

...no i pochwalę się że znalazłem dzisiaj zestaw dla siebie ale kosztuje prawie 13 klocków... i kurcze jest to osiągalna kasa dla mnie ale muszę sie napiąć jak bycze jaja i jak każdy zdrowy i rosądny człowiek czuje że jest to w H. ecipeci po mimo tego że taki sprzęt kupuje się na lata to jak na: AMP + CD + kolumny jest to w H. wiem doskonale że można wydać znacznie więcej na HI-FI ale to taka jest moja cena zaporowa już przekroczona o 3K... zanim się pochwalę co to może najpierw

dalej o życzeniach i preferencjach:

chyba nie zaskoczę was jak napiszę że lubię mnóstwo smaczków w muzyce, szczegółów, dużą scenę maximim 3D, lubię górę i średnicę nie lubię tłustych ciepłych basów takich jak np na JBL, nie lubię kiedy bas dominuje i psuje i zabija cały utwór...

Muzyka jakiej słucham to szeroko pojęty uniwersal od klasyki, jazz, blues, rock&rol po pop, do alter...luźno wyrwane zespoły alfabetycznie z mojej plejlisty:

ACDC, Clasik(smyczki i fortepiany - głownie), Beastie boys, Animals, Black Eayed Peas, Dylan, Maley, Sting, Busta Rhymes, Dżem, Clapton, Eryka badu, Everlast, Flobots, Hipnotic bras esamble, James Brown, J Hendrix, JL Hooker, J cocker, J Timberland, kanał audytywny, Kashmir, L zeppelin, L. Bizkid, M. Miler, M. Grechuta, M. jackson, M davis, Nina simon, Queen, Red hoci, T. Love, Doors, Quincy Jones, stonsi, the roots, Tom Waits...

to muza do której bardzo często sięgam ale jest tego więcej...znacznie i naprawdę jest to muza której słucham maniakalnie dużo i często w zależności od nastroju pory dnia ect ze względu na charakter pracy słucham muzyki po kilka godzin dziennie - dla przyjemności nie jest to związane z moją pracą po prostu inspiruje mnie, wiec chce mieć bardzo dobrze i sensownie grającego samograja...

No i jeśli można znaleźć coś podobnie grającego do tego co dzisiaj usłyszałem za atrakcyjniejszą cenę lub za tą cene można mieć totalny kosmos i klękajcie narody to ja chętnie wysłucham kogoś sensownego kto ma do powiedzenia coś na ten temat i posłucham sobie gdzieś w salonie takiego zestawu, bo wydaje mi się że jest to spor kasy jak na Stereo i już można powalczyć...

A co na mnie zrobiło takie wrazżenie:

AMP:

Denon PMA-1510AE

CD:

Denon DCD-1510AE

Kolum:

Dali Mentor 2

...kolumny podstawkowe powiecie że słabizna może ale dla mnie są one łatwe do ustawienia w pokoju po mimo bas refleksu z tyłu i taki rozmiar kolumny ponoć bardzo dobry do takiego mojego dość małego pomieszczenie...

słuchałem dzisiaj dużo klasika, roka, troche jacksona, lajfów i bardzo dużo wokali - wgniotło mnie w fotel było naprawdę wow aż prawie się skusiłem na szczęście kochana moja luba zasugerowała żeby się rozeznać w temacie...

czy można to samo taniej... przynajmniej tak do 10K, albo za taka kasę znacznie lepiej?

Na znalezienie grajka mam ok 10 miesięcy wiec szukam pomocy.

Witam

Na wstępie zaznaczę że wiem że jest tu masę podobnych wątków, ale uważam że każdy jednak jest inny. Więc potrzebuje pomocy w decyzji wyboru sprzętu. Dysponuje niestety małym pomieszczeniem około 9 m2. Muzyka jakiej słucham to głównie muzyka elektroniczna, hip-hop, i czasami zdarzy się trochę rocka. Zastanawiałem sie nad nową wieżyczką Onkyo cs 525 lub używanym wzmacniaczem+cd+jakieś monitory. Trochę niechętnie skłaniam się ku używkom bo jak wiadomo nowe jednak ma jakąś gwarancje i wgl. Może polecicie jakąś inna wieże lub złożycie jakis przykładowy zestaw. Ja się niestety na tym nie znam zbytnio. Kwota jaką dysponuje to około 500 zł może do 600.

Radze Tobie kupić w jakimś sklepie internetowym dobry model z philipsa małą wieże, pracowałem kilka lat w markecie RTV AGD i Philips ma najlepszy dzwięk z tanich masowych produktów

Pieniądze nie grają !

Dołóż odrobinę:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>>>RybGruby

A jakiego jeszcze sprzętu stereo w życiu słuchałeś poza tym denonem? Pytam, gdyż ciekawi mnie czy Twoje 'wow' jest w pełni uzasadnione czyli porównawcze.

Co do kwoty, to jest wysoka i zapewne można znacznie lepiej za te pieniądze.

Proponuję poczytać moje posty w kierunku Adama Sikory, bo on dysponuje podobnym budżetem.

Co do panującego tu chaosu, to pewnie taki to już wątek. Baaaardzo szeroki.

Proponuję Kolegom, czytać wszystkie wpisy wtedy unikniemy poszerzania chaotycznego wrażenia.

Pytania typu "jaki wzmacniacz do 300 zł?" a za chwilę "jaki wzmacniacz za 400-500 zł" są trochę bez sensu, bo zbyt nikłe różnice w budżetach.

Zatem niech każdy pyta ale z pomyślunkiem :-)

P.s.

>>> RybGruby

Mądrą masz Kochaną, że pohamowała Twoje zapędy. W tym temacie nie można się spieszyć :-)

Za 200zł moge Ci sprzedac monitory yamaha nx-800 od wiezy pianocraft do tego dokup jakis wzmacniacz do 300zl mozna spokojnie cos znalesc, plus cd do 100zl i calosc zagra na poziomie pianocrafta. Sam tak mialem z denonem pma-260, cd akai i polecam. Jakbys byl zainteresowany pisz na priv. Ten cd jeszcze mam, oddam za grosze.

RybGruby : jeśli ma być sprzęt nowy , to na pewno do odsłuchu : Rega Mira , Apollo + RS3 albo RS5. W 10 klockach powinieneś się zamknąć , na pewno sprzęt konkurencyjny wobec Denonków.

M

...no mimo wszystko bardziej jej zależy na podłodze :P

Czego słuchałem nie wiele słuchałem podstawowego Harmana, Bardzo dawno Onkjo i jamachy ale na JBL i te głośniki w ogóle mi nie podchodzą moje doświadczenia to raczej słuchawki i jeśli miałbym przełożyć oczekiwania to bardziej chciałbym sprzęt Grający w stylu Grado, Audeo jeśli się da. Czyli chłodno, dużo szczeg, separacja instr, 3d szeroka scena, nie oczekuje basu, chcę, lubię zaznaczony tak aby rozpoznawać stopę od gitary basowej a nie że mi wszędobylski bas cały utwór dominuje...

ale też nie jakiś tam pierdzi k pukający tak żeby w Rocku dawał radę. Dodam że chce łatwo i przyjemnie słuchać muzy Dali dają to z prostym ustawieniem kolumn które nie muszą być pod kontem, nie chce świrować żeby pokój ustawiać pod głośniki w stylu: "dobra kochanie teraz wynosimy fotele i meble z salonu będziemy słuchać muzyki" chciałbym łatwo i przyjemnie zrobić sobie dobrze, kasa wydaje mi się i tak "ciut" za duża jak na takiego przeciętniaka jak ja :)

RybGruby : jeśli ma być sprzęt nowy , to na pewno do odsłuchu : Rega Mira , Apollo + RS3 albo RS5. W 10 klockach powinieneś się zamknąć , na pewno sprzęt konkurencyjny wobec Denonków.

M

...to co mnie irytuje na tym forum to ta weryfikacja moich wy-dumek ja nie wiem czy mam wygrać w totka żeby posty się od razu pojawiały daję odpowieć i czekam pół dnia zanim się pojawi o co chodzi?

...firmy mi są totalnie obce gdzie można tego posłuchać?

Witam,

Od długiego czasu już przymierzam się do zakupu pierwszego hi-fi, z początku miał być to któryś z modeli yamaha pianocraft ale po lekturze wielu tematów na forum doszedłem do wniosku że lepszym wyjściem będzie złożenie zestawu samemu

Kwota jaką dysponuję to 2500 zł. Z czego ok 1700 zł. Do wydania w tym miesiącu a reszta dopiero w połowie grudnia, także będę kupował raczej na raty

Mój aktualny „sprzęt” to zintegrowana karta dzwiekowa + logitech z5500 a od czasu do czasu gra sobie stara wieża aiwa, więc raczej tragedia.

Słucham głównie muzyki klasycznej i filmowej (Vangelis, Goldsmith), czasami klasycznego rocka i okazjonalnie coś cięższego (np. Motorhead) - ale bez tego ostatniego potrafię się obejść.

Jestem trochę zmieszany bo za bardzo nie wiem w co mam mierzyć, z jednej strony CD + Wzmacniacz a z drugiej DAC + Wzmacniacz, drugi „przypadek” wydaje się nieco lepszą inwestycją (więcej zostanie na wzmacniacz i głośniki), ale raczej nie chciałbym być zależny od komputera, bo innym źródłem cyfrowego dźwięku nie dysponuję.

Pokój 20m2, muzyki słucham stosunkowo cicho, w każdym razie nigdy na tyle głośno żeby nie dało się rozmawiać.

Jak sądzę najlepszą inwestycją w moim przypadku będzie sprzęt używany i w żadnym wypadku nie przeszkadza mi to.

Jak na razie w głowie skompletowałem sobie taki zestaw:

YAQIN MC10L + HK HD 980 + Dali Concept 2 lub Mission M32i

Rozpatruję też taką możliwość, aby w tej kwocie (czyli 2500zł) zakupić jedynie wzmacniacz i kolumny, a po nowym roku jakiś odtwarzacz CD - taki który nie poczuje się zawstydzony przy reszcie zestawu. Do czasu zakupu CD sprzęt będzie grał na pożyczonym DACu. chętnie wysłucham propozycji do obydwu wariantów zakupowych :-)

dołuż 100zł i masz tu fajną wierze

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dołuż 100zł i masz tu fajną wierze

Ukryta Zawartość

Takie posty jak ten powinny być z automatu kasowane.

dołÓż i wieŻe. Nawet na allegro masz napisaną poprawną pisownie ostatniego słowa, ale oczywiście błąd musiał być zrobiony.

Do tego pułap cenowy to <500-600 zł, a nie 700. Bo jak domniemam to 600 zł to już jest górna granica której użytkownik DzejkoB nie chce przekroczyć. Równie dobrze można mu polecić "Dołóż 1000 zł i kup Pianocrafta E730."

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.