Skocz do zawartości
IGNORED

Brak odsłuchu przez kabel optyczny

wojtekww

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!! mam problem z odsłuchem przez kabel optyczny,po podłączeniu go pomiędzy cd i ampli. nie słychać nic. Na ampli ciągle pisze CD/ANALOG Pośiadam mapli. HR HK3490 I CD BDP10.Proszę o podpowiedzi!!!

a może kabel źle wetknięty lub uszkodzony ... powodów może być mnówstwo ;o)

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

a może kabel źle wetknięty lub uszkodzony ... powodów może być mnówstwo ;o)

Skoro jest napis CD/ANALOG to wg. mnie jednoznacznie ampli czeka na sygnał na swoim wejściu analogowym (cinch). Należy wymusić na nim zmianę wejścia na Digital (Coaxial/Optical).

W instr. pisze że system automatycznie wykrywa połączenie,ale jakoś nic z tego! może powodem jest to że pierwsze odpalnie hr zrobiłem na kablach,może teraz tzeba odłączyć z zaśilania i wpiąć tylko kabel optyczny?

W instr. pisze że system automatycznie wykrywa połączenie,ale jakoś nic z tego! może powodem jest to że pierwsze odpalnie hr zrobiłem na kablach,może teraz tzeba odłączyć z zaśilania i wpiąć tylko kabel optyczny?

Klawisz nr 13 na płycie czołowej wg. manuala - CD Input selector - sprawdź. I do poczytania strona 12 manuala.

Sprawa została wyjaśniona,dopiero w serwiśię powiedzieli mi jak się to robi bo instr. polska jest bardzo okrojona? dla wiadomośći innych NACSKAMY PRZYCISK CD I NIE PUSZCZAJĄC GO NACISKAMY TAPE MONITOR TYM WŁAŚNIE PRZYCISKIEM WUBIERAMY RODZAJ PODŁĄCZENIA.Tak programuje śię wszystkie wejścia i wyjścia W HK3490.

Sprawa została wyjaśniona,dopiero w serwiśię powiedzieli mi jak się to robi bo instr. polska jest bardzo okrojona? dla wiadomośći innych NACSKAMY PRZYCISK CD I NIE PUSZCZAJĄC GO NACISKAMY TAPE MONITOR TYM WŁAŚNIE PRZYCISKIEM WUBIERAMY RODZAJ PODŁĄCZENIA.Tak programuje śię wszystkie wejścia i wyjścia W HK3490.

Tak, dokładnie jest to opisane w angielskojęzycznym manualu. Dlatego odesłałem Cię do niego :-) A jeśli nie masz to google "wypluwają" go na pierwszym miejscu po wpisaniu zapytania. Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.