Skocz do zawartości
IGNORED

Nagłośnienie z amplitunerem do 6000PLN

pdi90

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień Dobry,

W związku z tym, że nie jestem ekspertem w zakresie sprzętu audio - postanowiłem zaczerpnąć nieco fachowej porady:) Dysponuję budżetem około 6000PLN na zestaw składający się z amplitunera 7.1, dvd oraz odpowiednich kolumn. Sprzęt miałby grać w pomieszczeniu o powierzchni 28m2. Chcę aby posiadał on odpowiednią moc, przy jednocześnie jak najczystszy dźwięk. Tzn. Możliwie jak najgłębszy bas, z wyraźnymi średnimi, na delikatnych wysokich skończywszy.

Zestaw miałby zostać podpięty pod Projektor BenQ w1000 (Byłoby miło, gdyby amplituner posiadał możliwość przetwarzania 3d).

Zastanawiałem się nad zestawem kolumn Wharfedale. Konkretnie zestaw składający się z 10.6/7 (frontowe), 10.2 (surround) 10.1 (back surround) + Jakiś subwoofer + kolumna centralna. Proszę o jakieś ustosunkowanie się do mojego pomysłu? Jaki amplituner nadawałby się do tych kolumn? No i czy w.w. zestaw sprawdziłby się w docelowym pomieszczeniu? Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam.

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

+

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) lub

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

123... test

Onkyo 708 lub Harman 360 lub Marantz 5005 plus klipsch RF 62. generalnie zestaw glosnikow jaki wybrales jest bardzo dobry srednica oki basik przyjemny jednak sa to ciemne glosniki, jesli takie lubisz taka "delikatnosc" ci odpowiada to wez je.

Tak naprawdę nie wiem czy jest sens kupowania kolumn 7.1. W Polsce praktycznie nie ma nagranych filmów w tym formacie, a na pewno nie w standardzie DVD. Myślę że w przypadku takiego metrażu spokojnie wystarczy pięć kolumn + subwoofer. Sygnał podawany na dwie dodatkowe kolumny będzie cyfrowo przetwarzany przez amplituner i nie uzyskasz takiego efektu na jakim Tobie zależy. Słyszalna różnica między 7.1 a 5.1 będzie minimalna. Zaoszczędzone pieniądze lepiej przeznaczyć na lepszy subwoofer lub odtwarzacz BD, zwłaszcza jeżeli chciałbyś odtwarzać na tym filmy w 3D.

Wybór kolumn nie jest prostą sprawą. Najlepiej samemu posłuchać i wybrać takie które najlepiej Tobie odpowiadają. W tej chwili praktycznie większość nowych amplitunerów ma możliwość przesyłania sygnału 3D. Osobiście zwrócił bym uwagę na Onkyo 608 lub Denona 1911.

Za 6 000 PLN spokojnie da się złożyć bardzo przyzwoity zestaw do kina z amplitunerem, BD oraz zestawem kolumn 5.1.

Dziękuję za zainteresowanie z waszej strony. Nie zależy mi tyle na mocy, co na jakości dźwięku:) Do głośniejszej muzyki mam stare klocki "altus 75" podpięte pod analogowego technicsa SU-7300 :) Po zakupie sprzętu, i po wyremontowaniu pomieszczenia kinowego - nie omieszkam się podzielić efektem końcowym (w innym temacie tegoż forum;). Wracając do meritum. Napiszcie Mi czy zestaw Wharfedale 10.6/7 (jako fronty), 10.1 (back surround), 10.2 (surround), 10cs (centralny) oraz wharfedale 10.GX (subwoofer - czy oby nie za duży?), byłby odpowiednim rozwiązaniem do pomieszczenia o metrażu około 28m2? Jeśli chodzi o amplituner - nie jestem audiofilem, jednak chciałbym aby zagrał naprawdę przyzwoicie (jestem studentem - i te 6000pln - to moje ciężko "ukulane" oszczędności, dlatego chcę je wydać możliwie jak najefektywniej ;) ) . Jestem w stanie wstrzymać się z zakupem odtwarzacza Blu-ray/dvd, dokładając różnice do lepszego amplitunera. Co do Amplitunera - Moim poprzednim trafem była Yamaha RXV-661, był to traf stosunkowo udany, jednak teraz celowałbym w coś o nieco "cieplejszym" brzmieniu. Zastanawiam się nad sprzętem marki Marantz, bądź też Harman Kardon, Onkyo, ewentualnie Pioneer. Wiem, że sprzęt nie powinien wyglądać, ale przede wszystkim grać - jednak wizualnie Denon do mnie nie przemawia. W pewnym popularnym serwisie aukcyjnym znalazłem używany amplituner MARANTZ SR7500. Co o nim sądzicie?

Nie jestem pewien czy ten amplituner posiada HDMI, a więc tracisz możliwość oglądania filmów w 3D o których wspominałeś. Rzeczywiście Marantz`y mają to do siebie że grają muzycznie oraz bardzo efektownie.

Jeżeli chcesz mieć dużą moc amplitunera, wszystkie najnowsze standardy oraz bardzo dobry dźwięk polecam Ci z mojej strony Onkyo 808. Nie jest on tani ale wart swojej ceny. Ewentualnie możesz tymczasowo zrezygnować z suba oraz BD i powinna kwota się zamknąć w granicach 6 000 PLN. Nie wiem dlaczego dalej nastawiasz się koniecznie na 7 kolumn :) Pozdrawiam.

Rozważam taką możliwość. Jeśli chodzi o 7 kolumn - w moim poprzednim zestawie wraz z yamaha rxv-661 te "back surround" dawały pewne efekty, i można było chwilami poczuć, jakgdyby naprawdę było się w kinie. Filmy oglądam głównie w jakości 720p, oraz 1080p. Bardzo sporadycznie oglądam te w jakości divx. A i chciałbym, aby sprzęt był wystarczający dla mnie, na okres powiedzmy 3-4 lat, kiedy to ukończę studia i zacznę "normalnie" zarabiać. Choć w polskich realiach "normalnie" to pojęcie względne;) A co do kolumn, czy w tej cenie da się wyrwać coś lepszego od zaproponowanych przezemnie Wharfedale? Czy zaproponowane przez kolegę Dali - dorównają jakością dźwięku tym wharfedale? A Może zakupić jakieś niższe modely KEF'a, bądź B&W ?

tak jelsi zdecydowales sie na te glosnik ii odpowiadaja ci dzwiekowo to tak wystarcza i a dobrymi glosnikami. Ja nie mam przekonania do uzywanych rzeczy przejechalem sie ale zarowno Marantz jak i Onkyo o ktorym wspomnial kolega wyzej to swietne modele. Pioneera odpusc.

ach przepraszam w firmie pioneer siedza kretyni ktorzy narazaja firme na bankructwo glusi jak pnie tworza gowniany sprzet za ciezke pieniadze nie liczac sie z opinia polskich super wrazliwych uszu haha rozwala mnie taka fachowa ocena jak twoja .... kto decyduje o tym ?? twoje absolutne ucho ???? na szczescie pioneer na swiecie sprzedaje sie doskonale i chwala bogu jest jeszce sony napisze jeszcze tylko ze nasluchalem sie tego zlomu oczywiscie okazyjnie w sklepach i mieszkaniach u znajomych i niuanse w odsluch przy tej jakosci sprzetu grajacego sa niewielkie i trzeba byc kompletnym ignorantem lub posiadac mozgownice zryta jakims szablonem w stylu ,, pionek,, be itd... zeby obwieszczac na lewo i prawo ze cos jest kompletnie zle, czy ty czlowieczku slyszales tego jak ty nazywasz pionaka na wlasne uszy????? a jak taaaaak w co njie wierze to jak shit co???? wiesz dziwek z you tuba jak chce sie ogladac prezentujacych sprzet maniakow jest lichy i nie posluchasz tak na prawde i nie ufaj mitom w stylu tylko onkyo byle nie pionek itd jestem zadowolonym posiadaczem pionka i stwierdzam ze nikt nie dal ci prawa do krytyki tego sprzetu poniewaz nigdy nie slyszales go!!!!! a poza tym to po. o ja to pisze jak ty wiesz lepiej bo koles podobny do ciebie wyjasnil tob ie wczesniej co jest dobre a co zle .....

ach przepraszam w firmie pioneer siedza kretyni ktorzy narazaja firme na bankructwo glusi jak pnie tworza gowniany sprzet za ciezke pieniadze nie liczac sie z opinia polskich super wrazliwych uszu haha rozwala mnie taka fachowa ocena jak twoja .... kto decyduje o tym ?? twoje absolutne ucho ???? na szczescie pioneer na swiecie sprzedaje sie doskonale i chwala bogu jest jeszce sony napisze jeszcze tylko ze nasluchalem sie tego zlomu oczywiscie okazyjnie w sklepach i mieszkaniach u znajomych i niuanse w odsluch przy tej jakosci sprzetu grajacego sa niewielkie i trzeba byc kompletnym ignorantem lub posiadac mozgownice zryta jakims szablonem w stylu ,, pionek,, be itd... zeby obwieszczac na lewo i prawo ze cos jest kompletnie zle, czy ty czlowieczku slyszales tego jak ty nazywasz pionaka na wlasne uszy????? a jak taaaaak w co njie wierze to jak shit co???? wiesz dziwek z you tuba jak chce sie ogladac prezentujacych sprzet maniakow jest lichy i nie posluchasz tak na prawde i nie ufaj mitom w stylu tylko onkyo byle nie pionek itd jestem zadowolonym posiadaczem pionka i stwierdzam ze nikt nie dal ci prawa do krytyki tego sprzetu poniewaz nigdy nie slyszales go!!!!! a poza tym to po. o ja to pisze jak ty wiesz lepiej bo koles podobny do ciebie wyjasnil tob ie wczesniej co jest dobre a co zle .....

Niestety dobre czasy w amplitunerach Pioneera skończyły się sporo wcześniej przed wydaniem VS-X 920. Jako, że posiadałem kilka amplitunerów tej firmy z różnych lat produkcji, jak i pólek cenowych mogę śmiało powiedzieć, że te nowsze (jak właśnie VS-X 920) niestety charakteryzują się już słabszą jakością dźwięku.

No cóż jak pisałem juz kiedyś forum schodzi na psy ,coraz wiecej nowych użytkowników którzy sa tu nowi strasznie mieszają i wypisuje głupoty,obrazają sie nie majac zielonego pojecia o tym co pisza,nawet nie chce mi sie odpisywac na tego posta .Skoro dla ciebie 920 jest super niech tak zostanie ,moze za pare lat dorosniesz wtedy porozmawiamy.

920 nie jest lipnym amplitunerem, natomiast za ta cene lub troszke wyzsza sa po prostu lepsze. Natomiast 9xx sa calkiem przyzwoite

Tak na 100 proc nie znamm cen tego amplituner ,ale chyba cos koło 1600=1700 pln w tej cenie jest to najgorszy amplituner,podam zdecydowanie lepsze.Marantz SR-4003 jest tańszy i duzo lepszy ma pre-out i próbuje grac w stereo,SR 5003-5004,cos około 1800 pln lepsze o dwie klasy od Pioneera.Onkyo 607,nie ma pre-out,ale lepszy w kinie .Onkyo 608,tez bez pre-out ale gra całkiem dobrze nawet mozna go słuchac w stereo,troche meczacy i efekcjarski ale zdecydowaqnie lepszy od bezpłciowego Pioneera,myslę ze chyba i Denon 1910 jest lepszym amplitunerem.Co moze grac gorzej w cenie do 1800 pln tego nie wiem bo za bardzo nie słucham tych urządzen ,pewnie cos sie znajdzie ale na pewno bedzie to tanszy klocek od Pioneera.Nie jestem uprzedzony do tej firmy,po prostu bardzo sie pogorszyli i te nowe amplitunery sa do dupy i taka prawda i mowa tu o wszystkich amplitunerach łacznie z tymi LX51,52,71,72,83.Te drozsze nie sa złe ale dostaja po tyłku od wszystkich innych firm w tej samej cenie.Nie wiem o co chodzi właścicielom Pioneera,ale nawet Blu-reye to nie porozumienie co to za odtwarzacz który wczytuje płyte ponad minute,i czyta tylko podstawowe formaty,teraz troche przejrzeli na oczy i odtwarzacze są juz lepsze ale nadal nie ma takiego co czyta MKV czy m2TS.Pioneer chyba stara sie tylko w branzy LCD,bo robi fantastyczne telewizory i chyba to jest ich priorytet.To jest cała prawda i nie bede sie spierał z nie którymi włascicielami amplitunerów,ale niech sobie posłuchaja starszych klocków,to im kapcie spadna.Kino domowe poczatek 2000 -2003 roku to zdecydowana dominacja Pioneera inne firmy tylko próbowały im doczymać kroku,jedynie Yamaha szła łeb ew łeb.Teraz to żenada .Słuchałem około 20 amplitunerów tej zacnej marki ,a ostatni jaki posłuchałem to LX-71 i narazie dziekuje.Maja swjego flagowca ale za 28000 pln,pewnie mozna lepiej.

Ja mam HK 360 , Klipsch F30 ,B20 i C20 . W KD jest super ,w stereo do przeżycia . Ale myśłę , że do stereo powinien być drugi system . Moim zdaniem oparty np. na małej lampie Manta V7 i cd. Dzwięk ma otoczyć mnie ( wystarczy przytulny kąt) , a nie moje 25m2. Moim marzeniem jest Yaqin 100 , ale cena rośnie (tuning) + glośniki następne 3-4 tysia . Także na początek myślę o Mancie.

a nie lepeij z 360 w preoucie wyjsc na wzmaka i cieszyc sie tym itym z dobrymi kolumnami. A z drugiej strony czem uzdecydowales sie na serie 30 a nie 3? duzo wiecej za nie dales?

Nie wiele więcej , 3 mają swoje lata , a wtych coś tam poprawili. Amplituner to amplituner . Mimo , że . mam BR , dokupiłem CD . Chociaż by z tego względu , aby oszczędzać mechanizm , laser w BR. Myślę , że ciekawszą zabawą będzie szukanie czegoś nowego poza amplitunerami , np mam zamiar zacząć od taniej lampy Manta V5 lub 7 . Albo jeszcze inaczej Yaqin-a SD 34A. Temat się rozwija.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - muzykalny, nawet słabsze nagrania słucha się przyjemnie - słowem muzykalny i ciepły ampli

Ukryta Zawartość

lub

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

witam byłem wyjechany więc jestem....powróciłem..i tak do pana dariusz 964 sorry za ostre słowa ale naprawdę drażni mnie ignorancja i ludzka poprawność społeczna (mam na myśli forum, to forum...) ... i tak na marginesie nowe człowieku jest motorem postępu tak w kwestii formalnej a porównywanie ludzi do psów ,, spadek tego forum na psy,, jest chamskie itd itp...w dalszym ciągu twierdzę że nic nie wiesz o nowych amplitunerach Pioneera a twoja zasiedziała w tym forum ,,pupa,, nie posiada prawa do oceny w taki sposób wypowiedzi innych ludzi ....eee nie chce mi się pisać do ciebie więcej nie pozdrawiam i nie dziękuje ...nawet jak to napisałeś nie znasz cen tych pionków wiec nawet nie wiesz jak wyglądają więc nawet nic nie wiesz...

do Pana Pz0P3N : DZIĘKUJĘ ZA BARDZO WYWAŻONY STOSUNEK DO TEMATU...i przyznaję co następuje : oczywiście znajdą się lepsze w odsłuchu amplitunery ale jak pisałem to są niuanse i naprawdę przy kinie domowym nie istotne w tej klasie. Z reguły wszystko jest podobne jakościowo i w audio jakoś tak jednolicie, wszyscy producenci bazują na podobnych komponentach itd itp.... co do wersji stereo to posiadam na przodach Monitory Audio BX2 i jestem bardzo zniesmaczony tym jak one grają w stereo pod tym pionierem ale ale ... właściwie w stereo z każdym ampli w tym przedziale cenowym ( mówimy o nowym i tylko nowym sprzęcie bedzie tak samo..)ale wiemy wszyscy dlaczego poza chyba tylko jednym panem.. i przeprosiłem szybko się ze stereo i tęsknię już do Nada c326 którego sprzedałem ale na horyzoncie pojawił się wzmak Yamahy A-s500 i chyba na stereo tn koleś stanie choć nie wiem jeszcze oj nie wiem ...

ps. ja się nie obrażam tylko czasem szlak mnie trafia ale to normalne toż to jest właśnie PAAAAASJA HEHE pOZDRAWIAM SERDECZNIE

a nie lepeij z 360 w preoucie wyjsc na wzmaka i cieszyc sie tym itym z dobrymi kolumnami. A z drugiej strony czem uzdecydowales sie na serie 30 a nie 3? duzo wiecej za nie dales?

witam byłem wyjechany więc jestem....powróciłem..i tak do pana dariusz 964 sorry za ostre słowa ale naprawdę drażni mnie ignorancja i ludzka poprawność społeczna (mam na myśli forum, to forum...) ... i tak na marginesie nowe człowieku jest motorem postępu tak w kwestii formalnej a porównywanie ludzi do psów ,, spadek tego forum na psy,, jest chamskie itd itp...w dalszym ciągu twierdzę że nic nie wiesz o nowych amplitunerach Pioneera a twoja zasiedziała w tym forum ,,pupa,, nie posiada prawa do oceny w taki sposób wypowiedzi innych ludzi ....eee nie chce mi się pisać do ciebie więcej nie pozdrawiam i nie dziękuje ...nawet jak to napisałeś nie znasz cen tych pionków wiec nawet nie wiesz jak wyglądają więc nawet nic nie wiesz...

do Pana Pz0P3N : DZIĘKUJĘ ZA BARDZO WYWAŻONY STOSUNEK DO TEMATU...i przyznaję co następuje : oczywiście znajdą się lepsze w odsłuchu amplitunery ale jak pisałem to są niuanse i naprawdę przy kinie domowym nie istotne w tej klasie. Z reguły wszystko jest podobne jakościowo i w audio jakoś tak jednolicie, wszyscy producenci bazują na podobnych komponentach itd itp.... co do wersji stereo to posiadam na przodach Monitory Audio BX2 i jestem bardzo zniesmaczony tym jak one grają w stereo pod tym pionierem ale ale ... właściwie w stereo z każdym ampli w tym przedziale cenowym ( mówimy o nowym i tylko nowym sprzęcie bedzie tak samo..)ale wiemy wszyscy dlaczego poza chyba tylko jednym panem.. i przeprosiłem szybko się ze stereo i tęsknię już do Nada c326 którego sprzedałem ale na horyzoncie pojawił się wzmak Yamahy A-s500 i chyba na stereo tn koleś stanie choć nie wiem jeszcze oj nie wiem ...

ps. ja się nie obrażam tylko czasem szlak mnie trafia ale to normalne toż to jest właśnie PAAAAASJA HEHE pOZDRAWIAM SERDECZNIE

Tak na 100 proc nie znamm cen tego amplituner ,ale chyba cos koło 1600=1700 pln w tej cenie jest to najgorszy amplituner,podam zdecydowanie lepsze.Marantz SR-4003 jest tańszy i duzo lepszy ma pre-out i próbuje grac w stereo,SR 5003-5004,cos około 1800 pln lepsze o dwie klasy od Pioneera.Onkyo 607,nie ma pre-out,ale lepszy w kinie .Onkyo 608,tez bez pre-out ale gra całkiem dobrze nawet mozna go słuchac w stereo,troche meczacy i efekcjarski ale zdecydowaqnie lepszy od bezpłciowego Pioneera,myslę ze chyba i Denon 1910 jest lepszym amplitunerem.Co moze grac gorzej w cenie do 1800 pln tego nie wiem bo za bardzo nie słucham tych urządzen ,pewnie cos sie znajdzie ale na pewno bedzie to tanszy klocek od Pioneera.Nie jestem uprzedzony do tej firmy,po prostu bardzo sie pogorszyli i te nowe amplitunery sa do dupy i taka prawda i mowa tu o wszystkich amplitunerach łacznie z tymi LX51,52,71,72,83.Te drozsze nie sa złe ale dostaja po tyłku od wszystkich innych firm w tej samej cenie.Nie wiem o co chodzi właścicielom Pioneera,ale nawet Blu-reye to nie porozumienie co to za odtwarzacz który wczytuje płyte ponad minute,i czyta tylko podstawowe formaty,teraz troche przejrzeli na oczy i odtwarzacze są juz lepsze ale nadal nie ma takiego co czyta MKV czy m2TS.Pioneer chyba stara sie tylko w branzy LCD,bo robi fantastyczne telewizory i chyba to jest ich priorytet.To jest cała prawda i nie bede sie spierał z nie którymi włascicielami amplitunerów,ale niech sobie posłuchaja starszych klocków,to im kapcie spadna.Kino domowe poczatek 2000 -2003 roku to zdecydowana dominacja Pioneera inne firmy tylko próbowały im doczymać kroku,jedynie Yamaha szła łeb ew łeb.Teraz to żenada .Słuchałem około 20 amplitunerów tej zacnej marki ,a ostatni jaki posłuchałem to LX-71 i narazie dziekuje.Maja swjego flagowca ale za 28000 pln,pewnie mozna lepiej.

Proponuję zgłębić troszkę PASJĘ do forum i jego obsługi :P

witam!! co pan ma na myśli pisząc te słowa... mam nadzieję że jest to rada która wypływa z dobrego serca i pozytywnego myślenia bo obrażania mojej skromnej osoby na tym forum mam dosyć smutne ale prawdziwe. Przepraszam ale czasem bronię się w sposób nie godny dżentelmena ale chyba nic mi nie pozostało. Oczywiście zgłębię to forum stosując się do pańskich sugestii ale co mam zrobić bo cholera jakoś nie wiele wyczytałem z kontekstu.... pozdrawiam serdecznie i za wszelkie uwagi bardzo dziękuję jeszcze raz pozdrawiam i proszę nie gniewać się jeżeli obraziłem lub dotknąłem pana osobiście...pozdrawiam

Proponuję nie brać na poważnie niektórych wypowiedzi, bo z reguły opierają się one na domniemaniach i gdybaniach.

Ja niedawno miałem w użytkowaniu Denona AVC-A1HDA, czyli ta właściwie najwyższa półka. Ale ponieważ miał już prawie 2,5 roku to nadszedł czas na zmianę. Mój wybór padł na sporo tańszego Pioneera SC-LX83.

I zdziwienie już od pierwszych chwil, ten sprzęt nie zagrał gorzej od Denona. Dynamika i szczegółowość w dźwięku nawet przy bardzo subtelnych niuansach - wprost zaskakuje i to bardzo pozytywnie.

Jednak te 2,5 roku różnicy spowodowały spore zmiany na plus w dużo tańszym sprzęcie.Przynajmniej w tym przypadku.

Nie tylko mnie tak pozytywnie ten sprzęt zaskoczył, zaówno Home Cinema Choice jak i testerzy z areadvd byli również zdziwieni co ten Pioneer potrafi:http://www.areadvd.de/hardware/2010/pioneer_sc_lx83.shtml.

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

Czyli właściwie nie warto wydawać pieniążków na takie Denona skoro znacznie tańszy sprzęt gra tak samo ? To, że coraz to nowsze bajery pojawiają się w tańszych modelach to już norma ale z jakością dźwięku chyba nie do końca tak jest.

2,5 roku temu warto było wydać spore pieniądze na Denona...

Napisałem tylko to co ja odczułem...A w okolicach maja ma się pojawić coś nowego z topowych Denonów i pewnie zagra to jeszcze lepiej...Oczywiście tanio nie będzie.

Bo już sama jakość wykonania Pioneer vs Denon to przepaść na korzyść Denona...

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

mysle ze czesci tanieja, robocizna i masowa produkcja. Zgadzam sie z tym ze tansze modele sa coraz lepsze oczywiscie sa wyjatki abo to one sa wyjatkami. Ale nie zmienia to faktu ze tansze znaczy gorsze, chodz zawsze to trzeba sprawdzic

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.