Skocz do zawartości
IGNORED

Rozmowy na luzie ...

palton

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownicy+

Na sprawy związane z recenzjami, nie mam decydującego wpływu. Mogę tylko coś zasugerować, czy polecić, tak jak Piotra. Nieodpłatne recki to fajna sprawa, trzeba by tylko pomyśleć, jak, gdzie i co. Tym bardziej, jeśli nie dotyczyły by w zasadzie audio.

Co do forum, to w ostatnim czasie, wiele osób zauważyło poprawę. Ja osobiście mogę powiedzieć, że raportów jest sporo mniej. Pojawiło się też trochę osób, które dawno nie pisały.

No więc Paltonie - u mnie recki będziesz miał za darmo.

Uważam to za wasze sprawy ile bulicie kolegom.

Na wzmacniaczach, kablach itd itp nie znam sie.

Na tym forum przeszedłem drogę od ucznia do mistrza. Już dawno.

Osiągnąłem absolut bez Accu, drogich kolumn itd.

W pewnym momencie, uświadomiłem sobie, że nie będzie mnie stać na naprawdę drogi sprzęt.

Posłuchać muzyki na naprawdę drogim sprzęcie, to ja moge iść sobie do Starego Audiofila. Jednego z filarów tego forum, często, gnojonego, postponowanego. I najczęściej przez gnoji.

I jeżeli takim ludziom jak Piotr nie podziękuje się, to o czym tu pisać.

Druga strona - gnojenie McGyvera, który pomógł bezinteresownie wielu ludziom, przynajmniej mnie - tez chyba doszło kresu?

Dlatego tak zestawiłem - moze dajmy sobie spokój?

Masz Palton duuuuuuuuuuużo do zrobienia - ale powodzenia

No juz nie leż z nosem na kwintę - Będziesz miał z całego mojego sprzętu.

Palton - lubisz vintage?

Piotrowi dziękowałem, co najmniej tyle razy, co go banowałem :) Przyczyny jednego i drugiego, są doskonale wszystkim znane. Mam nadzieję, że teraz, będę już tylko dziękował. Po ostatnich rozmowach, jestem zbudowany ...

Lubię stare filmy, chociaż od dłuższego czasu, mało oglądam telewizję, a jeśli już, to wybieram sport.

Masz Palton duuuuuuuuuuużo do zrobienia - ale powodzenia

zawsze masz tak doskonałe poczucie humoru?

moderacja ma być jak broń borowca - niewidoczna

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

witek_z - "ISLANDIA - czy to prawda?" - to Twój wątek

"Zostałeś zbanowany w tym temacie. Nie możesz w nim dodawać odpowiedzi."

czy ban to od Ciebie czy od moderacji w ramach pochwały głupoty, wulgarności i zakłamywania historii?

witek_z - "ISLANDIA - czy to prawda?" - to Twój wątek

"Zostałeś zbanowany w tym temacie. Nie możesz w nim dodawać odpowiedzi."

czy ban to od Ciebie czy od moderacji w ramach pochwały głupoty, wulgarności i zakłamywania historii?

Banowanie wydaje mi się dziecinadą i zamykaniem ust, to tak jakby w realu grupa ludzi zebrała się i nagle jeden z rozmówców drugiemu za jakąś wypowiedź sruuuuuu w czape - powiedz jakby to wyglądało?

Nikogo nigdzie nie zbanowałem i nie zbanuje.

• Użytkownicy+

Banowanie wydaje mi się dziecinadą i zamykaniem ust, to tak jakby w realu grupa ludzi zebrała się i nagle jeden z rozmówców drugiemu za jakąś wypowiedź sruuuuuu w czape - powiedz jakby to wyglądało?

Nikogo nigdzie nie zbanowałem i nie zbanuje.

Przykład dobry, tylko konkluzja zła.

To tak, jakby ktoś przymykał oczy na czyjeś chamskie zachowanie, zamiast się odwrócić i przestać go zapraszać do rozmowy. Sruuuuu w czapę, to może dać moderator na wniosek poszkodowanego (lub bez, jeśli się natknie na taką sytuacje), tylko powody muszą być bardziej istotne.

To tak, jakby ktoś przymykał oczy na czyjeś chamskie zachowanie, zamiast się odwrócić i przestać go zapraszać do rozmowy.

moderator jest na tyle na poziomie, że wyjaśnił problem przez PW

Robert - walisz z rutyny kulą w płot, chamstwo i wulgaryzmy w wydaniu szacownego adwersarza pozostały w wątku, trzeba by usunąć połowę wpisów i byłoby to nawet zasadne bo to wtręty niezgodne z tematem wątku

tym razem zaingerowano (wybiórczo) jedynie pod kątem Netykiety

Rozmowy na luzie?

To tak jak w "Alternatywach" - "Minuta prawdy", CAŁA minuta prawdy ?!?

Na szczęście jest zima i farmer ma więcej czasu na czuwanie.

Znowu wykasowano jeden mój wpis.

Jeden, dwa, trzy .... liczę sekundy życia tego wpisu.

To tak, jakby ktoś przymykał oczy na czyjeś chamskie zachowanie, zamiast się odwrócić i przestać go zapraszać do rozmowy.

A takie zachowanie to kojarzy mi się z obrażoną dumą, fochami i podwyższonym chorobliwie ego jakiejś panienki z dobrego domu na wileńszczyźnie w XIX wieku.

• Użytkownicy+

A takie zachowanie to kojarzy mi się z obrażoną dumą, fochami i podwyższonym chorobliwie ego jakiejś panienki z dobrego domu na wileńszczyźnie w XIX wieku.

I ok. Twoje prawo. To Ty jesteś autorem tematu, jednak pamiętaj, że wątek wygląda tak, jak o niego dba założyciel.

moderator jest na tyle na poziomie, że wyjaśnił problem przez PW

Robert - walisz z rutyny kulą w płot, chamstwo i wulgaryzmy w wydaniu szacownego adwersarza pozostały w wątku, trzeba by usunąć połowę wpisów i byłoby to nawet zasadne bo to wtręty niezgodne z tematem wątku

tym razem zaingerowano (wybiórczo) jedynie pod kątem Netykiety

Janek, pewnie masz rację, nie ja wycinałem wpisy, nie znam nawet tematu. Odniosłem się tylko, do wpisu Witka w tym temacie.

• Użytkownicy+

Cadam, Twój wpis przeniosłem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Ciekawe pytanie, rzeczywiscie ktoś powinien poważnie się tym zająć...

Też tak uważam, więc przeniosłem wpis. Powinna na niego odpowiedzieć administracja, więc jest do tego, bardziej odpowiedni temat.

Pech chciał, ze w tym samym czasie, dodałeś swój wpis ... Ważne jednak, że pytanie trafiło tam, gdzie powinno.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Chcesz kontynuować tę zabawę tutaj, bo tam Frantz zagroził banem?

Przecież już odpowiedziałem na Twoje pytania. Swoją drogą, wcześniej napisałeś, że serwer muzyczny to żadna filozofia, więc jeżeli wiesz wszystko na ten temat, to po co te pytania. Zamiast drażnić się z innymi, załóż wątek o serwerach muzycznych i podziel się z innymi swoją wiedzą.

Jeśli o mnie chodzi dyskusję uważam za zamkniętą, ponieważ nic nikomu nie daje.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Chcesz kontynuować tę zabawę tutaj, bo tam Frantz zagroził banem?

Przecież już odpowiedziałem na Twoje pytania. Swoją drogą, wcześniej napisałeś, że serwer muzyczny to żadna filozofia, więc jeżeli wiesz wszystko na ten temat, to po co te pytania. Zamiast drażnić się z innymi, załóż wątek o serwerach muzycznych i podziel się z innymi swoją wiedzą.

Jeśli o mnie chodzi dyskusję uważam za zamkniętą, ponieważ nic nikomu nie daje.

Napisałeś, że masz przepis na lepszy serwer niż MUSA. Zapytany o szczegóły - wiłeś się jak piskorz.

Ja cały czas czekam na oświecenie z Twojej strony, Mistrzu Yoda.

Dostałeś już wszystko na tacy, jeśli nie potrafisz z tego skorzystać, Twoja strata.

Czy teraz będziesz zaglądał do każdego wątku i jeśli znajdziesz w nim mój wpis, będziesz się domagał schematu?

Swoją drogą ciekaw jestem, czy potrafisz czytac schematy....

Ale to jest zupelnie inna historia i nie miejsce na takie dyskusje.

EOT

Czy ktoś wie jak edytując tagi wprowadzić polskie znaki? Rzadko która płyta pobierając dane z freedb zawiera w opisie ą,ę,ś,ć ... literki występują bez ogonków, choć zdarza się że jest OK.

Nie da się wprowadzić "ogonków" ani z pilota ani z klawiatury USB

Edycja na komputerze również nic nie daje

Proszę o pomoc

Po prostu nie chce się tego forum czytać....., o! Tak powiem!

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Czyli:

Ludzie liiiiiisty piszą, bo listoooooonosz jedzie..... :D

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

zwracam uprzejmie uwagę drogiej moderacji na początek nowej praktyki

- gdy user za swoje "eleganckie" i jakże rzeczowe wpisy zostaje wyproszony z wątku, przenosi swoje żale na bocznice

i tu już obraża i konfabuluje bezkarnie

i nikt nie reaguje na taki off top

Nikt przez dłuższy czas mu nie zabraniał wyrażać swoich kontrowersyjnych poglądów

Kontrowersyjnych - dla kogo ? Kto ocenia tę kontrowersyjność ?

Lekarz może byc też kontrowersyjny, zdaniem pacjentów szpitala psychiatrycznego. Dl acałej reszty swiata to ich zdanie jest kontrowersyjne. Tesy ABX tez dotyczyły dyskusji o audio. I to fundamentalnych, a nie takich w rodzaju, że kabelek sieciowy "podnosi jakosc brzmienia o trzy klasy".

Pawel XYZ został zbanowany bo szkodził handełkowi. A teraz banda przypałów zakłada wątek udowadniający ze kupujący stare fonicki to handlarze i cwaniacy którzy sami chcą je sprzedać. Z marginalnego tematu na tym forum robi się wielkie halo, a jednoczesnie reklamuje inne strucle zprowadzane z reichu jako cuda techniki i papierowe gówienka z chin za kilka tysięcy złotych jako ostatni krzyk techniki. I to oczywiście nie jest robione dla handełe, to jest czysta pasja ??? Jakby hiobbystom analogu były potrzebne podobne dowody prawdy.

zwracam uprzejmie uwagę drogiej moderacji na początek nowej praktyki

- gdy user za swoje "eleganckie" i jakże rzeczowe wpisy zostaje wyproszony z wątku, przenosi swoje żale na bocznice

i tu już obraża i konfabuluje bezkarnie

i nikt nie reaguje na taki off top

ja zwracam Tobie mamel uwagę że Yul za swoje "eleganckie" praktyki wpisów w innym wątku - czyli po prostu bredzenia bez sensu wprowadzjace czytelników w błąd i bezpodstawne insynuacje - był kasowany. A swój wątek założył wyłacznie po to żeby móc w nim pieprzyć farmazony.

Kiedy ja załozyłem swój wątek przestrzegajacy przed radami podobnych osobników wypisujących kłamstwa nasznaczone fobiami, został skasowany po kilku wpisach. oczywiście zjawili się w nim od razu wszyscy rzeczeni "fachowcy" od analogu.

Więc pytam - po kiego .... pisać w wątkach tematycznych ?

może sie założymy ilu ludzi zablokowanych z listy w tym watku, zacznie pisac ponownie po odblokowaniu ?

jakieś typy ? ja stawiam, że żaden.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.