Skocz do zawartości
IGNORED

Rozmowy na luzie ...

palton

Rekomendowane odpowiedzi

hahahah - no tak napisał tylko że nie o ten temat chodziło i te "donosy" nie dotyczyły Yula. Franc skasował dyskusje mulsa.

A ja również składałem raporty na bredzenia Yula i on - albo kto inny je kasował. yul pisał ponownie swoje brednie ja ponownie raportowałem i Yula znowu kasowano.

Chodziło o dwa wątki - o upgreadzie Adama 420 i Wkładkach MF - w tym drugim Yul namawiał autora wątku Vlado do banowania oponentów :)

Aż wreszcie Yul założył wątek tylko po to żeby mnie w nim zbanowac o czyn napisał w pierwszym wpisie.

ja założyłem watek o tym czyich porad się wystrzegac i ktoś go skasował... Wątek Yula tkwi w najlepsze.

No to zaobaczmy czy skasują też wątek yula :) :) :) Założymy się, że nie ? :)

Offtopic:

A tak w ogóle Cir wiesz na czym polega plaga takich uzyszkodników jak Yul ?

W wątku o upgreadzie Adama GS-420 czy którymś gdzie w ogole dyskutowano o tej serii gramofonów, wkleił fotkę łozyska z jakiegos plastikowego WG, klasy dzisiejszych wyrobów z marketu po 200 złotych. Wiesz co by z nim zrobili gdyby na elektrodzie tak postapił ?

Mówiąc krótko gościu w d... był i g... wie ale robi wpisy wyłacznie zochydzajace ludziom ich pasję. Widocznie ma w tym jakiś cel, albo to juz zboczenie takie.

Ludzie dyskutują o jakichs starociach foniki które w latach świetności kosztowały 1/5-1/10 ceny najtańszego grundiga, duala czy thorensa i były jedynymi dostepnymi cenowo dla wiekszości użytkowników.

W 1995 roku w komisie w Łodzi wystawiony był Thorens TD180 z wkładka AT3600L za 2000zł! Gramofon Foniki GS500 który wtedy jeszcze stał w jakims sklepie w łodzi przy Traugutta (bo produkcja zakonczyła się w 1991 roku) kosztował wtedy 150 złotych. GS500 i GS473 oraz GS475 (ten był w nieistniejącym już sklepie za 120 zł - teraz jest tam budowany apartamentowiec) to były dokładnie Thorensy TD180. Cały mechanizm - naped, ramię i silnik na wspoólnej szynie przekładany tylko do innych plint.

A taki Yul wyskakuje z jakimiś fotkami cześci z jeszcze tańszych zabawek. To jakby isć do marketu kupic rewelacyjny gramofon dynavox za 200 złotych i potem pisac jakim sie jest zawiedzionym bo nie jest tak dobre zbudowany jak pink triangle.

Napisano dziś, 17:32

Użytkownik Arku dnia 21.02.2012 - 16:08 napisał

Pawel XYZ sie nie podobał, bo wyrażał swoje zdanie - w dodatku popierane rzeczowymi argumentami. Był niewygodny więc zrobiono z niego trola.

A weź przestań. Nawet z wikipedii go wyrzucili.

Słyszałem ze było inaczej :)

.

Gość rochu

(Konto usunięte)

- gdy user za swoje "eleganckie" i jakże rzeczowe wpisy zostaje wyproszony z wątku, przenosi swoje żale na bocznice

Także zauważam taką prawidłowość. Nawet w tej dyskusji.

Troll wyrzucony z wątku głośno utyskuje na swoją dolę i ciemiężycieli.

Pamiętacie jak XYZ, po każdej jeździe gdy dostał po głowie szedł na Bocznicę się wyżalić i lizać rany?

hahah widze podsmradzacze już sie postarali o wykasowanie sprostowania do małego kłamstewka Cira oraz wyjasnienia dlaczego Yul jest szkodnikiem :)

Czyli ni epozostaje nic innego jak raportować, raportowac - mali denuncjatorzy :)

Przy okazj mojego pytania: jak myślicicie który z odbanowanych będzie chciał pisać ?

• Użytkownicy+

Palton a nie zechciałbyś pomoderować na elektrodzie.pl - tam takich potrzebują.

Witek, a Ty nie zechciałbyś popisać na onecie ? -takich tam nie banują...

A może jednak da się pisać normalnie i poznać moderatora jedynie z powodu wymiany zdań, o np. kolumnach ? To ponad siły, pisać na forum audio, o audio ???

Witek, a Ty nie zechciałbyś popisać na onecie ? -takich tam nie banują...

Takich czyli jakich?

To ponad siły, pisać na forum audio, o audio ???

Człowieku coś Ty taki sztywny jest - kij połknąłeś czy co.

kolejne teksty specjalisty od gramofonów :

"mata od GS-464 miała ratować przed układaniem płyty na powierzchni nierównej jak karpatka mojej żony (mniam!). Tyle tylko, że płyta na niej na 99 % swej powierzchni wisi w powietrzu, co naraża ją na rezonanse od napędu i pracy samej igły. Im lepiej płyta przylega do talerza, tym lepszy, gładszy dźwięk się otrzymuje."

A taka Rega o tym nie wiedziała robiąc model Planet, że nie wspomnę o kilku jeszcze bardziej hi-endowych konstrukcjach na których płyta wisiała w powietrzu.

Pewnie będzie miał mi za złe i dostane ostrzeżenie a może nawet urlop na tydzień, ale co mi tam,

zastanawiam się czy "nasz" moderator jest człowiekiem (hmmm), ma jakieś dziwne spojrzenie na "świat" i moderuje w nocy.

Czyżby był on jakimś nosferatu? :D

Naprawdę? Gdzie?

Rzuć linka do poczytania, bo teraz można na tym ugładzonym forum z nudów dostac torsji.

Święta prawda-jakoby jeszcze dodać zapytanie trzeba?

Przez kogo taki stan rzeczy zaistniał?

Wiecie Państwo już.......bo osobiście jestem pewien!!!

• Użytkownicy+

Może biedaczek tylko jest straszliwie zapracowany - przecież co chwilę wpada na nowe pomysły - kiedyś musi nad nimi pracować.

Taaak, jedną z nich, było utworzenie nowej zakładki - Teoria i Nauka. Mogliby osobnicy o zbliżonych poglądach do Ciebie, teoretyzować tam sobie do woli. Pomysł powinien cieszyć się dużym wzięciem wielbicieli niedoścignionego mistrza XYZ-a, ale jakoś ... nie. Lepiej pełzać po całym forum i trollować w każdym dowolnym temacie, niż mieć odpowiednią zakładkę. Rozumiem, że doświadczenia zdobyte z zamkniętego forum mistrza dały do myślenia, jeśli chodzi o popularność takiego przedsięwzięcia. Boicie się skanalizowania, oj boicie ...

Piszesz też, że sprzęt służy Ci do rozkoszowania się muzyką i zachwyty nad nim samym Cie nie bawią. Tylko, że jakoś nie widzę Twoich wpisów o muzyce... za to o sprzęcie którego tak nie kochasz (który to właściwie nie ma żadnego znaczenia, dla odbioru muzyki), masz wieeeele do powiedzenia. Niestety, najczęściej są to wpisy nie na temat.

PS. Zapewne będę żałował tego wpisu...

PS. Zapewne będę żałował tego wpisu...

Być może, ale zapewne stanie się to po pewnym czasie, jeśli będziesz wtedy pamiętał co napisałeś......

P.S.

Gdzie i kiedy napisałem, że nienawidzę sprzętu? Twoja interpretacja moich wpisów jest co najmniej dziwna, dlatego napisałem to co napisałem linijkę wyżej.

Być może, ale zapewne stanie się to po pewnym czasie, jeśli będziesz wtedy pamiętał co napisałeś......

P.S.

Gdzie i kiedy napisałem, że nienawidzę sprzętu? Twoja interpretacja moich wpisów jest co najmniej dziwna, dlatego napisałem to co napisałem linijkę wyżej.

Powiem krótko-

Palton nie niszcz tego forum,bo Twoje działanie jako moderatora przypomina działanie księdza-więc przestań ludzi nawracać i inwigilować.Opanuj się wreszcie.

Powiem krótko-

Palton nie niszcz tego forum,bo Twoje działanie jako moderatora przypomina działanie księdza-więc przestań ludzi nawracać i inwigilować.Opanuj się wreszcie.

To raczej działanie Świętej Inkwizycji ;)

taka analogia -

kościół to z założenia wspólnota wiernych ale postrzegany jest przez kler - władze zwierzchnią :((

forum to społeczność a tu ma w zamiarze moderacji ma być na wzór jej idee fix

nic nie zrobisz moderatorze poza utratą zaufania - jakie czasy taka społeczność

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

• Użytkownicy+

Mamel - a jak sobie wyobrażasz sobie wolne forum?

Ja miałem 100 banów - na dużym i małym forum. Policja musi być. Może trzeba zrobić wolną amerykankę na wybranej zakładce?

Ja jestem za puszczeniem na żywioł Bocznicy, natomiast zakładki tematyczne cenzurowałbym.

wk***iałoby mnie przebijanie sie przez polemiki np. w wątku lampowym

Oznaczałoby to, że spokojny forumowicz, nie mógłby się wypowiedzieć.

• Użytkownicy+

Przesada. Każdy umie się bronić.

Jasne, tylko wielu nie chce się jałowo przepychać z chamstwem.

Poza tym moderacja może być, ale musi być bezstronna i obiektywna. A w tej chwili tak nie jest.

Zgadzam się, moderacja nie jest obiektywna, a już na pewno konsekwentna. Powinniśmy zbanować Cię, daaaawno temu. Pomimo, że człowieka wciąż kopiesz, to nadal naiwnie wierzę, że wniesiesz coś pożytecznego dla forum... Może jak wygrasz w totka i kasa u innych, przestanie Cię tak wpieniać.

Zastanawia mnie to ciągłe odnoszenie się do kasy i zawiści. Ciśnie się tu na usta powiedzenie - każdy sądzi wg siebie. Pieniądze to na szczęście nie wszystko, choć patrząc na zachowania różnych ludzi tutaj na forum, odnoszę dosyć smutne wrażenie, że pogląd ten zaczyna być mało popularny.

To nie moja wina, że przewymiarowanie cen jest najbardziej jaskrawo widoczne w różnego rodzaju dziwnych gadżetach, na ogól nie działających, włączając w to moje ulubione kabelki. Może to stwarzać wrażenie, że wpienia mnie jak to wyżej napisano czyjaś kasa. Już wiele razy pisałem, że jak ktoś lubi taką biżuterię to jest to tylko i wyłącznie jego sprawa i mnie nic do tego. Ale pisanie bzdur o rzekomych efektach, wprowadzanych przez różne wynalazki jest zwyczajnie nieuczciwe.

A zbanować mnie zawsze można, jeśli komuś się wydaje, że odczuwam jakiś rodzaj wdzięczności za łaskawe zezwolenie na pisanie tutaj, to się grubo myli. Żal mi każdej osoby, która mając klapki na oczach nie stara się ich pozbyć, tak , aby móc oglądać świat w sposób pełny, a nie ograniczać się do kilku stereotypów, które jeszcze na dodatek określa w swej naiwności, lub co gorzej wyrachowaniu mianem własnych pomysłów.

to nadal naiwnie wierzę, że wniesiesz coś pożytecznego dla forum..

czy jest tam u Was ktoś kompetentny do dokonywania merytorycznej oceny pożyteczności wpisów?

bo jak widzę wychwalanie "zasług" niektórych userów przy cichym poklasku moderacji to szczerze wątpię

PS.

te Wsze bany to takie parę pasów od ojca

ale ojciec zazwyczaj miał jakiś autorytet

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.