Skocz do zawartości
IGNORED

Rozmowy na luzie ...

palton

Rekomendowane odpowiedzi

Staszek_s - to dowcip? - pozdrawiam :)

znajomość praktyk - gratuluję wiedzy !

czy niezrozumienie tekstu? - trudno :(

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

• Użytkownicy+

Pewnie lepszy jest zamordyzm.

Robert jest prynajmniej przyzwoity. Chociaż wczoraj zbanował usera, który zarejestrował się 10 lat temu i nikomu nie zrobił krzywdy. Ale mógłbyć Atoposem :)

Paltot przynajmniej gada, a nie jak ten ... Franz tnie bez opamiętania.

Hmm, Atopos jest przebrzmialym echem... Za to klony xyz-a, budzą się co jakiś czas. Gość mnie zadziwia konsekwencją.

No i EDWARD aka Zdobywca mnie zbanował, buuuu, a tak chciałem pogadać o jakimś teście, który się chyba nie udał hihi

Dziękuję Ja, Stary Audiofil i może Mamel się dołączy, ale to za jakieś dwa posty dopiero :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

a co tu dodać, miało być pięknie a wyszło jak zawsze

ale nie, trochę inaczej, teraz na pomoc wezwano statystykę

ona wszystko potrafi zrelatywizować

Statystyka matką wszystkich nauk, a co z Matematyką i Logiką? AAAAA, przeca nie potrzebna jest....

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

od logiki to każdy audiofil jest specjalistą

multum razy było o porównaniu dynamiki LP vis CD

nie mniej razy powiedziano że nie ma systemu przekazu który nie stosowałby trików typu kompander/ekspander (nie ważne jak by się nie nazywał i czym nie mieszał)

ale znawcy tematów zawsze zaczną dyskusję od pieca kończąc niczym

Mnie to rozwala, jak ktoś opisuje wrażenia z odsłuchu: taki Mickiewicz to nie umiał pisać :) Albo mylenie dynamiki z energią przekazu :)

Najgorsze to jest to, że duża część piszących o dynamice (i nie tylko) domyślnie stosuje własną jej definicję oczywiście jej nie podając. W ten sposób to o czym piszą jest wielką niewiadomą i powoduje bezsensowne utarczki. Niestety obecnie panujący system edukacyjny uczy wszystkiego poza myśleniem.

a jeszcze gorsze są "skróty myślowe". Np jest tu taki jeden artysta, który pisząc harmoniczne miał na myśli zniekształcenia harmoniczne (i sądzę, że nadal nie rozumie i jednego i drugiego pojęcia).

A precyzja języka jest niezwykle istotna.

Bum, podpisuję się pod tym! A właśnie, Harmonia panuje wśród naszej Moderacji! Są też banany, oj nie, nie miałem na myśli Banowania! O nie!

bany jak banany, jaja jak berety a test testu nie przeszedł

odpuściliście taki znamienity wątek i co? umiera :(

Chwileczkę,a kto jest taki odważny do dawania tych banów......ot tak sobie?....czyli za frajer!!

Neomammut oficjalnie napisał co i jak do Piotra1......czyzby on go zbanował czy konsultacja była w terenie?

Bo podobno na kujawach jest jeszcze jeden.......nadmoderator.....bardzo wpływowy-lubi pływać!!

Paowie opamiętajcie się troszeczkę....bo kolejna wizyta na Audio Show bedzie nie taka smieszna jak tegoroczna-

-bo myślę tak sobie,że bedąc moderatorem nie mozna być dwulicowym człowiekiem,a wystawiacie sie na ogólne

pośmiewisko.

Ad voce wątku Edwarda w ktorym także zostałem zbanowanym-opisze to krótką fraszką,a mianowicie-

Po spotkaniu w Sound Clubie nigdy by mi nie przyszło do mej głowy,

Że zebrane tam tuzy będą porownywać dzwiek analogowy z analogowym.

Gdybym był chamem to powinienem napisać-Edward pospolity baranie

Wytłumacz mi na czym polegało te szczególne dżwieków porównanie?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Po tym jak jako pierwszy napisałem Edwardowi prawdę, opierając się na własnych doświadczeniach i w konsultacji z Neo, najpierw zostałem zlekceważony a potem zbanowany. Po prostu wszedłem w drogę komuś, kto aspiruje do bycia guru. A prawdę mówiąc to pewnie już się za takiego uważa.

test i jego autor to jeden kazus

a drugi - wszystkie wpisy z "lubuskich" z całego tygodnia znikły, kosz też pusty, kamfora

pewnie ktoś metodę strusia stosuje i myśli, że jak łeb uciął to i du^pa nie wystaje

a to nie prawda, temat kolesiostwa na tym nie ucierpiał

A ja dopowiem tylko-że cała sprawą powinien się zająć Frantz i Piotr1....nie pasuja do tego domina,a tak

tylko głośno mysle,że czyjś los już przesądzony jest......podobnie jak Yamnicka.....chyba,że???

Edward mnie też zbanował...tylko nie wie zapewne za co,ale ja wiem......bał sie obsmiania w swym watku.

Jeszcze nawiąże do powyższej wypowiedzi mamela i zapytam wprost-kto usunął ostatnie rozmowy z lubuskich??

Palton podobno nie ma internetu.......to kto?

Wydaje mi sie,że na prawdziwych bohaterów to czas juz minął!!!!

wszystkie wpisy z "lubuskich" z całego tygodnia znikły, kosz też pusty, kamfora

a teraz już wróciły - fajna zabawę mają chłopaki

• Użytkownicy+

To rzeczywiście może być tragedia.

Co z moim i foxa ulubionym irlandzkim jamnickiem? Zdymisjonowany? Dlaczego?

ps. Palton - zdejmij ze mnie trochę tych kreseczek, przecie jestem od ostatniego bana grzeczny jak jagnię.

Chyba nie chcesz, żebym bana z automatu dostał?

ps. miało być Pantalon:)

Do usług. Jedną zostawiłem profilaktycznie ;)

PS. Tylko dla Ciebie Pantalon. Szkoda że Cię nie było w Harendzie ... rozdawałem talony na browara. Pewnie dlatego Pan-talon ;)

• Użytkownicy+

Robert - nie było mnie w Warszawie - zresztą Harenda bez Janka Himilsbacha, to już nie ta Harenda...

Pozdrawiam serdecznie. Czy Moda można pozdrawiać serdecznie? Jak najbardziej. Jeżeli to jest mądry Mod.

Gwoli ścisłości, głównym rozdającym talony był Teo. A więc, Pan-Teo-n ;)

Pozdrawiam serdecznie

Robert

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.