Skocz do zawartości
IGNORED

PROBLEM Z DALI GRAND

Dierex

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Potrzebuje pomocy zaawansowanych ludzi ktorzy sie znaja na zwrotnicach , mam problem a mianowicie potrzebuje kogos by mi pomogl namierzyc element odpowiadajacy za w/w problem . Postaram sie okreslic najlepiej jak potrafie glosniki w prawej kolumnie sredniotonowe zaczynaja charczyc przy niektorcyh zakresach , jest to dosc slabo szlyszalne a czasami prawie w ogole zalezy od utworu . Sprawdzalem juz wszystko wszystkie klocki i przemianialem same glosniki z lewej kolumny do prawej i jest to 100% problem w zwrotnicy tylko co to moze byc kondesator ,rezystor czy cewka . Zwrotnica zostala przezemnie wyjeta i przelutowana w celu wyeliminowania zimnego lutu nie widac tez by zaden kondzio byl wybrzuszony a cewka nadpalona czy rezystor, lekko sie znam na elektronice ale czytajac info w necie moge stwierdzic ze mam male pojecie o zwrotnicach bo na codzien zajmuje sie komputerami . Dysponuje zdjeciami i czym ktos sobie zarzyczy , prosil bym o pomoc w naprowadzeniu mnie jestem w stanie zaplacic nie jestem tez w stanie w jakikolwiek dostarczyc kolumn w jakies miejsce . Prosil bym kogos profesionalnego o pomoc by pokierowal mnie w naprawie wiem do czego sluzy miernik i lutownica lecz nie wiem jak tego uzyc w stosunku do zwrotnicy nie posiadam tez schematu zwrotnicy gdyz jest ona niedostepna w necie . Moge dostarczyc dobrej jakosci zdjecia czy tez filmik jako zrodlo.

Pozdrawiam i dziekuje z gory .

https://www.audiostereo.pl/topic/77904-problem-z-dali-grand/

Jak juz napisalem glosniki byly sprawdzane w lewej kolumnie i wszystko bylo ok , glosniki z lewej kolumny graly tak samo ( czyli z tym charczeniem ) w prawej kolumnie. Wiec cewki glosnikowe sa 100% ok.

Jak juz napisalem glosniki byly sprawdzane w lewej kolumnie i wszystko bylo ok , glosniki z lewej kolumny graly tak samo ( czyli z tym charczeniem ) w prawej kolumnie. Wiec cewki glosnikowe sa 100% ok.

Moim zdaniem cewka się przesunęła i obciera przy danych częstotliwościach - jest to do naprawienia, ale musi to zrobić porządny fachman. To nie jest problem zwrotnicy raczej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - zadaj pytanie fachowcowi dla pewności.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.