Skocz do zawartości
IGNORED

Monitor Audio RX8 i co dalej?

tomaszek3333

Rekomendowane odpowiedzi

Ja sluchalem rx8 z creek evo i strasznie slabo wypadl taki setup.

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Ja również szukam wzmaka do RX6 i to w podobnym pułapie cenowym co reszta. Zastanawiam się między Music Hall A35.2 a Denon PMA 1510ae. Mam tylko problem, żeby je znaleść w jednym salonie w stolicy, szczególnie tego pierwszego. Warto się dalej przejechać by posłuchać MH?

• 2 tygodnie później...

Słuchałem dziś RX6 z Naimem Nait XS i nie zagrało to zbyt dobrze - zbyt nachalnie, chaotycznie -to nie to.

Zdecydowanie bardziej podobał mi się zestaw z Nadem c375.

A zaczęło się najprzyjemniej po podłączeniu kolumn Focal 816v...

Moja muzyka to głównie brzmienia elektroniczne + rock.

Ciekaw jeszcze jestem połączenia z Roksanem - jak się ma do słuchanego Nada.

Słuchałem dziś RX6 z Naimem Nait XS i nie zagrało to zbyt dobrze - zbyt nachalnie, chaotycznie -to nie to.

Zdecydowanie bardziej podobał mi się zestaw z Nadem c375.

A zaczęło się najprzyjemniej po podłączeniu kolumn Focal 816v...

Moja muzyka to głównie brzmienia elektroniczne + rock.

Ciekaw jeszcze jestem połączenia z Roksanem - jak się ma do słuchanego Nada.

jak słuchałeś w audiopunkcie to bylo posłuchać też z heed obelisk si

Focal + Naim

nie w audiopunkcie. muszę się zatem tam wybrać. co prawda czytałem o heedzie, że ponoć do spokojniejszej muzyki

W poniedzialek mam godzine w Audiopunkcie. Sugerowali Heed Obelisk, ale poprosilem Naim Nait 5i-2 vs Advance Acoustic MAP308. Moze warto poprosic o zmiane ktoregos z elementow na Heed wlasnie? Glownie mecze electro, minimal, tech-trance.

W domu juz od tygodnia stoja gluche RX8 w oczekiwaniu na wzmocnienie.

W poniedzialek mam godzine w Audiopunkcie. Sugerowali Heed Obelisk, ale poprosilem Naim Nait 5i-2 vs Advance Acoustic MAP308. Moze warto poprosic o zmiane ktoregos z elementow na Heed wlasnie? Glownie mecze electro, minimal, tech-trance.

W domu juz od tygodnia stoja gluche RX8 w oczekiwaniu na wzmocnienie.

Ja bym odpuścił Naima po tym jak dziś słyszałem XS z RX6.

Nad c375 zagrał dla mnie przyjemniej, mniej chaotycznie, z większą przestrzenią.

Z drugiej strony posłuchaj jak najwięcej i wyrób sobie własne zdanie.

Ja bym odpuścił Naima po tym jak dziś słyszałem XS z RX6.

Nad c375 zagrał dla mnie przyjemniej, mniej chaotycznie, z większą przestrzenią.

Z drugiej strony posłuchaj jak najwięcej i wyrób sobie własne zdanie.

heeda posłuchaj jak możesz , nie jest to ostry analityczny i dynamiczny jak naim ale też nie jest zamulony czy maksymalnie ocieplony wzmak , daje taki plastyczny troszkę obraz jak lampa , dużo barwy i super wokale dobrze oddaje rytm i nie męczy nie jest ofensywny w sygnaturze , warto go posłuchać nawet gdyby nie spełnił preferencji

posiadam ten wzmak i słucham jazzu, elektroniki ambitniejszej i trochę popu i jest dobrze, posłuchaj go też z małymi rls callisto III świetny duet, tak dla ciekawości jak zdążysz w godzinę.

Focal + Naim

heeda posłuchaj jak możesz , nie jest to ostry analityczny i dynamiczny jak naim ale też nie jest zamulony czy maksymalnie ocieplony wzmak , daje taki plastyczny troszkę obraz jak lampa , dużo barwy i super wokale dobrze oddaje rytm i nie męczy nie jest ofensywny w sygnaturze , warto go posłuchać nawet gdyby nie spełnił preferencji

posiadam ten wzmak i słucham jazzu, elektroniki ambitniejszej i trochę popu i jest dobrze, posłuchaj go też z małymi rls callisto III świetny duet, tak dla ciekawości jak zdążysz w godzinę.

Heed bedzie na kolejnej wizycie razem z Expousure 2010s2 i Advance Acoustics MAP308. Dzisiaj MAP308 wg mnie zagral odrobine lepiej od Naim'a. Moze i bylo mniej basu niz w 5i-2, ale na gorze za to przyjemniej, ciekawiej, jakby wszystko lepiej poukladane i mniej oschle.

Mimo wszystko jestem lekko rozczarowany - spodziewalem sie Bog wie czego, ze brzmienie powali mnie na kolana (?), a tu "zwyczajnie" poprawnie i bez zarzutu.

Witam podepnę się pod temat. Posiadam kolumny Monitor Audio RS8. Jaki wzmacniacz stereo i cd najlepiej z nimi zagrają. Budżet ok. 2000zł, może być sprzęt używany. Muzyki słucham różnej: rock, muzyka alternatywna, jazz, trochę funku...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Miałem kiedyś taki zestaw. Był niezły, lepszy np. od NAD w podobnej cenie. Jeśli będzie ku temu okazja - przy zakupie sprawdzić, czy transformatory w tym egzemplarzu wzmacniacza nie brzęczą (jeśli ma się bardzo czuły słuch i jest niewielki szum otoczenia, to może to przeszkadzać).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pogrzebałem trochę i wstępne nieuzasadnione typy są 2:

Audiolab 8000S + Audiolab 8000CDE

Cambridge Audio Azur 640A v.2 + Cambridge Audio Azur 640C v.2

Co o tym myślicie?

Cambridga sobie odpusc nie pasuje do MA krzykliwa Gora , takie moje zdanie

Audiolab Zdecydowanie posluchaj , sluchalem jakiegos audiolaba z rs6 ale nie pamieram ktory to byl model i co powiem ze fajnie to zagralo.

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Co o tym myślicie?

Audiolab Zdecydowanie posluchaj , sluchalem jakiegos audiolaba z rs6 ale nie pamieram ktory to byl model i co powiem ze fajnie to zagralo.

Co o tym myślicie?

Miałem okazję sprawdzić Heed Obelisk Si razem z RX8 i wyszedł zdecydowanie bardziej czysto i klarownie niż Exposure 2010S2. Basu miał odrobinę mniej i nie nie dławił nim jak 2010S2.

Na porównanie Heed z Advance Acoustic MAP-308 miałem zaledwie kilka chwil, ale na pierwszy "rzut ucha" wyszły bardzo podobnie.

Skłaniać się będę ku AA ze względu na design i tutaj mam pytanie odnośnie niższych modeli np MAP-102/105. Czy ktoś sprawdzał jak zachowują się z RX8? Zastanawiam się czy warto dać dorzucić do MAP-308 czy próbować zejść niżej (MAP-102/105)?

Miałem okazję sprawdzić Heed Obelisk Si razem z RX8 i wyszedł zdecydowanie bardziej czysto i klarownie niż Exposure 2010S2. Basu miał odrobinę mniej i nie nie dławił nim jak 2010S2.

Na porównanie Heed z Advance Acoustic MAP-308 miałem zaledwie kilka chwil, ale na pierwszy "rzut ucha" wyszły bardzo podobnie.

Skłaniać się będę ku AA ze względu na design i tutaj mam pytanie odnośnie niższych modeli np MAP-102/105. Czy ktoś sprawdzał jak zachowują się z RX8? Zastanawiam się czy warto dać dorzucić do MAP-308 czy próbować zejść niżej (MAP-102/105)?

Ty dziś byłeś około 18 na odsłuchu w audiopunkcie?

:)

Focal + Naim

a byłem :)

bo ja odbierałem malutkie RLS wpadłem na chwilkę :)

a generalnie jakoś średnio to grało ma z aa

ale ja tylko słuchałem małą chwilkę jednym uchem ;)

Focal + Naim

bo ja odbierałem malutkie RLS wpadłem na chwilkę :)

a generalnie jakoś średnio to grało ma z aa

ale ja tylko słuchałem małą chwilkę jednym uchem ;)

A widziałem jak szczęśliwy znikałeś z paczuszką ;) Jakiejś zasadniczej różnicy między AA a Heed'em nie słyszałem. Być może "zbyt cicho" przesłuchiwałem, żeby różnice się uwypukliły, chociaż z drugiej strony nie chce się czarować że w zaciszu domowym będę grzmieć przy każdej okazji.

No to czekam na dalsze propozycje z czym dalej RX8 konfrontować skoro AA blado wypadły ;)

A widziałem jak szczęśliwy znikałeś z paczuszką ;) Jakiejś zasadniczej różnicy między AA a Heed'em nie słyszałem. Być może "zbyt cicho" przesłuchiwałem, żeby różnice się uwypukliły, chociaż z drugiej strony nie chce się czarować że w zaciszu domowym będę grzmieć przy każdej okazji.

No to czekam na dalsze propozycje z czym dalej RX8 konfrontować skoro AA blado wypadły ;)

arcam a28 ? będzie szybciej troszkę jaśniej i pewnie ciut dynamiczniej to już trzeba by sprawdzić,

Focal + Naim

• 2 tygodnie później...

.

Co powiedzie na taki zestaw NAD C352 + C521 BEE do MA RS8?

A może jakiegoś Marantza PM 80 lub HK 680?

• 2 lata później...

Troche inne kolumny MA GX200. Jak kupilem kolumny szukalem wzmacniacza. Mialem mozliwosc sluchania z Nadem 375, Jungsonem ja88d, roksanem kandy k2, i moja wtedy integra Onkyo. Najlepiej zagraly z jungsonem, po tej cieplejszej stronie. Pozniej przesluchalem na koncowce hybrydowej vincenta sp331. To bylo to. I teraz MA graja z dzielonym vincenta (hybryda pre + hybryda power). Po jakims czasie znajomy do swoich MA GS20 dolozyl tranzystor vincenta SV-238 :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.