Skocz do zawartości
IGNORED

Xavian pokaz

cwieku34

Rekomendowane odpowiedzi

ja jednak protestuje bowiem malutkie xn 125 zagrały na audioshow a podobnej wielkości pokoju znacznie znacznie lepiej niz tam. tamto pomieszczenie naprawde jest źle zaprojektowane jak dla mnie.

Cóż... może i ja się udzielę. Pierwsze wrażenie z "podmianą płyty" i zniechęceniem było wypadkową nieporozumienia. Krzysztof z MojeAudio napisał o prezentacji od godz. 12, a my nastawialiśmy się na całodzienne strojenie systemu. Z oczywistych względów nie mieliśmy okazji. Nasza sala odsłuchowa jest niezwykle wrażliwa na ustawienie i - co chyba oczywiste - był to zabieg celowy. Chcieliśmy uzyskać efekt możliwie najlepszy z możliwie szeroką gamą produktów.

Chętnych zawsze zapraszamy do umawiania się na indywidualne odsłuchy. Wtedy jest szansa poświęcenia czasu i takiego "skomponowania" systemu, aby trafić w gust Klienta. Pamiętać należy też o tym, że akustyka naszej sali jest pomyślana przede wszystkim jako kompromis między chęcią pokazania możliwości każdego systemu, a wymogami dużych konstrukcji, które są zwykle wymagające zarówno względem elektroniki jak i akustyki.

Cieszę się, że pomysł na imprezę (to była trzecia impreza tego typu u nas) przypadł większości do gustu. Idea tych imprez z naszej strony jest dosyć oczywista... chcieliśmy, aby jak najszersza grupa osób dowiedziała się o istnieniu naszego sklepu.

Zapraszam w przyszłości, a o kolejnych wydarzeniach będziemy szeroko "trąbić" w internecie. Jeśli ktoś ma życzenie to proszę również do mnie przysyłac swoje adresy e-mail - będę pamiętał o wysłaniu informacji prywatnie.

Pozdrawiam,

Daniel z Fusic

nastepne spotkanie w lutym ma byc o gramofonach - chyba sie nie poddajecie :)

mam nadzieje ze moderator palton w swej niezmierzonej madrosci nie wywali nastepnego wątku na bocznice

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Jak można odmówić komuś prawa do własnej opinii i odczuć.

Powinien być jeszcze osobny kolor dla osób-klakierów.

Dzięki ich aktywności wątek by pozostał w "stereo", gdzie jego miejsce.

• 2 tygodnie później...

Dla zainteresowanych pokazem gramofonow informuje ze spotkanie zostalo przelozone na nastepna sobote (zeby sie ktos w ciemno nie wybral).

Po rozmowie telefonicznej dowiedzialem sie ze cykle prezentacji odbeda sie o godzinach 14 ,16 ,18 a w nich czesc praktyczna oraz odsluchowa - zapowiada sie ciekawie :)

robix

Pod linkiem jest zajawka spotkania

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Pewnie się też wybiorę, choć z powodów lokalowych, a głownie synka i kotów, gramofon sobie jeszcze poczeka. W sklepie ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czechy24.com.pl - Czechy na okrągło

Ja jade z zona na 14 ta i byc moze zabiore kolege ale jeszcze sie nie okreslil czy napewno.

Do zobaczenia na spotkaniu ,jesli bedzie ktos z forum to chetnie podyskutuje na tematy audio i nie tylko:)

robix

no i zaliczone, z się tak nieładnie wyrażę :) Ale rozczarowany nie jestem. Po każdej wizycie w Fusicu czegoś nowego się dowiaduję. Np. dowiedziałem się, że te nowe konstrukcje gramofonów, jak wystawione Pro-Ject RPM 10.1 (?) czy Transrotor Super Seven (?) wcale mi się nie podobają, czego nie mogę powiedzieć o dźwięku który się z nich wydobywał. Ponieważ jak już pisałem wyżej winyle to jeszcze dla mnie przyszłość (Bambino miałem, więc i jakaś przeszłość :), niezwykle zachwyciło mnie odtworzenie Oxygen Jarre'a z płyty z 1976 roku. Ech, CD z tym samym materiałem niech się chowa, niezależnie od reszty toru; tu Accuphase 350/450? i Xavian XN360. Był jeszcze jeden system, tym razem bardziej przyjazny dla portfela: te malutkie klocuszki Pro-Jecta z serii Box, Usher 520 i tani gramofon (ale nie przyjrzałem się jaki), wszystko w tonacji czerwonej. Ale też fajnie grało, szczególnie gdy spojrzeliśmy na wzmacniacz i pre Pro-Jecta.

Następna rzecz, która mnie mocno zadziwiła, to prezentacja brzmienia wkładek Ortofona, ale odtworzona z takiego pudełka

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Korg MR1000. Podobno odtwarza to co zgra 1:1. Szczęka opada. Fakt - były na tym cudzie zgrane jedne z wyższych modeli wkładek Ortofona MC i jedna MM (podłączone: gramofon, transformator i pre), ale i tak takie źródło to niesamowita sprawa (słyszałem już jednak głosy, że to taki audio PhotoShop). Pan Mirek (? ech ta pamięć do nazw i nazwisk), który prezentował tym sposobem część swojej kolekcji wkładek, był też związany z firmą Mediam, dystrybutorem Ortofona w Polsce. No i dowiedziałem się jak ustawiać wkładkę, bezpośrednio od przedstawiciela Pro-Jecta. Fajna sprawa.

ten tańszy gramofon to chyba Pro-Ject RPM 1.3 Red

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czechy24.com.pl - Czechy na okrągło

Tym razem gralo w Fusiku znacznie lepiej niz poprzednio i chwala im za to :)

Prezentacje udane (szczegolnie dla poczatkujacych -ustawianie wkladki),pomysll Mirka (vis) ze zgraniem wkladek na swoim systemie zrobil na wszystkich wrazenie a na mnie utwor W.Gasowskiego z tloczenia Muzy (zaliczylem kolana)

Niestey mielismy wczoraj malo czasu i pozostal niedosyt bo nie moglismy dluzej pogadac i posluchac.

Ps.Co ciekawe moja pokazowa plyta zagrala na Transrotorze ,,mocno srednio,,co tylko mnie umocnilo w przekonaniu ze tloczenia sa niezwykle wazne aby dzwiek z analogu kolysal a moja kolekcja jest pod tym wzgledem zalosna z czego sobie zdaje sprawe:)

robix

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.