Skocz do zawartości
IGNORED

Wszysto o Audyssey MultEQ

KrzysiekA

Rekomendowane odpowiedzi

Pomyślałem że warto założyć temat o Audyssey MultEQ.

Podobne tematy istnieją po angielsku ale niestety ten język nie jest moją mocną stroną.

Ponieważ ostatnio kupiłem Amplituner z tym systemem ciekaw byłem jak działa i jak skuteczny jest ten system.

Niestety na stronie producenta nie można znaleźć nic konkretnego.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zastanawiam się co oznaczają te krotności w tabelce poniżej.

Jak dokładny jest podstawowy 2EQ i to się odnosi n.p. do QE parametrycznego albo graficznego. Ile filtrów korektora graficznego trzeba by użyć żeby uzyskać dokładność 2EQ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/78166-wszysto-o-audyssey-multeq/

Miałem tak samo kilka miesięcy temu gdy chciałem porównać z innymi systemami korekcji ;-) Podstawowy mnożnik to pewnie tylko kilka punktów (może z 7-11?). Chyba celowo nie podają żeby klient najsłabszej wersji się nie denerwował a z kolei ten któremu zamarzy się model z najlepszą wiedział że jest xXXX razy lepsza od podstawowej... Producenci sami generują voodoo takim informowaniem klientów...

Przydałoby się aby wyszedł behringer do 5.1.....

♫ ♪ ♪ ♫ ♪ ♪ ♫ fiu fiu.... Bocznica: Rozmowy na luzie: strona 20: Mlb łże...

Nie miałem okazji bawić się Audyssey MultEQ, ale z doświadczenia (na innym systemie autokalibracji: MCACC) wiem, że to działa tak sobie i bardzo zgrubnie coś tam ustawia. Ręczne korekty, cyzelowanie i dopieszczanie są absolutnie konieczne. Pozatym zastanowiło mnie dlaczegóż to mianowicie powtarzając ćwiczenie MCACC natychmiast po zakończeniu poprzedniego i w idealnie takich samych warunkach - dostaje się różne (czasam nawet znacznie) ustawienia.

Może AudysseyEQ jest lepszy. Nie wiem. MCACC też "sroce spod ogona" nie wypadł, jako że jest autorstwa londyńskiego Air Studios. A więc zacnej firmy z tradycjami.

Miałem tak samo kilka miesięcy temu gdy chciałem porównać z innymi systemami korekcji ;-) Podstawowy mnożnik to pewnie tylko kilka punktów (może z 7-11?). Chyba celowo nie podają żeby klient najsłabszej wersji się nie denerwował a z kolei ten któremu zamarzy się model z najlepszą wiedział że jest xXXX razy lepsza od podstawowej... Producenci sami generują voodoo takim informowaniem klientów...

Przydałoby się aby wyszedł behringer do 5.1.....

Coś w tym musi chyba być. Jeżeli się nie ma czym chwalić to lepiej nic nie pisać. Zastanawia mnie dlaczego nie można nic znaleźć na ten temat w sieci. A szukałem dosyć długo. Są pomiary ale MultEQ XT i nie wygląda to tak różowo jak w materiałach reklamowych. Być może dlatego że dla różnych miejsc odsłuchowych trzeba znaleźć jakiś kompromis.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.