Skocz do zawartości
IGNORED

NAD C 565 BEE - ktoś słyszał ?

Gość Audio_Newby

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Audio_Newby

(Konto usunięte)

Witam jak w temacie.

Szukam nowego CD. Moj wzmak to creek evo. Zastanawialem sie nad uzywanym NAD C 565 BEE. Ewentualnie prosze o rade co do zakupu czegoś innego. Mam do wydanie okolo 2000 na używkę. Muzyka - różna.

Thx

Bardzo dobry odtwarzacz, jednak do Twojego wzmacniacza Creek pomyśl jednak o Creek Evo2 CD.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Gość

(Konto usunięte)

Posiadam NAD C565, jednak u mnie jest połaczony również z NADem.

Połączenia z Creek nie słyszałem... Niemniej sam odtwarzacz jak dla mnie rewelacja :)

Możliwość wykorzystania jako DAC, dodatkowe wejście USB, CD Text.

Brzmienie: bardzo dobry, głęboki bas, wysokie tony w sam raz, ekstra scena.

Skoro masz wzmacniacz creeka i odpowiada Ci to brzmienie, to powinienes raczej dokupic CD dedykowany do tego wzmaka, czyli tez creeka. Odnosnie 565 to radzilbym wczesniej posluchanie takiego duetu. Nad i creek to moim zdaniem dwie inne szkoly dzwieku i takiego polaczenia przyznaje nie slyszalem. Natomiast odnosnie uzywanego 565 to musze Cie zmartwic, poniewaz jeszcze nie widzialem u nas z drugiej reki zadnej oferty tego modelu.. O duzych walorach wyposazenia tego CD (np. mozesz uzywac jako DAC) pisal juz moj przedmowca; dodam, ze to naprawde udane zrodlo CD, ktore brzmi IMHO znacznie lepiej niz np 542 i 545, z ktormi to mialem okazje go porownywac.

Gość Audio_Newby

(Konto usunięte)

Skoro masz wzmacniacz creeka i odpowiada Ci to brzmienie, to powinienes raczej dokupic CD dedykowany do tego wzmaka, czyli tez creeka. Odnosnie 565 to radzilbym wczesniej posluchanie takiego duetu. Nad i creek to moim zdaniem dwie inne szkoly dzwieku i takiego polaczenia przyznaje nie slyszalem. Natomiast odnosnie uzywanego 565 to musze Cie zmartwic, poniewaz jeszcze nie widzialem u nas z drugiej reki zadnej oferty tego modelu.. O duzych walorach wyposazenia tego CD (np. mozesz uzywac jako DAC) pisal juz moj przedmowca; dodam, ze to naprawde udane zrodlo CD, ktore brzmi IMHO znacznie lepiej niz np 542 i 545, z ktormi to mialem okazje go porownywac.

Wiem ;) Ale akurat tak dziwnie się złożyło, że creeka evo z drugiej ręki nie mogę upolować a tak się składa, że znajomy może odsprzedać mi swojego NADa za około 2000... jakoś mu nie podpasował. No i teraz dylemat polować na creeka czy brać tego nada.

Gość

(Konto usunięte)

Wiem ;) Ale akurat tak dziwnie się złożyło, że creeka evo z drugiej ręki nie mogę upolować a tak się składa, że znajomy może odsprzedać mi swojego NADa za około 2000... jakoś mu nie podpasował. No i teraz dylemat polować na creeka czy brać tego nada.

To już w ogóle nie rozumiem, w czym problem? ;)

Skoro znajomy ma, to najprostsze jest posłuchać u siebie w połączeniu z własnym wzmacniaczem...

Po co w ogóle ludzi pytać, skoro mogę sam sprawdzić?

Pozdrawiam!

Gość Audio_Newby

(Konto usunięte)

To już w ogóle nie rozumiem, w czym problem? ;)

Skoro znajomy ma, to najprostsze jest posłuchać u siebie w połączeniu z własnym wzmacniaczem...

Po co w ogóle ludzi pytać, skoro mogę sam sprawdzić?

Pozdrawiam!

znajomy niestety jest w innej części polski i nie bardzo jak mam się do niego udać z blachami ;)

Gość Audio_Newby

(Konto usunięte)

A teleportacja? Widziałem takie coś na filmie... ;)

W każdym badz razie ten NAD kusi ;) Po okazyjnej cenie. Niestety nie wiem czemu creeki cd tak ciężko znaleźć na giełdzie choć przeglądam bardzo często oferty :(

potwierdzam nad 565 to świetny cd nie ma porównania do 542 i 545, to urządzenie z klasą za śmieszne pieniądze, cholera wie jak to zagra z creekiem, najlepiej idź do sklepu i posłuchaj

witam

od pewnego czasu jestem posiadaczem nad-a c565… ostatnio połączyłem go z komputerem – karata creative x-fi fatality poprzez kabel optyczny… spodziewałem się że wszystko będzie odbywało się w odtwarzaczu w funkcji dac-a a tymczasem sterowanie dźwiękiem (głośność, modyfikacja brzmienia) nadal odbywa się w kompie = marna jakość… czy to normalne, czy też robie coś źle ??? proszę o sugestie…

co do wzmiankowanej kwestii łączenia dedykowanych sobie klocków mam różne doświadczenia… przykładowo bardziej odpowiadał mi Rotel RCD-1520 w połączeniu z nadem C315 BEE niż z dedykowanym

Gość

(Konto usunięte)

witam

od pewnego czasu jestem posiadaczem nad-a c565… ostatnio połączyłem go z komputerem – karata creative x-fi fatality poprzez kabel optyczny… spodziewałem się że wszystko będzie odbywało się w odtwarzaczu w funkcji dac-a a tymczasem sterowanie dźwiękiem (głośność, modyfikacja brzmienia) nadal odbywa się w kompie = marna jakość… czy to normalne, czy też robie coś źle ??? proszę o sugestie…

co do wzmiankowanej kwestii łączenia dedykowanych sobie klocków mam różne doświadczenia… przykładowo bardziej odpowiadał mi Rotel RCD-1520 w połączeniu z nadem C315 BEE niż z dedykowanym

Nie wiem dlaczego u Ciebie tak to wygląda - nie słucham muzyki z komputera i nie próbowałem takiego połączenia.

Niemniej łączyłem u siebie na próbę C565 z tunerem TV satelitarnej i minimalna zmiana na korzyść takiego połączenia była zauważalna :)

I w takim przypadku sterownia dźwiękiem z pozycji tunera nie było możliwe.

Widocznie inaczej rozwiązane jest połączenie wyjścia cyfrowego niż na Twojej karcie dźwiękowej.

sterowanie dźwiękiem (głośność, modyfikacja brzmienia) nadal odbywa się w kompie = marna jakość… czy to normalne, czy też robie coś źle ???

Robisz coś źle. Nie modyfikuj dźwięku w komputerze, wyłącz wszystkie "poprawiacze", głośność ustaw na 100%. Zainteresuj się hasłem "bit-perfect", sprawdź czy Twoja karta to potrafi.

mam ochote na jakies zmiany i mysle o tym cedeku ostatnio,obecnie gra u mnbie c525-uwazacie ze duzo bym zyskal ewentualna zamiana czy raczej zainwestowac w lepsze kolumny...? mam eposki m5 i odpowiadaja mi gabarytowo,cokolwiek wiekszego sie dusi u mnie a te malenstwa i tak potrafia wydrzec morde glosno.

Roksan Caspian m2, Epos m12.2,Cambridge Audio Stream Magic 6

• 1 miesiąc później...

Witam, u mnie C565 BEE współpracuje z wzmacniaczem C356 BEE i do tego kolumny Monitor Audio RS8 , świetnie kontrolowany ciepły bas którego w RS 8 nie brakuje, dobra dynamika , średnica nie wychodzi przed szereg, ogólnie pozytywnie.

A jaka tam jest kość DAC-a? Na stronie angielskiej NAD-a jest : "Wolfson 24/192 DACs in Dual Differential configuration"

a na stronie polskiej NAD jest : "24-bitowy przetwornik cyfrowo-analogowy Delta-Sigma firmy Burr-Brown". Czy to są te same przetworniki? Bo mnie się wydawało, że Wolfson i Burr-Brown to różne firmy.

Gość

(Konto usunięte)

A jaka tam jest kość DAC-a? Na stronie angielskiej NAD-a jest : "Wolfson 24/192 DACs in Dual Differential configuration"

a na stronie polskiej NAD jest : "24-bitowy przetwornik cyfrowo-analogowy Delta-Sigma firmy Burr-Brown". Czy to są te same przetworniki? Bo mnie się wydawało, że Wolfson i Burr-Brown to różne firmy.

I dobrze Ci się wydaje - Wolfson i Burr-Brown to oczywiście różne firmy ;)

Polską stronę NAD (odpowiedzialny Trimex) odpuść sobie... Brak aktualizacji, opisy kopiowane z niższych modeli do wyższych, nierzetelność...

W NAD C565 jest WOLFSON.

• 2 miesiące później...

U mnie nad c565 gra w drugim systemie i jest to zacne źródełko :-)) miałem do porównania dwa niższe modele bo nie chciałem znowu przesadzać z kasą to tylko sprzęt do sypialni ale no cóż ...... znowu poleciałem;-))) ten cd to przepaść jeśli chodzi o jego kolegów o niższych cyferkach :-)

• 2 miesiące później...

Witam. Czy ktoś mógłby przedstawić różnice pomiędzy:

- podłączenie komputera do daca nad c565

- podłączenie komputera do daca musical fidelity v-dac

Które rozwiązanie byłoby lepsze brzmieniowo?

• 3 miesiące później...

I dobrze Ci się wydaje - Wolfson i Burr-Brown to oczywiście różne firmy ;)

Polską stronę NAD (odpowiedzialny Trimex) odpuść sobie... Brak aktualizacji, opisy kopiowane z niższych modeli do wyższych, nierzetelność...

W NAD C565 jest WOLFSON.

Potwierdzam

• 3 lata później...

hej!

podbije, czyli mozliwe jest poloczenie optycznym kablem do 565 np MACa i streamowanie na NAD dzwieku i NAD robi DtoA conversion i z jakim skutkiem?

Rozumiem,ze usb tylko jako dysk a nie streaming jak w rdac arcam z kompa na nada?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.