Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze opinie o kolumnach JPW ML 1010!

majros

Rekomendowane odpowiedzi

Trochę danych technicznych :

* Moc: 150 Watt

* Impedancja : 6 ohm

* Dynamika : 92 dB

* Pasmo przenoszenia : 40-22000 Hz

* Wymiary: Wysokość : 110 cm

* Szerokość : 23 cm

* Głębokość : 40cm

Wiem tyle, że w tych 3-drożnych kolumnach są zastosowane głośniki firmy Perless.

Kolumny posiadają 2 x 165 mm bas i tylny bas-refleks.Masa 1 sztuki wynosi około 23kg. Znajdują się przyłącze podwójne pozłacane.

Dobrze grają, a przy tym są solidnie zbudowane. Estetyka już nieco niedzisiejsza. Za pieniądze które za nie wołają na rynku wtórnym warto. Model 910 mimo że niższy w chierarchii gra jeszcze lepiej.

Używałem Jpw 1010 przez parę lat naprzemiennie z amplifonem 40 i pioneerem VSA i pięknie się sprawowały, eksponowana średnica, angielskie brzmienie w jak najlepszym wydaniu.

strumieniowiec, lampy i tuby

No fajnie, ale o których ML1010 mowa? Wersja pierwsza, czy druga? Różnią się one znacząco, bo głośniki i góry, i średnich są całkowicie inne.

Co do solidności techniki i dobrej jakości ogólnej trzeba się zgodzić w obu przypadkach, lecz słyszałem, że grają trochę inaczej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 3 lata później...

Mam obecnie jpw ml 810 IMO u nas seria milenium jakoś niedoceniona przez to ceny na rynku wtórnym są zazwyczaj więcej niż dobre pokuszę się o stwierdzenie "bestbuy" Miałem już tannoye m4 - nie są złe ale wg mnie na pewno przereklamowane, dali 505 - bardzo fajne, jmlab(focal) cobalt 815 - zupełnie inna liga więc porównanie byłoby nie na miejscu. Wracając do sedna w czasie gdy były w sprzedaży bezpośrednia konkurencja to wspomniane tannoye mercury3, eltaxy liberty5+, B&W DM 305. Na podstawie doświadczeń z tannoyami m4 pokuszę się o stwierdzenie, że 810 są znacznie lepsze do tannoy m3 podobnie wypada model 910 w porównaniu do tannoy m4. 910 słuchałem u Brata i niestety moje tannoy m4 wypadły blado, ale to osławiony model więc sprzedały się szybko - podkreślam, że złe nie są ale mi bardziej odpowiada jpw milenium.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.