Skocz do zawartości
IGNORED

znudziły mi się tannoy mercury f2 i szukam alternatywy

jarekeraj

Rekomendowane odpowiedzi

Bass dosyć dobry. Oczywiście nie to co w podłogówkach na tych samych głośnikach, ale jest dobry.

Ja to nawet w tych podlogowkach basu nie slyszalem. Znaczy M34i.

Magnat Quantum 653 Lub starsze 603.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ciekawe jak ta nowa wysokotonowka sprawuje sie w porownaniu do starej i wogole cala seria.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

dziś była chwila to pomęczyłem tanoje

od yazoo do metallici

od haendla do zeppelina

od oldfielda do dire straits

może te garki nie są takie złe.. wszak tak łatwo zamienić siekierkę na kijek

może posłuchać frywolnego truchta i poczekać na bogatsze czasy

hmmm

jeszcze pomyślę

i bardzo dziękuję za wszelkie sugestie

używek dynaudio bym raczej nie brał - sami wiecie jak ludzie robią ludzi na wszystkim

zaintrygowały mnie celestiony

dali takoż

post leo nieco zniechęcił do mission - nie chcę ciemnych kolumn

ale przed nami weekend, w którym wezmę się jeszcze z tanojkami za bary

i nie są bez szans na wygraną

dziękuję i miłego wypoczynku!

Ja to nawet w tych podlogowkach basu nie slyszalem. Znaczy M34i.

Jak mam być niezły bas za stosunkowo niską cenę w podłogówkach to tylko M35i.

Pany,

a gdybym zwiększył budżet do 2 kafli i szarpnął się na B&W 685?

Miałem kiedyś avance epsilon 960, też na kevlarze, grały ślicznie ale tak jakoś oschle troszku.

Jakby 685 pod yamaszką zagrały?

Albo jest coś innego wartego uwagi za ok. 2tys, ale koniecznie nowe, koniecznie monitoru i koniecznie mid/bas nie mniej niż 16cm?

dzięki

B&W 685 to mocne,dynamiczne,świetnie grające monitory,jasne na górze i mocny kontrolowany bas.

Poza tym mój Arcam A32 trochę utemperował wysokie tony i dał mu ładną,pełną średnicę.

Nie słyszałem jeszcze żeby komu kolwiek dobrze grało zestawienie tych firm.

To do mnie?

Jeżeli chodzi o Yamahę AX-596 to nie przekreślałbym.

Słyszałem ostro z Rotelem,Nadem to czemu by nie z Yamahą.

Miało być zdjęcie z Quad 12l2 ,ale nie wyszło coś.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Albo jest coś innego wartego uwagi za ok. 2tys, ale koniecznie nowe, koniecznie monitoru i koniecznie mid/bas nie mniej niż 16cm?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z tym drugim linkiem uważałbym.Sam chciałem kupić coś od niego,ale

korespondowałem z gościem co kupił Mission M35i i nigdy nie dostał.

Kasa zwrot ciężka sprawa.

borewicz

hmmm zbijasz mnie bo znów o tych garkach pomyslałem, że jak mają dobry bas to bym je jakoś w pokoju upchnął, zwłaszcza, że mozna je w sieci wyrwać taniej niż m32i

rydz

takiego dźwięku właśnie się bojeję, a jak jeszcze zakuje w uszy to masakra, dzięki za przestrogę. słyszałem kiedyś 603 pod denonem, było jasno, ale fajnie, no ale pod yamahą może być inaczej

ale viatraco mnie uświadamia, że dynaudio byłoby w zasięgu. wow! jeżeli te 2_7 nie gorsze w basie niż stare 42ki to kusząca propozycja... ciekawe czy yamaszka by im podołała

Gość rydz

(Konto usunięte)

Pobuszowałem trochę i znalazłem w High Fidelity test Dynek 2-6,( choć o testach mam swoje zdanie).

Sygnatura dżwiękowa raczej zostala zresztą poczytaj sam, choć 596 poradzi sobie bez problemów radzę najpierw posluchać,oczywiście z dynkami 2-7

Pobuszowałem trochę i znalazłem w High Fidelity test Dynek 2-6,( choć o testach mam swoje zdanie).

Sygnatura dżwiękowa raczej zostala zresztą poczytaj sam, choć 596 poradzi sobie bez problemów radzę najpierw posluchać,oczywiście z dynkami 2-7

2/6 będą mniejszym obciążeniem bo impedancja nominalna 6 Ohm.Tyle że woofer 14cm, ale w pomieszczeniu ok 15m2 bym się tym nie martwił.

hejka

popatrzyłem na pokój, pomierzyłem i wyszło mi, że w zasadzie mógłbym wziąć takie hmmm powiedzmy nietypowe monitory w postaci dali concept 6

ponoć dobre, nie trzeba ich kierować na słuchacza tylko mogą niby stać równo "na ścianie", dziura od przodu...

jak byście się zapatrywali na dali z yamahą?

dzięki

wiem, że to fe zaraz pod sobą, przepraszam, ale nie widzę opcji edycji wpisu

szukam info o yamaha ns-8900 i coś ubogo w sieci, a kolumny intrygujące

ale czy kolumny yamahy mogą brzmieć dobrze ze wzmacniaczem yamahy? hmmmm...

Witaj.U mnie gra AX-496 z DM602 i mnie się to zestawienie w sumie podoba.Przy niektórych,zaznaczam niektórych płytach szczególnie z ostrzejsza muzyką rockową jest może troszkę zbyt dużo góry,ale lwia część płyt,które posiadam gra wg mnie i kilku znajomych na prawdę pysznie.Trudno tu opisywać brzmienie-najlepiej gdybyś sam posłuchał.Ja przyczyniłem się mimo ostrzeżeń na forum do mezaliansu Yamahy z B&W i nie żałuję. ;-)

jakby ktoś szukał informacji, posiadam dynki 2/7. Chciałem kupić jakieś tanie monitorki do 400/sztuke, wyjechałem z tymi dynkami. Odsłuchiwałem kilka monitorów, i żadne nie zagrały tak jak dynaudio, szczególnie bass, jest ciepły i potrafi zejść na prawdę bardzo nisko. Nigdy bym się nie spodziewał że takie małe pudełka grają tak jak grają. Napędzam je Denonem PMA 510 czyli chyba niezbędne minimum do tych kolumn.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Słuchajcie, a ja sobie dziś wziąłem z "tyłów" kina domowego, podłączyłem w system stereo Tannoy Mercury R1 i jest bomba :)

Fakt, że sam kabel głośnikowy jest droższy od tych kolumienek, ale szczęka mi opadła co one potrafią. Nigdy bym nie uwierzył- jaka scena, jak znikają z pokoju! Kompletna szajba. Co sugeruję? Może dać modelowi wyższmeu (i większemu) od moich R1 szansę i poszukać problemu w innych komponentach, bo ja pudełkowatego basu nie zanotowałem. Jasne, że kolumienka ma niedomagania, ale trzeba dać sporo, sporo więcej kapusty na nowe, które zachowałyby atuty Tannojków i uzupełniły o jędrne basiszcze. Tak sądzę.

A jeśli już szukać to może po krajowych manufakturkach?

no to niefart bo f2 już spuściłem

co do krajowych manufaktur - nęcą, ale i ryzyko ogromne na które raczej się nie piszę

poza dali concept 6 jeszcze mi chodzą po głowie monitor audio m4 - sporo jednak tańsze, ale jakoś ubogo o nich w sieci

Słuchajcie, a ja sobie dziś wziąłem z "tyłów" kina domowego, podłączyłem w system stereo Tannoy Mercury R1 i jest bomba :)

Jeżeli R1 to nie Mercury a Revolution.Istotna różnica i są też tym bardziej lepsze niż F2

Napędzam je Denonem PMA 510 czyli chyba niezbędne minimum do tych kolumn.

Fajny wzmacniaczyk za kilka stówek, ale do tych dynek to za mało.Trochę się marnują przy nim .Rozwinęłyby skrzydła dopiero przy DENON PMA-1510AE.

zatem finito

nabyłem dali concept 6

pierwsze wrażenie pozytywne, scena zarysowuje się nawet przy byle jakim rzuceniu kolumn na ścianę, przed prawdziwym ustawieniem.

Charakterem podobne do tannoyek, ale bez tej pudełkowatości :)

teraz grzanie i czekanie, aż muza wypełni się ciałem

wielkie dzięki za wszelkie sugestie i wpisy

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.