Skocz do zawartości
IGNORED

Philips CD 960 - nie wysuwa się szuflada

gas999

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

od dłuższego czasu jestem szczęśliwym posiadaczem Philipsa 960.

Niestety tydzień temu szuflada przestała się wysuwać. Ze wstępnych oględzin wydaje mi się, że rozciągnęły się paski wysuwające szufladę.

Na niemieckim allegro znalazłem komplet naprawczych o-ringów do szuflady w bajońskiej cenie.

Czy ktoś z Szanownych Forumowiczów mógłby napisać jakie rozmiary o-ringów powinienem zakupić aby naprawa nie przekroczyła wartości odtwarzacza? :)

Pozdrawiam serdecznie,

piotrek

W bliźniaczym Marantzu CD94 wymieniałem paski. Zrobiłem to sam. Zdjąłem wszystkie paski, które się dało (nie ruszałem tego po lewej stronie, który jest skrzyżowany ze stalową linką) i poszedłem do sklepu z częściami elektronicznymi. Miła Pani dobrała mi wielkości na podstawie wzorów, które przyniosłem. Koszt pasków nie przekroczył 5 zł.

Wielkie dzięki,

znalazłem taki sklepik,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

teraz tylko trzeba wszystko pomierzyć.

Pozdrawiam,

Piotrek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam

Gumowe paski starym sposobem można wygotować ;). Ja zawijam w jakiś papier co by nie przywarły do dna i do gara. Po takim zabiegu będą działać przez jakiś czas.

Pozdrawiam Romek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.