Skocz do zawartości
IGNORED

Wygłuszenie pomieszczenia w piwnicy.

BRU7E

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!,

Sprawa wygląda następująco - w piwnicy, w jednym z pomieszczeń mam zrobioną kanciapę. Często robione są tam imprezy, mixuje z kumplami, od czasu do czasu też tworzę kawałki itp itp - chodzi o to - że jest głośno. Mam tam 2x 200W (3 drożne) głośniki estradowe. Problemy się zaczynają, gdy reszta domowników chce spać. Podłoga nie posiada żadnego typu wyciszenia (domek jednorodzinny) , jak to bywa w blokach. Już muzykę nocą sobie można podarować, natomiast chodzi przede wszystkim o wyciszenie rozmów. Priorytetem jest dla mnie wyciszenie sufitu (podłogi). Na początku myślałem o wytłaczankach, to jednak okazało się niewypałem ze względu na słabe pochłanianie dźwięku. Znalazłem matę na allegro

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i zastanawiam się, czy by ona wystarczała? Co o tym sądzicie? Może macie jakieś inny warianty? Nie ukrywam oczywiście, że to wszystko ma być po taniości , jak to na studenta przystało. Z góry dziękuję za wszelka pomoc/sugestie etc.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

to powinno lepiej pochłonąć:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

l'enfant sauvage

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (wystarcza ostatnie 2-3 strony)

Ukryta Zawartość

tego jest wiecej...

I nie, gabka sie nie nadaje. Styropian takze. Jesli tylko masz mozliwosc to sufit podwieszany jak w jednym z podlinkowanych tematow. Nie jest to pomieszczenie mieszkalne wiec nawet znaczne obnizenie sufitu nie powinno byc zbyt uciazliwe.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

server unreachable;--

Nie ma tanio i dobrze!

30kg/m3 to bardzo mało, w dodatku zaledwie 3cm wysokości. Odpuść sobie. Zrób panele z wełny mieralnej/skalnej o różnych grubościach. Do tego dywan/wykładzina na podłogę (na ściany tez może być).

Pozdrawiam Mirosław Andrejuk

W pomieszczeniach mieszkalnych obnizenie sufitu o 20cm (plyta, welna, 10cm powietrza) moze sie skonczyc poczuciem ze sufit sie wali na glowe, ale w takim "dodatkowym" pomieszczeniu to nie powinien byc az taki problem. Tym niemniej radzilbym uwazac, bo jak ktos wyzszy podskoczy w pomieszczeniu z wysokoscia 225 to moze zrobic dziure w suficie.

Btw migrena to on. :D

server unreachable;--

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.