Skocz do zawartości
IGNORED

Warszawski Klub Audiofila i Melomana

Rekomendowane odpowiedzi

Ale nie zawsze się daje tak "logicznie i arymetrycznie" łączyć cechy. Zmieniając jedną, zmienia się całość.

W sumie, to albo gra dobrze albo do dupy. Jak gra dobrze, to wszystko gra dobrze.

Napisałem, że "prawdopodobnie" połączę preamp lampowy z Ugodą. Oczywiście, że najpierw sprawdzę, czy to ze sobą gra... ;-) A na razie muszę wpakować Ugodę do jakiejś tymczasowej obudowy... ;-)

Jak dzieci :)

Pytanie, może bym wpadł ze swoimi końcówkami? :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Spokojnie, to był żart, w ten piątek przytargam coś fajniejszego :) Niech to będzie niespodzianka :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Wpadaj!

Jesteś pewien? :)

No to nam miło, zapraszamy na następne spotkanko w Piątek :)

Bardzo mi się podobało! Tak bym rzekł!

>>ganzz_gut

Bardzo fajny amp! Bardzo dobrze zagrał, w ogóle coraz lepiej kolumny Twonk`a sobie radzą. Wygląd mi się spodobał, szkoda, że nie szampan :) Inna sprawa, że od początku grało bardzo dobrze, jak dla mnie.

Stary audiofil, jak zawsze, albo go nie ma, albo zjawia się z RTVEuroAGD, no i weź się nie zlituj :) Z racji tego, że słuchałem kolumn u niego, więc wiem, że nie zagrały na 100%, dlatego ciężko ocenić resztę. Co prawda transport i DAC`a znam, tak nowego Abraxas`a słyszałem po raz pierwszy. Dlatego, jak tylko będzie czas, zaraz trzeba się wybrać na odsłuch :) Przez większość czasu było dosyć sztucznie, dopiero później, zaczęło grać. I wtedy mi się spodobało. Tascam32 za to, o kur..., ale było pierd...., dziękuję za możliwość odsłuchu :)

Twonk, jesteś pewien, że WEGA C-1 to taki sobie magnet? :) U mnie gra rewelacyjnie! Z nagrywaniem jeszcze jest coś nie halo, ale to się zrobi :) Głowica nie była ruszana, wyczyściłem wałek i rolkę, głowice także, rozruszałem go trochę, wyregulowałem na razie Playback Level, psiknąłem Kontaktem przełącznik typu taśmy - aktualnie się grzeje, jeszcze parę dni i zrobię resztę regulacji, mechanizm bez rewelacji, ale za to czysto w środku!

Nie znalazłem żadnych informacji na temat tego magnetofonu, wiem jednak, że był robiony przez Sony. Posiada najtwardszą głowicę kiedykolwiek produkowaną: F&F (Ferit&Ferit Head), takie twarde głowice produkował też Technics (SX Head) oraz Akai (GX Head). Akai dodatkowo swoje głowice GX wyposażał w cieniutką warstwę szkła. Są to jedyne głowice, które teoretycznie są nieścieralne.

Niżej fotka :)

post-15740-0-72858500-1305400614_thumb.jpg

Edytowane przez neomammut

>bubusia

Zapraszamy, przyjedź w piątek.

>neomammut

No to cieszę się, że trafił w dobre, troskliwe ręce... ;-)

>ganz_gutt

Fajny wzmacniacz, bardzo ładnie zagrał.

A Staremu Audiofilowi pozazdrościć wigoru i entuzjazmu... ;-) Znowu przytargał do klubu kompletny system - swoje kolumny (wraz z granitowymi standami), dzielonego Mac-a (transport/DAC), jakiegoś kolejnego nowego Abraxasa (tym razem z trafami Lundahla), a do tego tak ze 40 kg kabli... ;-) Ten nowy Abraxas zagrał lepiej niż poprzedni - był bardziej przejrzysty i rozdzielczy. Chyba miał też lepszą przestrzeń (na ile było słychać siedząc z boku). Jedynie bas odstawał od reszty, ale to pewnie w jakimś stopniu wina naszego pomieszczenia.

>>Twonk

Zapomniałbym, dziękuję, rzecz jasna, za ten podarek, poważnie, sprawił mi wiele radości! Przytargam go raz jeszcze w piątek, bo warto posłuchać, chyba, że po raz kolejny, u mnie gra rewelka a u Was do kitu :) Szkoda, że nie wszystko ze wszystkim się zgra... :(

Panowie, dziękuję za komplementy w imieniu mojego wzmacniacza.

Odsłuch w klubie utwierdził mnie tylko w przekonaniu co do jego "fajności" (krell może się schować) i dał kierunek dalszych poszukiwań. Jak wspominałem pomalutku będę się zabierał za jakieś nowe kolumny i monitory twonka oraz kolumienki SA mocno nakierowały moją uwagę na scan-speaka revelatora albo i illuminatora.

Odsłuch przyniósł też jedną niespodziewaną zmianę. Jak wtykałem kable głośnikowe w klubie to zauważyłem, że mam zmienione nakrętki na zaciski - tj. na żyle była czarna zakrętka od masy i na odwrót... Nie byłem tylko pewien, czy w domu miałem podpięty prawidłowo, czy według koloru nakrętek. Po powrocie, patrząc na zagięcie kabla, okazało się, że jednak było źle. Drobna poprawka i teraz jakaś lepsza stereofonia jest (takie audio-voodoo)! A ja się wcześniej złościłem na akustykę pomieszczenia (która swoją drogą jeszcze bez adaptacji też nie jest najlepsza, no ale)... :)

Czy ktoś cos dzisiaj przynosi? ;)

Jakby co, moge wziąc ze sobą swój odtwarzacz cyfrowy. Gra już vaw, flac i mp3. Możecie zabrać na pendrivie jakieś swoje audiofilskie kolekcje empetrójek :).

Ja dzisiaj tylko preampa, a jakiego, to się dowiecie na miejscu :)

Bardzo miły wieczór! Dziękuję za posłuchanie Tascam`a, za tydzień Wam daruję, choć Twonk może mieć odmienne zdanie, a może mi się też odmieni? :)

Witam raz jeszcze nowego członka klubu!

>>jar1

Kostka CXP82316 do wymiany, nie mam takiej, ale będę czatował na sprzęt uszkodzony, bo nie jest ona już produkowana. Z opinii wyczytałem, że to jest bardzo ładnie brzmiący odtwarzacz, szczegółowy i z charakterem. Zachęciło mnie to do jego reanimacji :) Swoją drogą, widać spore oszczędności, szczególnie, że to klasa QS :)

Dzieki za powitanie i milo spedzony czas, co do dzwieku - ladna przestrzen

Jezeli bedzie chec/czas to moge przywiezc to co mam jako zrodlo, czyli rdaca z teddim pardo, wydaje mi sie ze porownanie rdaca z fabrycznym zasilaniem vs pardo zasilacz moze byc ciekawe, na koncu moznaby to odniesc do forumowego lektora, temat rdaca z zasilaniem dosyc modny, takze moznaby first hand zobaczyc co i jak

pozd

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Twonk, chyba Ci ślinka cieknie :) Z tego co sam czytałem, podobno rDAC`owi rosną skrzydła :)

W piątek może być jeszcze ciekawiej, bo najprawdopodobniej przyniosę ze sobą DAC-a autorstwa Teddy Pardo, którego dostanę na tydzień do posłuchania... ;-) Porównamy sobie go z rDAC-kiem (w obu wersjach zasilania).

No to ja też coś przytargam na płyty :)

>>jar1

Ja nie zrobię? :) Sterownik jest sprawny jak łza, ale za to trzeba było wymienić inny układ, zlikwidować zimne luty i styki przeczyścić :) Sztuka naprawy magnetofonów się jednak przydaje :)

post-15740-0-44129900-1306145868_thumb.jpg

PS: Naprawa z myciem włącznie, taki syf w środku i na froncie! Jar, wstydź się!

Edytowane przez neomammut

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.