Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacze Pana Kuleszy

Azus

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Gość

(Konto usunięte)

Nie pisałem o wzmacniaczu słuchawkowym tylko o wzmacniaczu z kitu AVT, który Darkul kiedyś złożył, Jesteś tak samo kiepskim manipulantem jak Darkul i McGywer po sklonowaniu :-) Wykonał usługę montazu za 2500, jak chcesz zrobię ci taka za 5000 tylko poczekaj z pół roku na efekt :-)

Albo dłużej bo zwyczajem megakonstruktorów zniknę bez wieści na ten czas. Będziesz mógł potem napisac wątek "Kubri nie odpowiada, gdzie moje pieniądze" :-)

O.K. Umowa stoi.

Na tych samych warunkach chce zawrzeć z Tobą umowę jak zawarłem z Panem Darkiem.

Wykonaj ten wzmak. Wyślij mi zdjecią jak będzie gotowy i jak już go wypróbujesz. Ja wpłacę Ci połowę ceny i będę miał tydzień czasu na posłuchanie. Jak mi podejdzie to kupię i dopłacę drugą połowę ceny. Jak mi się nie spodoba to Ci go odeślę a Ty oddasz mi wpłaconą kwotę w całości w terminie 48h.

Czekam na informacje z postępu prac.

Jak będziesz miał wzmak gotowy to wymienimy się podpisanymi umowami.

Nikt mu wiedzy nie odbiera...ale jako handlowiec jest 100 lat za murzynami....chyba, ze ktoś jest naiwny i daje się nabrać na zgrabne słówka naganiaczy, w końcu raz na jakiś czas coś sprzedaje po cenie jaką sobie wymyśli pod wpływem chwili....

Jest dokładnie tyle samo co wszyscy forumowi guru z gatunku "daj mi kasę ać ja ci zbuduję".

Nie tylko tych dwóch panów. było tutaj takich więcej z tym że bardzo krótko bo dawali ciała już po przyjęciu pierwszego zlecenia i klaka działałała tylko do chwili ich wstąpienia na forum.

moze napisze do niego i zapytam o koncowke,jesli piece sa w klasie a lub ab,sa tam chyba wcale pokazne transformatory,wiecie jakiej mocy oraz jaka Darek deklaruje Wam moc dla 4 i 8 ohm?

Czyli jakbyś umiał zrobić auto i telewizor (a co maja do rzeczy to nie wiem ale jakąs ukryta myśl w tym musi być), to byś zapłacił 2500 za wzmacniacz, który kosztuje 130 złotych?

Audiofile to jednak mają fantazję :-)

Dla tych co nie pamiętają historii, przelewały sie przez forum zachwyty gainclonem - chipampem czy jak go tam zwali - czyli wzmacniaczem scalonym na układzie LM3875 - 3886

Taki dym wokół tego zrobili geszefciarze na forum że ludzie zaczęli łykać te wiadomości niczym szczyty hi-endu. Efektem był wysyp usługowego składania LM i zamawiania płytek (specjalnie nawet nie potrzebnych bo na pająka też robili) Ale sprzedanie wzmacniacza z kitu z lekko licząc 8-krotnym przebiciem było bezczelnością na która można sobie było pozwolić dzięki robieniu dymu przez klakierów.

Jak kurz opadł przenieśli zachwyty na inne konstrukcje. Ci sami później pisali że LM to byle co że nie gra i w ogóle najlepsze są ich obecne tranzystorowce - akurat to co mieli na swoim kuchennym stole do montazu.

Nie to jest jednak istotne. Tylko to, że żadna umowa nie zabezpieczy kupującego przed ryzykiem osobowym po stronie wykonawcy.

A usunięte "Wal się" Kuleszy to niby z salonów było.......?

Darkul teraz jak na swoje możliwości wersalem pojechał. Pamiętam dyskusje z jego udziałem. Kiedyś to był kozak, fajnie się czytało :-)

Nie, i pewnie dlatego też wyleciało.

Mnie to nie przeszkadzało, a dodaje kolorytu.

Zapamiętaj, że obraża się tylko służba.

Gość Gość

(Konto usunięte)

Jak bym się obraził to bym z Tobą nie rozmawiał. To służbę trzeba uczyć zachowania.

Dla tych co nie pamiętają historii, przelewały sie przez forum zachwyty gainclonem - chipampem czy jak go tam zwali - czyli wzmacniaczem scalonym na układzie LM3875 - 3886

Taki dym wokół tego zrobili geszefciarze na forum że ludzie zaczęli łykać te wiadomości niczym szczyty hi-endu. Efektem był wysyp usługowego składania LM i zamawiania płytek (specjalnie nawet nie potrzebnych bo na pająka też robili) Ale sprzedanie wzmacniacza z kitu z lekko licząc 8-krotnym przebiciem było bezczelnością na która można sobie było pozwolić dzięki robieniu dymu przez klakierów.

Nie o zachwyty i uwielbiebie mi chodziło. Ja tylko napisałem jak u mnie przebiegła transakcja i jak w porównaniu z poprzednimi klockami gra u mnie Zagra. Tylko tyle. Przecież nikogo nie namawiam do zakupu. Zdaję tylko relację z mojej przygody z jego wyrobami. Nawet jak ktoś ma ochotę to zapraszam na odsłuch. Nawet możecie swoje klocki przywieź. Jak zagrają lepiej to znowu się będę drapał po głowie jak je kupić.Też byłem przez kolegów z forum zapraszany i za to im jestem wdzięczny.

moze napisze do niego i zapytam o koncowke,jesli piece sa w klasie a lub ab,sa tam chyba wcale pokazne transformatory,wiecie jakiej mocy oraz jaka Darek deklaruje Wam moc dla 4 i 8 ohm?

Z tego co wiem Integry D.K. (zbalansowane) mają moc w granicach 70- 80 VA a dzielone urządzenia na poziomie około 150 VA. Czy jednak jest to dla 4 czy 8 to nie wiem. Słuchający określili je jako "rzeczywiste i prawdziwe" a nie papierowe. Stąd ciekawy jestem czy dadzą radę napędzić Infinity Kolegi ZukZukZuka jeżeli dojdzie do spotkania. Może uda się przy okazji podpiąć je pod wymagające Extremy czy też BW 801 - to chyba u znajomego P. Jacka grają. Wtedy by się wyjaśniło wszystko.

A tu widzę dalej gorąca atmosfera.

Dla mnie wystarczy wysokiej temperatury za oknem, szkoda, że inni nie cieszą się latem.

pozdrawiam

Robert

tia,nie bede wspominal osoby,bo chyba juz nie posrod nas-Gainclone pelen wypas,niesfazowany na wyjsciach,wywalil korki poza tym,brzmieniowo-dramat!

Kto taki?

Senicz? On chyba nie budował wzmacniacza na LMach? Albo kombinował jakiś przedwzmacniacz. Pisał ze mu się spalił tranzystor

LM to gotowy wzmacniacz ze schematem, trudno cos zepsuć, specjalistami od tego typu projektów na forum był Peter Daniel i Damian Antoniak (Veteran). W nim się przyrost jakości uzyskuje przez dokładnie kolejnych wzmacniaczy w mostku. 6 takich kości pozwala zbudować kanał JF Concentra. Maksymalne co widziałem u producenta to 4xLM3886 w dwóch kościach LM4780 gdzie każdy układ jest powieleniem - jak w klockach Lego. A to już daje spokojnie 150W przy wysterowaniu niskiej impedancji i znamionowych zniekształceniach.

A skąd.

Odbiegliśmy od tematu. Bo DK robił sporadycznie takie rzeczy na fali chwilowej popularności Gainclone.

Dodam tylko że mimo reklamowanej łatwości i prostoty nikt chyba nie pokusił się o zrobienie klona JF Concentra, choć Vetetran miał w tamtym okresie płytki uruchomione modułów 3xLM3886 plus jakiś układ symetryzacji - w zasadzie wszystko do zbudowania klona JF ;-)

nie,to zupelnie inny weteran tego forum,sprawa miala m-ce 6 lub 7 lat temu,inny weteran,Gutekbull,pisal na forum,ze ten gainclone byl bliski klasie jego Maca.wyszedl z tego blamaz.jeszcze nie spotkalem lepszej koncówki niz owczesny LFD,sprzet redakcji MHF.

tu jest dyskusja o darkulu,dajmy moze spokoj pozalowania godnym gainclonom o plastykowym brzmieniu

tu jest dyskusja o darkulu,dajmy moze spokoj pozalowania godnym gainclonom o plastykowym brzmieniu

Gość Gość

(Konto usunięte)

Z tego co wiem Integry D.K. (zbalansowane) mają moc w granicach 70- 80 VA a dzielone urządzenia na poziomie około 150 VA. Czy jednak jest to dla 4 czy 8 to nie wiem. Słuchający określili je jako "rzeczywiste i prawdziwe" a nie papierowe. Stąd ciekawy jestem czy dadzą radę napędzić Infinity Kolegi ZukZukZuka jeżeli dojdzie do spotkania. Może uda się przy okazji podpiąć je pod wymagające Extremy czy też BW 801 - to chyba u znajomego P. Jacka grają. Wtedy by się wyjaśniło wszystko.

Dla mnie wystarczy wysokiej temperatury za oknem, szkoda, że inni nie cieszą się latem.

pozdrawiam

Robert

Moja integra ma 80W 2/4/8 Ohm.

I to słychać. Ja właśnie mam podobnie jak Zukzukzuk stare trumny Infinity. U mnie są Kappy 8.2i i RSIIIb. Radzi sobie z nimi lepiej niż mające po 200W/8Ohm piece. Np. HK990, Pioneer Elite M-91 czy nawet ASR Emitter 1. To sprawdzone przeze mnie konfiguracje.

Hmmm Jef Rowland Concentra II miał plastikowe brzmienie ?

Przez te chip ampy od Petere Daniela sie ludziom całkiem poprzestawiało. Najpierw na siłę robili hi end ze wzmacniacza bo prosty jak drut. A teraz robią plastikowe brzmienie z tego samego wzmacniacza bo prosty jak drut :-)

Tym niemniej ciekawym co tam do tego LMa mogli dolutować, bo na oko to nic się więcej nie da.

Tym niemniej ciekawym co tam do tego LMa mogli dolutować, bo na oko to nic się więcej nie da.

Kubri mocny jesteś w gębie nic ponad to niestety.

[...]

Skoro się mądrzysz to zrób swój kosztorys , zbuduj coś ciekawego z LM3886 lub inną kością za 10..30 PLN/ szt wyceń a ja zrobię coś innego tez na bazie tych samych lyb podobnych podzespołów ale wycenię po swojemu , dajmy oba urządzenia do ćwiczeń np. zildjian'nowi , człowiek grał na drumach i wie co to jest atak,wybrzmienie i barwa dźwięku. Wie na czym polega słuchanie muzy ...emocje.

No chyba że zildjiana też uznasz za klakiera no to sorry.

hq150 80w/2/4/8 ohm? Nie wzrasta/nie spada wraz ze spadkiem/wzrostem impedancji? W jakiej klasie jest to piec? Ciekawe

Takie rzeczy to tylko w klasie D.

Arku, no tnie ale stopki nie ruszy:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Oczywiście, że nie chodziło mi bardziej o sprawność jaką daje klasa D oraz, że akceptuje spadki nawet do 1ohma.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Skoro zrobiłeś zarzut to daj swój kosztorys , zrób takie coś aby zagrało w obudowie z osprzętem.

Ja zrobię swoje j.w.

Dajmy to do zidjiana lub do testów u kilku forumowiczów.

Każdy niech zrobi swoją ocenę.

Pamiętaj o tym że ja jedynie użyłem druk z AVT , wartości punktów pracy zawsze dawałem po swojemu po prostu inne.

Nawet Zobel był nietypowy.

TDA7293 też jest dobrą kością , nawet lepszą od LM i wielu byłoby zaskoczonych.

Może każdy niech się zmieści w danych kosztach i dajmy do porównań, ale cenę każdy określi sam.

Chyba jesteś w stanie ugryźć temat ?

Widzisz przy moim nicku napis "branża"?

Bo ja przy Twoim nie widzę. Więc dlaczego rozmawiasz o kosztorysach? Prowadzisz tu taj interesy zza węgła?

Czy tak się lubisz zakładać, masz moze cos wspólnego z tym panem -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość vasa

(Konto usunięte)

No fakt. Dać 2500 za wzmacniacz wartu tak z 300 na rynku, to trzeba mieć z czego dopłacać :-)

Namówiłeś mnie.

W najbliższym czasie wybiorę się do Wa-wy żeby posłuchać jakiegoś wzmacniacza Darka Kuleszy.

A potem się dopiszę w tym wątku.

PS. Ciekawe czy zostanę okrzyknięty kolejnym klonem ? :D

wielu piecom brak artykulacji faktury i emocji podczas gdy maja niezle osiagi mocowe i kontrole dolu,i odwrotnie,np caspian u mnie zagral ladnie od srodka w gore,podobnie pisze sie o lavardin,dolu niet przy 4 ohm, jak jest tutaj? Jak ocenicie daca? W ogole nikt z Was jeszcze nie opisal wrazen

Ciekaw jestem opinii kolegi Vasa.

Ja niestety teraz mam "gorący okres" w pracy.

W domu po 18-19.00 więc nie bardzo jest jak skupić się na zabawie,swoich lampek nie włączałem od dobrych nastu dni.

Wstępnie się nawet dogadałem z P. Darkiem co do odsłuchu integry, ale życie i praca pisze trochę inne scenariusze.

Jako zagorzały "lampa" pomyślałem w pierwszej kolejności o zastosowaniu wzmacniacza D.K. jako napędu dla basów w moich HA Grad 300B (mam pre które taką możliwość daje: 300B po RCA a Integra DK po XLR).

Mimo dobrych parametrów głośników P. Jurka 8-9 Watów z 300B nie zawsze daje rady do końca ich okiełznać w klasyce i rocku. Być może jednak będę zmieniał wzmak w zależności od nastroju i słuchanego repertuaru.

Czekam więc na opinię kolegów które będę mógł skonfrontować w niedalekiej (mam nadzieje) przyszłości.

Namawiam mocno D.K. aby wykonał urządzenie w wersji "Gepanzerte" do odsłuchów i podrzucił w kilka miejsc. Nieformalne grupy kolegów z forum zbierają się cyklicznie w różnych częściach kraju na odsłuchy i jeśli by mieli chęć...Temat do przemyślenia. Mielibyśmy niezależne opinie i testy w różnych konfiguracjach sprzętowych i lokalowych - słowem nikt nie zarzuciłby klakierstwa.

pozdr.

Robert

Gość Gość

(Konto usunięte)

wielu piecom brak artykulacji faktury i emocji podczas gdy maja niezle osiagi mocowe i kontrole dolu,i odwrotnie,np caspian u mnie zagral ladnie od srodka w gore,podobnie pisze sie o lavardin,dolu niet przy 4 ohm, jak jest tutaj? Jak ocenicie daca? W ogole nikt z Was jeszcze nie opisal wrazen

Jak to nikt?

Już pisałem.

W poprównaniu z Emitterem Zagra ma niesamowity dół. Kontrola basu i jego artykulacja jest rewelacyjna. Średnicę mam lekko cofniętą za linię kolumn. W Emitterze średnica była najśilniejsza ale to chyba efekt uboższego dołu. Zagra ma fenomenalny drive, gra gęściejszym dźwiękiem niż Emitter. Emitter był bardziej zimny. Jak dla mnie Zagra to takie,, amerykańskie'' granie. To nie jest plumkanie, to jest ogień.

DAC w Zagrze u mnie zagrał lepiej niż Havana DAC. Obecnie CD Onkyo Integra 7911 jest tylko transportem, bo lepiej mi syste gra z wykorzystaniem DAC-a w integrze.

Jako zagorzały "lampa" pomyślałem w pierwszej kolejności o zastosowaniu wzmacniacza D.K. jako napędu dla basów w moich HA Grad 300B (mam pre które taką możliwość daje: 300B po RCA a Integra DK po XLR).

Ja przed zakupem Zagry też miałem podobny pomysł. Poprosiłem o wykonanie wyjścia pre-out z Integry aby Emittera pozostawić na górze i środku a dół pogonić z Zagry. Jak posłuchałem samej Zagry pomysł z bi-ampingiem prysł. Nie ma takiej potrzeby u mnie. Sama Zagra jest równie dobra na srednicy i górze a do tego ten dół.

"Jak dla mnie Zagra to takie,, amerykańskie'' granie. To nie jest plumkanie, to jest ogień"

mam inne doświadczenia z piecami z U$- dużo poweru,mało finezji. bas jest ale do dupy tj bezbarwny ,z "cyfrowym nalotem". nazwałbym to hmmm... dyma...ie bez polotu:-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.