Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacze Pana Kuleszy

Azus

Rekomendowane odpowiedzi

Wiadomo, wszystko ma swoje plusy i minusy, tylko pamiętajcie aby te plusy nie przesłoniły Wam minusów;-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Gość Gość

(Konto usunięte)

Jakie są dokładne wymiary integry ? Widać, że mała, ale ile to jest konkretnie ? Trochę niebezpieczne to mocne grzanie, jeszcze z dymem pójdzie kurna :>

40x20x12cm. Przy najbliższym głośnym odsłuchu zmierzę z ciekawości temperaturę przedniego radiatora. Ten się grzeje. Na oko po długim, głośnym graniu wydaje mi się że może być z 50 stopni.

Nie jest to jakaś katastrofa. Onkyo 905 grzeje się podobnie jak nie bardziej.

Gość partick

(Konto usunięte)

Masz rację z tym że czasem słychac że to kaszlak a czasem że V12 : ) a czasem Łada ...po resursie : ))

a te Twoje to które są... bo z tego co widać, to garażowa samoróbka liczona w pojedynczych sztukach.

Gość partick

(Konto usunięte)

Aston Martin zaczynał w garażu,Musical Fidelity w kuchni...

a darkul zaczynał w piwnicy i ma już garaż...?

Obyś miał garaż .. TAKI : )

na sztuki, to ja ci też mogę zrobić wzmacniacz - tylko to się nie opłaca, niestety.

Gość Gość

(Konto usunięte)

a te Twoje to które są... bo z tego co widać, to garażowa samoróbka liczona w pojedynczych sztukach.

Proponuję na wieczór film : Prawdziwa historia.

Zobaczysz co czasami znaczy talent i garaż. Ta Twoja ,,garażowa samoróbka'' może okazać się pogromcą technologii i milionów. Film na faktach.

Swoją drogą gorąco polecam film każdemu. REWELACJA.

http://www.filmweb.pl/Prawdziwa.Historia

Gość Gość

(Konto usunięte)

jak już się okaże, to pogadamy, ok? ;)

PS. Hopkinsa uwielbiam, zaraz sobie ściągnę - dzięki :)

pierwszy strzał, pudło. ale są inne źródła ;)

Proponuję wypożyczalnię DVD.

Film rewelacja. Ja oglądałem z zapartym tchem. Ale to może zboczenie bo parę lat nad motorami spędziłem w warsztacie.

Zobaczysz że nazywanie wyrobów kogoś innego jako garażowej samoróby może być komplementem a nie jak u Ciebie próbą dyskredytowania jakości.

na sztuki, to ja ci też mogę zrobić wzmacniacz - tylko to się nie opłaca, niestety.

No widzisz a Panu Darkowi się jakoś opłaca.

Gość partick

(Konto usunięte)

Proponuję wypożyczalnię DVD.

o tej godzinie w niedzielę, na moim półwiejskim zadupiu, no bez jaj ;)

No widzisz a Panu Darkowi się jakoś opłaca.

a ja nie jestem Panem Darkiem i mnie się nie opłaca.

ja wiem ile powtarzalnych sztuk muszę mieć na start i jak to musi wzrastać po prezentacji - jak mnie będzie stać, to zrealizuję, a jak nie, to nie. i tyle.

Partick

Ciekawym czy z półwiejskiego,jak piszesz,zadupia,udzielasz się na któymś z angielskich forum? Tam gdybyś miast pogratulować odwagi,życzyć sukcesu wstawił te swoje zadupne chamskie wpisy,byłbyś z mety jeśli niezbanowany choć na jakiś czas,to jeszcze opierdzielony przez niektórych forumowiczów,

Gość partick

(Konto usunięte)

Ciekawym czy z półwiejskiego,jak piszesz,zadupia,udzielasz się na któymś z angielskich forum? Tam gdybyś miast pogratulować odwagi,życzyć sukcesu wstawił te swoje zadupne chamskie wpisy,byłbyś z mety jeśli niezbanowany choć na jakiś czas,to jeszcze opierdzielony przez niektórych forumowiczów,

jakby co, to dasz mi znać? ;-D

Aston Martin zaczynał w garażu,Musical Fidelity w kuchni...

No tak... Ale te nasze forumowe magakonstruktory zaczynają w kuchni a kończą w garażu. Niezmiennie odkąd czytam to forum :-)

Ile czasu można być młodym i dobrze zapowiadającym się konstruktorem?

W Polsce nikt z tej branży się nie rozwija.

ja wiem ile powtarzalnych sztuk muszę mieć na start i jak to musi wzrastać po prezentacji - jak mnie będzie stać, to zrealizuję, a jak nie, to nie. i tyle.

Nareszcie ktoś, kto wie o co chodzi w biznesie.

To kupujcie w sklepach masówkę.

Tak się jakoś składa że co człowiek to inne potrzeby.

Jeden chce z phono mm innym 2 phono mc jeszcze inny dwa wyjścia słuchawkowe autonomiczne lub wyjścia pre out,main , powrót z KD itp.

Tu niestety masowy produkt nie podskoczy.

Każdy wybiera co chce.

Kubri/ Patrick

Ponarzekać piękna sprawa, ale dobrze że macie na co : )

P.S.

Ja was rozumiem drobni handlowcy vintagem : )

Ty się ciesz jeśli twojej produkcji sprzęty będą kiedyś "vintagami".

Bo jeśli w tym sektorze upatrujesz konkurencję to daleko nie pojedziesz.

Niemasówkę robił na przykład Dudek Audio i robił ją seryjnie. Ale też już nie robi bo chinole opanowali wszystko w cenach na których jeszcze mógł zarobić. A raczej był droższy od Ciebie i nie zarobił. Mimo że najtańszy jego wzmacniacz w częściach oferowany jako DIY kosztuje sporo ponad 3000.

Rozwinął się ... Struss. Ale dlatego że sprzedał działalność komuś z kapitałem którego w Polsce nie ma. I teraz robi dwa modele wzmacniaczy które nie są masówką. Tyle że to po nich widać jak i po ich cenie.

ale już inni od niemasówki, przędą raczej z tym cienko. Chyba że sprzedają za granicę, bo w Polsce nie widać sukcesów. Zreszta trudno w wysokiej cenie a w niskiej się przegrywa z Chinami.

Taki na przykład QBA i jego nowy sektor - wzmacniacze.

Gość partick

(Konto usunięte)

Ja was rozumiem drobni handlowcy vintagem : )

Darku, nieładnie trochę z Twej strony, ponieważ ja nie jestem handlarzem, ok?

a elektroniki to mam już trochę za dużo w serwisie - z górą dwadzieścia lat temu wyprowadziłem to z domu i znajduję się w innych hobby.

Czym innym jest sprzęt masowy . czym innym niszowy a czym inny na indywidualne zamówienie.

To trochę tak jakby dokuczano krawcowi że szyje na miarę : )

Prawdziwy krawiec powie jedno " Co to za ubiór nie szyty na miarę ? "

Jeżeli ktoś nie miał do czynienia z budową prototypów i wdrażaniem do produkcji to dziwnym jest że się wypowiada na temat którego nie jest w stanie zrozumieć.

Obecnie w kraju dobre części czasem kupisz w tzw.specjalizowanych sklepach wysyłkowych.

Natomiast coś ambitniejszego trzeba sprowadzać.

Rodzime rzeczy musza chcąc nie chcąc konkurować z kilkukrotnie droższymi rzeczami.

Gość partick

(Konto usunięte)

PS. co do części, to zamówić mogę praktycznie rzecz biorąc, wszystko. tylko, że mi się trochę już nie chce - z górki mam i żyć trzeba ;)

Przeczytaj swoje posty : ) Może poczujesz się lepiej ? : )

nie bardzo Cię rozumiem co masz na myśli...

Gość vasa

(Konto usunięte)

Kubri.

Czy Darkul zrobił Ci kiedyś jakąś krzywdę?

To jest forum o tematyce audio, jeżeli uważasz że sprzęt Kuleszy gra źle to masz do tego prawo.

Ktoś inny jest bardzo zadowolony i też ma do tego prawo, a ci co podważają taką opinię wchodzą na grząski grunt.

Jest kompletnie nieistotne ile sztuk liczy seria wzmacniaczy a liczenie cudzych pieniędzy to już ch....o.

Zbyt często na tym forum dyskusja przeradza się w bezsensowną nagonkę.

Jeśli muzyka łagodzi obyczaje to zbyt wielu z tego forum słucha sprzętu!

PS. wpisy patricka to już poza moim pojęciem są.

Prawda jest taka że w Polsce w tej chwili niewiele da się zrobić na większą skalę niż "ten krawiec". A przy produkcji jednostkowej okaże się że cena szycia u takiego krawca jest jak zrobienie zamówienia z wzorcowni Piere Cardina.

Kubri.

Czy Darkul zrobił Ci kiedyś jakąś krzywdę?

To jest forum o tematyce audio, jeżeli uważasz że sprzęt Kuleszy gra źle to masz do tego prawo.

A gdzie tak napisałem? Nie wiem jak gra bo go nie widziałem i nie zamierzam.

Wiem tylko jak prowadzi swój interes. I jak wyglądały te relacje kiedyś. Niestety ale znikanie z kasą na miesiące to nie jest dobra praktyka.

>Kubri

Ale zrozum , że ten krawiec nie byłby w stanie zrobić masowo bo masowo znaczy w sumie słabo ... ale często jest to jakośc wystarczająca.

Mnie się uczepiłeś za koszty ale na moje wyzwanie nie odpowiedziałeś.

To może z innej strony.

Miałem niedawno do czynienia z Accu 65 , pieknie wykonany amp , solidnie ( oczywiście jak każda sroczka co swój ogonek chwali .... coś bym tam : ) ) wykonany cena , kosmos , pojechali po bandzie a części 1/3 tego co w Accu 550 : ) za ok.1 któraś tam : )

Bo idzie nowe.... to się nazywa Ultra High End. Cokolwiek by to miało znaczyć ?

O tym właśnie piszę.

Jakie znowu wyzwanie? Ja nie produkuję wzmacniaczy. Ale pociskanie ludziom sprzętu z kitu który złożony kosztuje 130 złotych za cenę 2500 to jest trochę jazda na naiwnych. Powiedzmy sobie szczerze, że akurat przypadek z tamtym wzmacniaczem nie był ładny.

A mógł być taki nieładny tylko dlatego że stada klakierów biły Ci tutaj brawo i każdy mniej kumaty myślał ze jak ma ten garnitur od krawca to będzie od razu jak od Armaniego.

Bo jak z tym Accu jest - nadchodzi era Ultra High Endu, jak garniturów od Armaniego na zamówienie. Tyle że naiwni nie wiedza jeszcze, że ta era to jest era wysokich cen a nie nadprzyrodzonej technologii.

Gość partick

(Konto usunięte)

Panowie zróbcie coś sami wtedy po krytykujcie.

Najłatwiej teoretyzować.

Tylko jaki to ma sens.

>Patrick

Poczytaj uważnie : )

ok, co mam, widać w moim O mnie - zrób mi lepszy sprzęt za te same pieniądze i na tych samych warunkach (czyli płace przy odbiorze i jak mi się nie podoba, to oddaję).

Gość vasa

(Konto usunięte)

A gdzie tak napisałem? Nie wiem jak gra bo go nie widziałem i nie zamierzam.

Wiem tylko jak prowadzi swój interes. I jak wyglądały te relacje kiedyś. Niestety ale znikanie z kasą na miesiące to nie jest dobra praktyka.

Nie widziałeś nie słuchałeś tylko na forum coś przeczytałeś.

Ja w odróżnieniu od Ciebie widziałem i słuchałem, dwa razy coś zamówiłem i dostałem "uszyte na miarę".

Jaką więc masz płaszczyznę do dyskusji?

Opowieści z forum wkładam między bajki bo niczego takiego nie doświadczyłem.

Co do biznesu to Darkul jest KONSTRUKTOREM a nie biznesmenem!

Dałem się sprowokować do tych wpisów bo masz wyjątkowo długi staż na forum i przykro mi że ktoś kto z racji doświadczenia i stażu powinien być jakimś punktem odniesienia zajmuje się dewastacją tego miejsca :-/

Jakie znowu wyzwanie? Ja nie produkuję wzmacniaczy. Ale pociskanie ludziom sprzętu z kitu który złożony kosztuje 130 złotych za cenę 2500 to jest trochę jazda na naiwnych.

Kubri

O tym własnie piszę.

Zrób swój kosztorys, ja zrobię swój , pozwól że sam wycenię to co zrobiłem , damy neutralnym forumowiczom i po kłopocie.

Nawet charytatywnie nie zejdziesz poniżej danej kwoty ze wszystkim , bo sie nie da.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.