Skocz do zawartości
IGNORED

yamaha rx-v3900 i głośniki scan speak 18w8545k00 iss9500

gtks

Rekomendowane odpowiedzi

witam jestem tu nowy i mam pytanie,mam ELTAXY LIBERTY +5 i mam do nich zamąntowane głośniki scen speak 18w8545k00 iss 9500 czy ktoś moze mi podać dobrą zworkę do tych głośników tak aby dobże grały z yamaszką rx-v3900 i cd pioneer pd-s705 jeszcze wspomne ze interkonekty to V H tch secend

Widzę, że kolega nie wie do czego służą wyszukiwarki.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

myślałym ze na tym forum są specjaliści któży by mogli jakąś kąkretną zwrotnice dopasować do tych scanów i do reszty systemu

Zwrotnicy nie dopasowuje się do systemu. Tylko do przetworników i konkretnej obudowy. Zaprojektowanie zwrotnicy do konkretnych głośników to pomiary, wielokrotne próby i oceny dźwięku i to na tym sprzęcie który akurat masz.

Trwa to w zależności od konkretnych przetworników od kilko godzin do kilku dni i jest to bardzo duży nakład pracy której nikt za ciebie się nie podejmie. Jedyne co ci koledzy mogą doradzić to dać linki do gotowców co zresztą jeden z kolegów zrobił. A teraz ty musisz te gotowce wypróbować i zdecydować się na któryś z nich.

Czasami to mam wrażenie że co poniektórzy traktują forum jak koncert życzeń.

Zwrotnicy nie dopasowuje się do systemu. Tylko do przetworników i konkretnej obudowy. Zaprojektowanie zwrotnicy do konkretnych głośników to pomiary, wielokrotne próby i oceny dźwięku i to na tym sprzęcie który akurat masz.Trwa to w zależności od konkretnych przetworników od kilko godzin do kilku dni i jest to bardzo duży nakład pracy której nikt za ciebie się nie podejmie. Jedyne co ci koledzy mogą doradzić to dać linki do gotowców co zresztą jeden z kolegów zrobił. A teraz ty musisz te gotowce wypróbować i zdecydować się na któryś z nich. Czasami to mam wrażenie że co poniektórzy traktują forum jak koncert życzeń.

masz racje krzysztofie ale w moim myśleni pojawiło się to rze morze ktoś już ma podobny zestaw i prubował tego samego i właśnie o takie rady proszę aby mi ktoś pomugł w przyblizeniu skąstruować zwrotnicę do niezbyt jasnego dzwięku a jak wiadomo to jak i yamaha i cd pionier nie grają gurą krysztalicznie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.