Skocz do zawartości
IGNORED

CZY HI-END TO NIRWANA

ARTON55

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiście, że stareotypy, ale wiesz, nie każdy dba o akustykę, więc mówiąc już całkiem serio: nie zawsze dudni, ale i nie zawsze da radę ten bas ujarzmić. Zależy to też od ustawienia tych kolumn z takimi przetwornikami. A Zdzisiu raczej się tym nie przejmuje :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Miałem takiego Zdzicha dwa piętra niżej. Problem potęgował się; słuchał discopolo!

To co piszesz to prawda. Problemy z optymalizacją systemu i środowiska są tak złożone, że dyskusja o cenie klocków może tylko śmieszyć. Moje ostatnie eksperymenty z kultowymi Infinity K7 skończyły się awarią ;). Po wymianie przetworników średnio tonowych oczywiści zabrzmiało inaczej ;D. Znakomicie!

Zmieniłem nieco ustawienie gratów w "salonie". I walczę z ustawieniami... ;)

W międzyczasie Koledzy odwiedzali mnie ze swoimi cackami. Niektóre uważane tu za top hi-end.

Wszystko to nie ma żadnego znaczenia względem właściwej konfiguracji. A ta konfiguracja to nieprawdopodobna ilość działań. Kiedyś trzeba to przerwać i słuchać. Tyle muzyki jest jeszcze do przesłuchania. Choć nie powiem, niektóre hi-endy są całkiem niezłe.

Tak na prawdę to wystarczy popatrzeć na zdjęcia umieszczone w temacie "Wasze Ustroje". Ja też kiedyś uważałem, że kolumny mogą stać pod ścianą i dodatkowo na podłodze, ale popatrzyłem, posłuchałem innych systemów, potestowałem i zrozumiałem parę rzeczy. Niekiedy jednak liczy się znaczek MBL, czy znaczek markowy na kablu a nie adaptacja akustyczna.... Kablem wszystkiego się nie poprawi, na adaptację można wydać o wiele mniej pieniędzy, ale po co? Jest też inny syndrom dzisiejszych niby to audiofilskich firm. Przykład firmy Accu jest ewidentny, ale nie będę rozpoczynał nowej wojny.

Uważam nadal, że nic mi do tego, co, kto, kiedy i za ile - to ich pieniądze i nic mi do tego.... Czasem jednak nie można wytrzymać tego naciągactwa!

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Rzekłbym raczej, że niczego się nie poprawi, tylko popsuje inaczej ....

Jeżeli kabel ma możliwość psucia to są też kable które psuja mniej więc analogicznie polepszają ;)

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

W nowych systemach, które produkuje się dzisiaj to konieczność. W przypadku lampy to nie zawsze. A czy kable psują? Jest to kolejny element toru, który podobno ma użytkownikowi stworzyć szansę na dopieszczenie systemu. Moim zdaniem to kolejny skok na kasę. A układ elektroniczny można wykonać tak, by na te kable był czuły....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.