Skocz do zawartości
IGNORED

Znika obraz na hdmi Onkyo 805?

daro896

Rekomendowane odpowiedzi

No i przyszedł kabelek z alledrogo. Podłączyłem i ... to samo. Postanowiłem więc zamienić i kabel od n-ki. No i przypadkiem, kiedy "dopychałem" denona spowrotem do szafki to objaw znów się powtórzył. Okazało się że dopychając sprzęt na maksa do szafki musiałem jakoś zgjąć kabel czy coś, bo obraz znikał. Uporządkowałem kable, objawów brak. Działa.

No i przyszedł kabelek z alledrogo. Podłączyłem i ... to samo. Postanowiłem więc zamienić i kabel od n-ki. No i przypadkiem, kiedy "dopychałem" denona spowrotem do szafki to objaw znów się powtórzył. Okazało się że dopychając sprzęt na maksa do szafki musiałem jakoś zgjąć kabel czy coś, bo obraz znikał. Uporządkowałem kable, objawów brak. Działa.

U mnie znów pojawił się problem bo ruszyłem apli i dupa. Postanowiłem podłączyć kabel hdmi do laptopa bezpośrednio i obraz także znikną zacząłem poruszać kablem i tu jest powód moich problemów. Obraz znikał i pojawiał się co jakiś czas. Pewnie go przełamałem podczas dosuwania ampli:(

Ja zalecem podczyszczanie gniazd HDMI i wtyków.

Np. Odkurzaczem.

Sa także w sprayu wynalazki.

Po prostu w powietrzu mamy różne tam farfocle.

Od tego bym zaczął.

U mnie to radykalnie usuneło problem. Przy czym zaznaczam, że dom w budowie i mam "złe" powietrze.

U mnie znów pojawił się problem bo ruszyłem apli i dupa. Postanowiłem podłączyć kabel hdmi do laptopa bezpośrednio i obraz także znikną zacząłem poruszać kablem i tu jest powód moich problemów. Obraz znikał i pojawiał się co jakiś czas. Pewnie go przełamałem podczas dosuwania ampli:(

No ja dokładnie to samo musiałem zrobić. Dziś montuję nowy kabelek i zobaczymy. Aż się boję później znów dosunąć ampli do końca żeby nie wystawał z szafki. Troszkę mnie natomiast niepokoi że taki kabelek można tak łatwo "złamać".

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.