Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  101 członków

Exposure Klub
IGNORED

Klub miłośników marki Exposure

Rekomendowane odpowiedzi

Załączam zdjęcie, tak to wygląda, ale od dłuższego czasu mam problem z balansem,

który jest przesunięty w lewo. Moźe to wina Alpsa, który nie trzyma takich samych wartości

na obydwu kanałach. A czy ustawienie prądów spoczynkowych nie załatwi sprawy?

post-295-0-49472300-1386975132_thumb.jpg

Pomierz sygnał na wesciu i na wyjsciu potencometru, sprawdz czy kanał ten mocnieszy gdzieś sie nie wzbudza, przeczysc potencjometr.

Prądy spoczynkowe sa zupełnie od czego innego. Zadają prąd a nie wzmacniają więc tutaj nic nie wskórasz:)

• 2 tygodnie później...

Dla wszytkich fanów expo wzmacniacz 3010s2 został zwycieżcą testu w zestawieniu wzmacniaczy prezentowanym przez Hi-FI Choice.

http://studio-hifi.com/images/Hi-Fi_Choice_2013-07_%20int_amp.pdf

Dostępna jest również polska edycja

• 2 tygodnie później...

witam,

jestem szczesliwym posiadaczem wzmacniacza expo 2010 :)

Po pierwsze poszukuje do niego cd w kolorze srebrnym

Po drugie bede przeprowadzal modyfikacje zarowno wzmacniacza jak i cd o ile uda mi sie go zakupic, przegapilem bo ostatnio byly w sieci dwie sztuki w okolicach 1100zl. Gdyby ktos chcial sie pozbyc to czekam na kontakt. Mateusz 608 369 790.

Apropo modyfikacji to gbyby ktos byl tak uprzejmy i zrobil szybkie zestawienie cenowe pierwszej najistotniejszej modyfikacji cd i wzmacniacza 2010. (chcialbym zaczac od slynnych mundorfow, moze ten zegar, kabelki, gniazda RCA) Niestety jestem zupelnie zielony w sprawach elektroniki ale dostalem wstepna lekcje za ktora dziekuje od Adama z Łodzi (nie pamietam jaki ma login tutaj) :)

Pozdrawiam Was serdecznie.

witam,

jestem szczesliwym posiadaczem wzmacniacza expo 2010 :)

Po pierwsze poszukuje do niego cd w kolorze srebrnym

Po drugie bede przeprowadzal modyfikacje zarowno wzmacniacza jak i cd o ile uda mi sie go zakupic, przegapilem bo ostatnio byly w sieci dwie sztuki w okolicach 1100zl. Gdyby ktos chcial sie pozbyc to czekam na kontakt. Mateusz 608 369 790.

Apropo modyfikacji to gbyby ktos byl tak uprzejmy i zrobil szybkie zestawienie cenowe pierwszej najistotniejszej modyfikacji cd i wzmacniacza 2010. (chcialbym zaczac od slynnych mundorfow, moze ten zegar, kabelki, gniazda RCA) Niestety jestem zupelnie zielony w sprawach elektroniki ale dostalem wstepna lekcje za ktora dziekuje od Adama z Łodzi (nie pamietam jaki ma login tutaj) :)

Pozdrawiam Was serdecznie.

Wszystko co potrzeba znajdziesz na tych stronach;

http://www.mrelektronik.pl/zegary.html

http://www.sklep.mundorf.com.pl/

http://www.rcm.com.pl/?action=oferta&fid=furutech&L0=furutech&L1=gnwtaudio&of=11- polecam gniazda FT-903G

dzieki przyda sie wszystko !

a jak narazie to musze kupic cd 2010 :) ewentualnie gdyby nie bylo to cos innego...

znalazlem 2010s za 1300 co o tym sadzicie ? lepszy gorszy niz pierwsza wersja ?

dzieki przyda sie wszystko !

a jak narazie to musze kupic cd 2010 :) ewentualnie gdyby nie bylo to cos innego...

znalazlem 2010s za 1300 co o tym sadzicie ? lepszy gorszy niz pierwsza wersja ?

Nie ważne, która wersja CDeka. Podążając za modami, które znajdziesz na tym forum zrobisz wersje, o której twórcom Expo się nawet nie śniło ;)

Heh :)

chyba nie do konca bo 2010s ma 8 kondensatorow i nie da rady zeby zamienic je na mundorfy? poprawcie mnie jesli sie myle.

Znalazlem przed sekunda ze szczypior88 mial cd 2010s i zastanawial sie nad wstawienie 2 x 4600 mundorf zamiast tych 8 x 1000 elsa

Wiem ze cd juz sprzedal bo wymienialismy rano maile ale na forum wkoncu nikt nie potwierdzil czy da sie wstawic mundorfy do s2.

Czekam na odpowiedz mailowo od szczypior88 :)

04.jpg

Edytowane przez mateuszpce

Powinno się dać bez problemu zobacz że nawet na płytce są wyrysowane miejsca na 2szt większych kondów,

pewnie i druk i otwory tak że są.Dokładnie to 2x4,700 ,jak wiesz to dopisz jakiej wartości w sumie sa te kondy w 2010s

Edytowane przez JARO 66

1000 albo 1100 nie dam reki uciac, rzeczywiscie sa wyrysowane miejsca w plytce :)

jak narazie jedyna szansa na zdobycie cdka do kompetu to ten 2010s na ebayu. U nas w kraju nie ma nic do sprzedania. Jak na zlosc a chcialem jednak zaczac mody od cd.

Szczypior88 tak się składa ,że ja w tym samym salonie słuchałem tego vicka i trzeba przyznać ,że bas ma świetny ale barwowo to on przeciętnie wypada pomimo zastosowania lamp w pre ,w tym miejscu dużo lepiej wypadł Xindak PA-M ale nie zarzekam się ,że w innej konfiguracji nie zagra lepiej ja porównywałem go do Amplifona WT 40 II więc pod względem barw i nasycenia Vicek mu do pięt nie dorasta

O kurde, jaki to model Vicka? Nie spodziewałbym się że barwowo będzie gorszy od Xindaka :-)

Na jakich kolumnach słuchałeś -> Aries Classic?

pzdr.

"Lampa nie umiera nigdy"

Niezła cena. Jeśli lubisz brzmienie expo to bierz. Odpał i sprawdz potencjometry głównie po takim czasie, czy nie trzeszczą, czy selektor nie wariuje sam.

ja porównywałem go do Amplifona WT 40 II więc pod względem barw i nasycenia Vicek mu do pięt nie dorasta

Bo Amplifonowi pod tym względem mało co do pięt dorasta :)

Bo Amplifonowi pod tym względem mało co do pięt dorasta :)

Byłem o krok od jego odsłuchu, gdyż podobno tworzy on synergię z Audio Phisicami. Odpuściłem jednak temat, jak sie dowiedziałem że nawet wersja 2ga nie posiada zdalnego sterowania. Lenistwo wygrało....

Byłem o krok od jego odsłuchu, gdyż podobno tworzy on synergię z Audio Phisicami. Odpuściłem jednak temat, jak sie dowiedziałem że nawet wersja 2ga nie posiada zdalnego sterowania. Lenistwo wygrało....

i to był powód dla którego odpuściłeś nawet odsłuch :) ,ja bym z ciekawości posłuchał

i to był powód dla którego odpuściłeś nawet odsłuch :) ,ja bym z ciekawości posłuchał

A jeśli by się na tyle spodobał, że musiałbym go kupić? Ja może i byłbym w stanie za każdym razem biegać 3 metry do gałki, ale od żony bym się za to nasłuchał. W moim przypadku WAF też ma znaczenie ;)

ps. A niedostatków barwy Makowi MA6300 też nie mogę odmówić.

A jeśli by się na tyle spodobał, że musiałbym go kupić? Ja może i byłbym w stanie za każdym razem biegać 3 metry do gałki, ale od żony bym się za to nasłuchał. W moim przypadku WAF też ma znaczenie ;)

Oprócz barwy to jeszcze miałbyś zajebistą scenę i przestrzeń na amplifonie z Twoimi Yarami

Oprócz barwy to jeszcze miałbyś zajebistą scenę i przestrzeń na amplifonie z Twoimi Yarami

Bardzo możliwe że masz rację, ale ze wspomnianego powodu nie mogłem dalej brać go pod uwagę. Może gdyby p. Piwowarczyk, zrbobił kiedyś wersje III ze zdalnym sterowaniem. Z tego co pamiętam z rozmowy nie jest to już możliwe, gdyż obie konstrukacje WT-30 i WT-40 nie są już dalej rozwijane. Uwaga została skierowana w kierunku konstruowania monobloków opartych na GM70, ale to już zupełnie inna półka cenowa i brzmieniowa.

Wróćmy lepiej do tytułowej marki bo nas Jarek pogoni do innych klubów ;)

Edytowane przez FlazX

Ojjj była mowa o Vincencie vs Amplifon a MA6300 to już całekiem inna klasa niestety nie słyszałem ale wierzę że ma wszystko co potrzeba .

Niezła cena. Jeśli lubisz brzmienie expo to bierz. Odpał i sprawdz potencjometry głównie po takim czasie, czy nie trzeszczą, czy selektor nie wariuje sam.

to cd a nie wzmacniacz :)

JARO66 wlutowałem kondy Mundorfa w zasilaniu wzmacniacza, po 60 godzinach grania delikatnie mówiąc-nie jest dobrze. Po jakim czasie zauważyłeś zmiany na plus i ile trwało całkowite formowanie kondensatorów? Pozdrawiam.

Edytowane przez goostaw

Nie

JARO66 wlutowałem kondy Mundorfa w zasilaniu wzmacniacza, po 60 godzinach grania delikatnie mówiąc-nie jest dobrze. Po jakim czasie zauważyłeś zmiany na plus i ile trwało całkowite formowanie kondensatorów? Pozdrawiam.

Nie pamiętam ale było długo,miałem nawet momenty zwątpienia kiedy myślałem o powrocie do stanu pierwotnego.

Cierpliwości a Mundorfy na pewno odpłacą za to.

W moim przypadku dzwięk sie zaczął się układac po około 300-400 godzinach. Przez pierwsze 200 godzin to była masakra, grały głównie przerysowane skraje pasma, średnica była schowana za grubym kocem, kompletny brak powietrza. Bas był olbrzymi dudniacy i powolny.[/size]

Edytowane przez FlazX

Dzięki Panowie za szybką odpowiedż. Właśnie bas jest nienaturalnie pogrubiony,bez krawędzi i wibracji.Pozostaje mi czekać cierpliwie i obserwować zmiany.

to cd a nie wzmacniacz :)

Sorry:D Pomyliłem sie:) Tak czy siak sprawdz czy cicho szuflada sie wysuwa i czy szybko ładuje płyty:)

Co do Mundorfów to muszą się ułożyć. U mnie było super na poczatku, później kilkadziesiat godzin lipa i znowu extra:) Półtora miesiąca grania porzebowały gdzieś, żeby sie porzadnie ufrmowac. Ale ta przestrzeń i oddech...Warto czekać:D

W swoim nowym wzmacniaczu zmieniłem kondy Kendeil 2x22000uF na Mundorfy tej samej pojemności. Musze teraz przebrnąc jakiś czas przez dziwne granie:) Ale myslę, że będzie warto. Ciekaw jestem czy cos się zmieni. Dam znać:)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.