Skocz do zawartości
IGNORED

YAMAHA AS-500 VS DENON PMA 710AE

briksik

Rekomendowane odpowiedzi

miałem nie pisać ale .... to jest tak przeskoczył grubo jakością dzwieku 700 a napewno baaardzo zbliżył sie do 1000 a cena w tym przedziale cenowym jest rewelacyjna prosze posłuchać a poźniej zabierać głos słuchałem Yamachy : 300/500(posiadam)/700/1000/2000 - ale to juz inna liga ten2000 :-) to do pana Dariusza. a do pana Morvena : w/w klocki w tym przedziale cenowym odpadają przy Yam As500 przykro mi...

Nie będe tego komentowł,mogę się tylko uśmiechnąć.

śmiech to zdrowie więc proszę się śmiać ... ja tam jestem wiecznie uśmiechnięty i jest mi z tym doskonale więc polecam Panu także jeżeli rozbawiłem Pana swoim postem to doskonale zawsze to jakiś pozytywny efekt przyniosło.... pozdrawiam :-) i wielki uśmiech przesyłam

kurcze, kable rozdają, jak tu nie być zadowolonym:)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

no bo czasem to trzeba tak chłop sie czai i czai no więc jakoś muszę go przekonać a kabel jak kabel, jak ma leżeć i nic nie robić to niech komuś służy nic w przyrodzie nie ginie ... a i kilka uśmiechów na twarzach zaistniało czyli nie jest źle ... pozdrawiam wszystkich to już mój ostatni post w tym wątku idę na browara!!!!

• 1 rok później...
  • 1 rok później...

Od dłuższego czasu rozglądam się za wzmakiem. Czytając pozytywne opinie o modelu AX-570 to zastanawiam się czy nie nabyć nowej A-S500? Lubię raczej ciemne nieostre brzmienie z mocnym basem (w trybie direct), słucham rocka i metalu, kolumny to Eltax Symphony 6.3. Głównie słucham z gramofonu, czy ta Yamaha ma przyzwoite phono? Mam nadzieję, że to nie jest cyfrowy wzmak jak Pioneer A-30? Co do płyt CD to jeżeli ta Yamaha + moje Eltaxy byłbay jeszcze za jasna to jaki CD z takich raczej budżetowych dobrze się z nią zgra i przyciemni brzmienie? I czy ta Yamaszka ma na tyle mocy, że da radę w pokoju 20m2? I jeszcze jedna sprawa, czy właczając tryb Direct to regulacja Loudness też jest wyłączona?

Yamaha AS-500 to bardzo dobry wybór. Dostała nagrodę w What Hi Fi, se swojej strony polecam. Nie jest ona cyfrowa. Włączając tryb Direct wyłączasz wszystkie potencjometry także ten od Laudness'u. Napisz z propozycją ceny za niego.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.