Skocz do zawartości
IGNORED

Laser KSS-272A - gdzie kupić

oco

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanownych kolegów, zakładam nowy wątek ponieważ nie mogę odszukać informacji, które już wcześniej tutaj spotkałem, mianowicie ktoś podawał link do niemieckiej strony z tymi laserami ale niestety teraz tego odszukać nie mogę. Cena KSS-272A wynosiła o ile dobrze pamiętam 400Euro. Bardzo was proszę o pomoc i wyrozumiałość.

Piotr

https://www.audiostereo.pl/topic/80654-laser-kss-272a-gdzie-kupi%C4%87/

[quote name='oco' timestamp='1300930964' post='2158391']
Witam szanownych kolegów, zakładam nowy wątek ponieważ nie mogę odszukać informacji, które już wcześniej tutaj spotkałem, mianowicie ktoś podawał link do niemieckiej strony z tymi laserami ale niestety teraz tego odszukać nie mogę. Cena KSS-272A wynosiła o ile dobrze pamiętam 400Euro. Bardzo was proszę o pomoc i wyrozumiałość.

Piotr
[/quote]
[i][/i]
Będzie ciężko albo nawet niemożliwe.

Myślę, że już nie kupisz, a jeśli Ci się uda to będzie to koszt, który raczej jest bez sensu. Kiedyś kontaktowałem się z pewnym Panem, który "regenruje" lasery do CD'ków Sony ES. koszt ok. 300-400zł. Być może nadal to robi. Dawał gwarancję itp. Myślę, że jest to rozsądniejsze rozwiązanie. Jeśli będziesz chciał to poszukam tego nr i podam Ci na priv.

Pozdro
elvis

• 2 lata później...

Podpinam sie do tematu...ewentualnie czy tez moglbym prosic o kontakt do tego Pana co regeneruje?

Podpinam sie do tematu...ewentualnie czy tez moglbym prosic o kontakt do tego Pana co regeneruje?

Mowy nie ma o kupnie, można spróbować zregenerować poprzez wymianę samej diody laserowej SLD104 (tak samo niedostępna), ale można ją pozyskać z KSS150, KSS151, które jeszcze są w sprzedaży. Operacja jest dość karkołomna, ale możliwa do przeprowadzenia chociaż zawsze jest ryzyko że się nie uda. Gdyby ktoś bardzo chciał się pobawić w regenerację, to mam w szufladzie dwie nieużywane sztuki SLD104, które chętnie wymienię na dwie lampy E88CC dobrego producenta. Od razu napiszę wyprzedzając potencjalne pytania, że nie podejmuję się operacji przeszczepu diody laserowej.

"cytat usunięty przez moderację" -  Bernard le Bovier de Fontenelle

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.