Skocz do zawartości
IGNORED

Zrobienie samemu HiEndowych kolumn

djmietek

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Cadam

(Konto usunięte)

A powiedzcie mi czy ktoś zna kolumny różnych firm w których zastosowano właśnie SS D3004/6600 albo Wavecor WF182BD01?? Konkretne firmy i modele kolumn?

Może zapytaj o to pana Kisiela, bo jako redaktor "Audio" może wiedzieć.

Głośniki Wavecor stosuje Audio Physic.

• 4 miesiące później...

Jakie kable polecacie na okablowanie wewnętrzne kolumn? Macie jakieś uwagi/wskazówki/konkretne typy?

Znalazłeś dobre okablowanie bo też szukam, robię docelowe obudowy do JBL, jakiej firmy okablowanie polecacie, do tego projektu na hornach.jaka grubość na bass i na driver.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 0

Źródło:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Copyright © Audiostereo.pl

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bylo wspominane o wzmacniaczach komercyjnych. Bardzo dobry i o przystepnej cenie jest zintegrowany

XTZ-A100d3. Firma szwdzka. Powinny byc w Polsce. Do kilkudziesieciu watow pracuje w klasie A. Naprawde warto posluchac. Za takie pieniadze (ok $900, w UK ponizej 600funtow) to prawie cud.

pozdrawiam,

• 4 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

LOL

Ukryta Zawartość

The Protagonist DAC by McGyver, Dynaco ST35, Hifiman HE5LE:)

• 2 miesiące później...
  • 2 lata później...

Oto i one, nareszcie skończone :)

Ukryta Zawartość

post-34254-0-38855800-1415906866_thumb.jpg

post-34254-0-53734600-1415906896_thumb.jpg

post-34254-0-46213300-1415906901_thumb.jpg

post-34254-0-72570100-1415906933_thumb.jpg

post-34254-0-71775000-1415906938_thumb.jpg

post-34254-0-54124500-1415906943_thumb.jpg

post-34254-0-79188200-1415906950_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

wavecory + SS na gorze?

Tak. Wcześniej było opisane :

2 x Wavecor WF182BD-04

2 x Wavecor WF150BD-08

2 x Scan-Speak D3004/6600

Ukryta Zawartość

okablowanie audioquest type 6

Ładna, zgrabna konstrukcja ci wyszła, obudowa również dopieszczona :)

Dziękuję :)

Ukryta Zawartość

A może ktoś by podpowiedział co lepiej: modyfikować i upgradować Amplituner Onkyo TX-SR600 czy sprzedać i kupić nowszy model typu 609 też onkyo? A jak upgrade starego to do kogo uderzyć w tej sprawie?

Gość cybant

(Konto usunięte)

A może ktoś by podpowiedział co lepiej: modyfikować i upgradować Amplituner Onkyo TX-SR600 czy sprzedać i kupić nowszy model typu 609 też onkyo? A jak upgrade starego to do kogo uderzyć w tej sprawie?

Zmień lepiej na dobry wzmacniacz ...

Spodziewałem się takiej wypowiedzi. Miałem już Maranzta PM7000 i grał lepiej ale w większym pokoju a ja mieszkałem w małym i tam nie rozwijał skrzydeł przez co go sprzedałem.

Teraz na nowym mieszkaniu już mam wszystko ładnie poukładane (widać na zdjęciu kilka postów powyżej) i nie ma miejsca na drugi sprzęt. Poza tym nie zmienię amplitunera na wzmacniacz ponieważ prawie codziennie oglądam filmy w DTSie lub Dolby Digital i potrzebny jest do napędzenia reszty kolumn.

Zostaje mi tylko zmiana amplitunera na nowszy lepszy lub upgrade mojego (gdzieś czytałem że ten model tx-sr600 jest lepszy niż nowsze nawet do modelu 607).

Witam.

Przymierzam się do zakupu kilku głośników w audiotransducers.com. Czy ktoś już u nich kupował? I co to za firma?

Rejestrowana jest w Bułgarii a na ich stronie nie podają nawet swojego adresu w Polsce.

Ma ktoś jakieś doświadczenia z nimi?

Ja mam amplituner w kinie domowym Onkyo SR506. Jego jakosc w stereo jest nizej niz diora WS502 ;). Zjada go doszczetnie nawet chinski wzmak cyfrowy na TPA3100 za 10$.

Mam szansę w zaprzyjaźnionym komisie kupić Marantza PM-78 za 480 zł

Opłaca się? to dobry wzmacniacz? Miałem Maranzta PM7000 i który jest lepszy i nowszy czy są podobne?

Witam.

Przymierzam się do zakupu kilku głośników w audiotransducers.com. Czy ktoś już u nich kupował? I co to za firma?

Rejestrowana jest w Bułgarii a na ich stronie nie podają nawet swojego adresu w Polsce.

Kupowałem głośniki w tej firmie może z 2 miesiące temu ...tak jak mówisz rachunek bułgarski, ale za to wysyłka z .....Warszawy.

Zaznaczyłem, że chcę wysyłkę pobraniową i za 2 dni Seasy były u mnie

Witam.

Miałem z nimi dwa doświadczenia. Najpierw zamówiłem czarne panele frontowe do tweetera Morela, nie mieli na stanie, specjalnie dla mnie ściągnęli od Morela w bardzo dobrej cenie, ale miało to trwać miesiąc a trwało chyba ponad 3, ale nie spieszyło mi się. Kontakt z nimi jest dość specyficzny, czasami można mieć wrażenie, że mają dość duży luz w stosunku do klientów...

Drugi raz zamawiałem głośniki, które były na stanie i przyszły ekspresowo i dobrze zapakowane. Choć miałem lekki 'dreszczyk' :-)

Chyba kupowanie rzeczy, których nie mają dostępnych od ręki może być problematyczne. O ile pamiętam, ktoś miał podobne doświadczenie z nimi w tym zakresie.

O tym audiotransducers.com trochę nie na temat, ktoś mógłby mi doradzić czy do tych kolumn wzmacniacz Marantz PM-78 warto kupić za 480 zł?

To były grzecznościowe odpowiedzi koledze, który pytał ...a Twoje zapytania są na temat wątku ?

Nie jestem zły na Was tylko akurat jest w komisie wzmacniacz i nie chcę żeby go ktoś wykupił zwłaszcza że wynegocjowałem cenę za 350 zł

A wątek jest przeze mnie stworzony i nadal tyczy się tych samych kolumn, tylko teraz pytam czym je zasilić.

Także spokojnie :)

• 3 tygodnie później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.