Skocz do zawartości
IGNORED

YAMAHA NS-G30, ACOUSTIC ENERGY AE100i - proszę o wszelkie opinie o tym sprzęcie

mikejaggerr

Rekomendowane odpowiedzi

Co powiecie o YAMAHA NS-G30

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , zagra to przyzwoicie przy jakimś rotelku za 250 zł ?

Oraz co powiecie o firmie ACOUSTIC ENERGY model AE100i

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja wybralbym Acoustic , yamahy nigdy mnie jakos nie przekonaly dzwiekowo

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Kilka lat temu używałem AE100. Początkowo grały z Arcamem 7, ale w tym zestawieniu było cokolwiek za... "sucho". Zmieniłem wzmacniacz na Yamahę AX 590 i taki zestaw pozostał u mnie prawie dwa lata i dawał dużo radości ze słuchania.

Kolumny nie są duże i co prawda bas jak na ich wymiary jest świetny, to jednak praw fizyki nie oszukamy. U mnie grały w pokoju ok 17m i z tego co pamiętam, to wyśmienita jak na ten zakres cenowy - stereofonia. Scena duża, względnie uporządkowana z wyraźnie zaznaczoną głębokością. Bas ok, choć szaleństwa nie było, fajnie zaznaczona średnica i nienatarczywe wysokie - ale to z Yamahą, bo Arcam - notabene dobry wzmak - nie bardzo wg mnie pasował do AE100, a takie właśnie zestawienie polecono mi w nieistniejącym już sklepie Zena Studio. Żeby uzyskać prawidłowe efekty stereofoniczne musiałem odsunąć standy od ścian tylnej i bocznych na ponad metr. Z tyłu była zasłona (okna). Tak więc stawiając je na regale będzie problem z uzyskaniem prawidłowej sceny. I jeszcze jedno... z tego co pamiętam, AE100 nie mają zbyt wysokiej skuteczności.

Może to banał ale powinieneś posłuchać ich ze SWOIM wzmacniaczem. Sam się przekonałem, że sprzęt towarzyszący potrafi diametralnie zmienić ich oblicze ;) Nie wiem jak wypadną z Rotelem.

Pozdrawiam :)

PS. U mnie grały AE100, bez literki "i". Nie wiem jakie zmiany wprowadził producent w wersji "i".

dzięi za odp, czyli z tego co widzę mogę się nieźle wpakować kupując na allegro i głośniki i wzmak bez odsłuchu, a w sklepach są dosyć drogie sprzęty i taki odsłuch mnie za bardzo nie urządza - oczywiście mówię tu także o sklepach z używanym sprzętem.

Tak myślałem o YAMAHA NS-G30 + jakiś wzmak do 250 zł. Ale już sam nie wiem co robić

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.