Skocz do zawartości
IGNORED

Pasty poprawiajace kontaky kabli ?

krzysiek_s

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie od wynalazków !!!!!!!!!!!

A nie lepiej się nie oszukiwać tylko jak ktoś bardzo chce wydać tę kasę na lepsze kolumny,wzmacniacz lub źródło a nie oszukiwać siebie i innych?

Jeśli jakieś cudeńko A kosztuje 5 złotych to jak najbardziej, ale jesli ceny ida w setki czy tysiące złotych to już bujda na kółkach. Ech. Polak wszędzie musi zarobić.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Dlatego ze względu na koszty trzeba coś porządnego wymyśleć samemu ,a nie wydawać kupę kasy ,tak jak pisałem sama czystość styków nie wystarcza do ich dobrego kontaktu,trzeba powiększyć powierzchnie styku ,temu służy np płyn furutecha,fajnie by było jakby się w tej kwestji wypowiedział jakiś chemik ,czy istnieje możliwość w domowych warunkach coś takiego wytworzyć,myślałem o bardzo drobnych opiłkach srebra i złota zmieszanych z jakimś olejem ,po to właśnie aby uzupełnić i zabezpieczyć przed utlenianiem mikropory miejsca styku ,czym wytworzyć takie drobne opiłki o wymiarach mikrometrów

Zyzio, nie przeceniam. Akurat miałem do czynienia z takim a nie innym produktem. Z tanimi nie miałem do czynienia. Może i tanie działają. Nie mam zamiaru próbować. Podobno działa też przesmarowanie styków sokiem z owocu kiwi? Coś takiego obiło mi sie o uszy. Może to bzdura, może nie. Nie mam zamiaru próbować. A w kwestii Furutecha - mam furutechowe wtyki w systemie. Dobre są i tyle.

Pomaga również posmarowanie ucha środkowego sodą kaustyczną rozcieńczoną perhydrolem.Wyrażniej słychać wysokie i średnica robi się pełniejsza.Zdrowia życze,zdrowia bo na rozum już za póżno.

Jak czytam te wątki o wynalazkach to stwierdzam,że do odsłuchów muzyki potrzeba będzie chemika, fizyka, psychologa, psychiatry, różdżkarza, stolarza i dobrego adwokata. Ludziom sprawy estetyki odsłuchu coraz bardziej przeszkadzają pomiary, tabele i teoretyczne rozważania. Czy to początek choroby?

Miałem kiedyś wzmacniacz Naim'a,producent,o ile dobrze pamiętam,w instrukcji obsługi odradzał stosowania wszelkich specyfików do wtyków,gniazd....Zachęcał jednocześnie do kilkakrotnego wyciągnięcia i włożenia z powrotem wszelkich wtyków raz na kilka m-cy,co miało być najlepszym sposobem na ich oczyszczenie z zabrudzeń.

l'enfant sauvage

@octavarium - w końcu coś normalnego w tym wątku.pzdro.

Poza tym jesli kable w mieszkaniach się utleniaja w tak szybki sposób proponuje wymianę mieszkania a nie sprzętu czy renowację.

cos dla miłosnikow poprawiania kontaktu :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

cir, 8 Mar 2009, 23:39

Racja, to by się zgadzało:

"...elektryzujące doznanie, dodatkowo odświeżając smakiem i zapachem mięty.

* pobudzający do działania

* zapewniający długotrwały efekt"

:D

a może coś takiego :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

gabler, 9 Mar 2009, 15:26

"Żel EKG jest żelem przewodzącym, który pozwala uzyskać czytelny, pozbawiony zniekształceń zapis krzywej EKG."

Tutaj nastąpiła pomyłka. Chodziło o krzywą przenoszenia słuchawek AKG.

Nie zadziałało. A czy jest tu jakiś moder czy funkcjonuje wyłącznie wolna amerykanka, bo wątek pastowy jest jakiś obślizły i niefajny.

Jeszcze trochę a zaraz zacznę sprzedawać powietrze audiofilskie w sprayu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.