Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny 5.1 kd do 2500PLN

pdi90

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień Dobry,

Od pewnego czasu poszukuję kolumn do kina domowego, które miałyby zagrać pod amplitunerem Marantz SR5005.

Myślałem o kolumnach Jamo s608 - jednak spotkałem się z wieloma negatywnymi opiniami.

Poszukuję czegoś o możliwie jak najcieplejszym brzmieniu, przyjemnym basem, optymalnymi średnimi tonami, na wyrazistej górze skończywszy.

Może to być zestaw 5.0. Docelowo i tak mam zamiar stworzyć zestaw 7.1 :)

Kolumny mają zagrać w pomieszczeniu około 25m2.

Proszę o jakieś sugestie.

Pozdrawiam serdecznie.

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

https://www.audiostereo.pl/topic/81716-kolumny-51-kd-do-2500pln/

@ Czuły Barbarzyńca

Monitor Audio to przezacna firma i znakomite głośniki, ale to co proponujesz przekracza dwukrotnie budżet Autora wątku. Chyba, że mówimy o używanych. Zestaw 5.1 oparty na następcach BR, czyli serii BX (po parze BX2 na przód i tył, BX Centre, BXW-10) kosztuje 5660 zł. Możliwe, że gdzieś można znaleźć nieco taniej, ale nie będą to różnice znaczące.

@ Pdi90

Proponuję rozważ coś z bogatej oferty Koda lub Harman Kardon HKTS-60. Zwłaszcza te ostatnie mają bardzo dobrą prasę za zanakomitą relację jakości do ceny i w zgodnej opinii grają jak głośniki ze znacznie wyższej półki.

Pozwól, że wtrącę swoje "trzy grosze". Konsekwentnie uważam, że pojście w cokolwiek więcej-niż-5.1 jest w warunkach domowych bezcelowe. Oznacza bowiem tylko większe koszty przy żadnym przyroście efektu przestrzennego. W niektórych przypadkach (np. wielokanałoy odsłuch muzyki) 7.1 wręcz psuje efekt z tyłu w porównaniu z 5.1. Nie bez znaczenia jest również fakt, że filmów ze ścieżką dźwiękową 7.1 są śladowe ilości.

Znam sprawę z autopsji, gdyż mam za sobą przygodę z 7.1. Ostatnio, przy okazji wymiany głosników na lepsze z prawdziwą przyjemnością wróciłem do 5.1.

Pisałem o tym na Forum, poczytaj moje wpisy, lub mogę Ci to streścić na priv, aby się tutaj nie powtarzać.

Witam moja propozycja to Monitor audio cztery monitory i centralny w cenie-2340 zł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Koda K5000F set5.1,świetnie grające kolumny:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

@Bobcat

az tak bardzo nie potanialy ale mozna trafic dobra cene jak sie szuka tutaj

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.